Jeszcze jeden temat o scalpingu

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
guccon
Pasjonat
Pasjonat

Re: Jeszcze jeden temat o scalpingu

Nieprzeczytany post autor: guccon »

W ramach testu zagrałem sobie coś nowego ale to był błąd a przynajmniej fakt iż poszło za normalną stawkę i jeszcze 8p na kangurze to ponad mój limit który mam ustawiony na 6p. Wyłączam EKG

Obrazek
image upload
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Ostatnie wejście dzisiaj.

Obrazek
image hosting
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Dałem dzisiaj "popis"

Obrazek
free picture upload

W piątki po południu jest troszkę inaczej niż w inne dni ale może uda się jeszcze coś wyszukać.

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

Witam,
lubię skalp więc będę tu zaglądał,
AUDUSD jak dla mnie za bardzo "kapryśny" na skalp no ale jak Dajesz radę to powodzenia.
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

guccon
Pasjonat
Pasjonat

mandrejk, będzie miło Cię tutaj gościć, szczególnie że jak nie byłem aktywny na forum Twój temat był w gronie bardzo nielicznych, które z uwagą śledziłem :)
Odnośnie kangura lubię go grać bo mimo iż najczęściej na nim są najmniejsze ruchy to w moim odczuciu jest najbardziej stabilny.

Na zakończenie tygodnia nie mam dobrych wyników:

Obrazek
take a screenshot

Mogłem zachować się tutaj troszkę inaczej. Podszedłem zbyt ostrożnie a przecież ejek lubi pobujać z cofkami pod ostatnie Low albo High.

I przyznaje się bez bicia że troszeczkę na siłę zagranie jeszcze na ujku: czekałem na L tutaj ale w między czasie pojawiła się okazja z S na ejku, której jak widać wyżej nie wykorzystałem i zamiast odpuścić stwierdziłem że jeszcze znajdę miejsce na pierwszą myśl z L na ujku co skończyło się SL.

Obrazek
screen capture

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Gołym okiem widać dlaczego założyłem dziennik :) ale tak dla formalności podsumowanie tygodnia:

Wejścia: 7
Błędy:
- 1 testowy skończony na SL
- 1 na siłę skończony na SL
Skończone na BE: 3/7 - 43%
Skuteczność zyskownych: 0/4 - 0%

Wynik tygodnia: -7,67%
Wykres:
Obrazek
screen shot windows 7

Wrzucam wszystkie zagrania więc będę ładnie widział co i jak a przy okazji pomogą mi Wasze komentarze.
Celem jest ustabilizowanie wyników. Same wejścia nie są kompletnie złe i widać w nich potencjał a i chociaż jedno TP mogło zakończyć tydzień na plus.
Bardziej konkretnie cele:
- min 10 wejść w tygodniu: do tej pory zdarzało się że miałem tylko 2-3, za często uciekają mi sygnały, nie wliczam błędów (których nie powinno być)
- min 50% skuteczność: tylko dla tych zakończonych na plus lub minus czyli nie wliczam BE
Reszta nie jest już taka ważna a jeśli spełnia się dwa powyższe to reszta automatycznie zostanie zrealizowana.

Weekend czyli odpoczynek i liczę na jakieś widoczne przebłyski poprawy na koniec najbliższego tygodnia.

TMD
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: TMD »

Siemka, też chciałbym umieć skalpować, ale jednak chyba nie będzie mi to dane, więc pozostaje zostawać trochę dłużej na rynku :D

Chciałbym tylko, żebyś się zastanowił nad tym czy nie dodawać BE do obliczeń skuteczności. Z mojej perspektywy wygląda to tak, że bierzesz na siebie ryzyko straty, a nie masz zysku. W takim razie czy nie lepiej byłoby to wliczać jako strata? A najlepiej zapisywać dwa wskaźniki skuteczności, jeden z BE a drugi bez. Moim zdaniem nie daje to złudnej nadziei w przyszłości, że nie jest tak źle. Bo częśto tak bywa, że musisz się poprawić, gdyż podejmujesz ciągle ryzyko nie zyskując nic.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

mandrejk pisze:Witam,
AUDUSD jak dla mnie za bardzo "kapryśny" na skalp no ale jak Dajesz radę to powodzenia.
AUD/USD lepszy od edka :mrgreen:

guccon
Pasjonat
Pasjonat

TMD, koncepcja jakby słuszna ale niepoprawna w moim przypadku. Zauważ jakie stawiam SL tzn jak ciasne: 3-8p. Nie są to wartości bez podstawy a wynikające z ostatniego Low lub High dlatego nie zamknę z ręki konkretnego wejścia jeśli zaczyna zbliżać się do SL. Czasami może się trafić minus nie będący SL ale jak do tej pory były to raczej sporadyczne przypadki. Wynika z tego że BE jeśli mam to teoretycznie są to zagrania na plus dlatego nie mogę ich wliczać jako stratne a nie chce wliczać jako zyskowne bo zamazuje mi to obraz celu. Podwójne statystyki też w sumie nic nie pokażą skoro pokazuje same BE.
No i jeszcze dodam że mylisz się myśląc iż podejmując ryzyko które kończy się na BE nic się nie zyskuje - każdy trade to zdobywane doświadczenie i nauka a jak wiadomo nie ma przecież nic za darmo a tutaj jednak można traktować to jako darmowa lekcja :)

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Microbi pisze:
mandrejk pisze:Witam,
AUD/USD lepszy od edka :mrgreen:
no ba :) jakbym miał wybierać wejść w jeden setup na kangurze czy kilka na edku zdecydowanie wybieram kangura 8)

ODPOWIEDZ