Jazda na motylu czyli konsekwentnie do przodu

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Barabasz
Stały bywalec
Stały bywalec

Dzien 5

Nieprzeczytany post autor: Barabasz »

Ostatni dzień tygodnia był w moim wykonaniu nie do zaakceptowania. Złamałem wszystkie zasady: wszedłem bez sygnału, grałem bez SL, a co najgorsze - ignorowałem sygnały od motyla trzymając się stratnych pozycji. Motyla nie wolno ignorować. Dlaczego? O tym jak dojdę do 5000 na koncie.
Mimo wszystko dzień na plus, ale wiszą mi dwa minusowe shorty na - w sumie - 0.15 lota.

Piątkowe transakcje:

Obrazek

i saldo:

Obrazek

Statsy:

+118.38 pln czyli +3.85% day-to-day   
+195.79 pln czyli +6.53% w tym tygodniu  
+195.79 pln czyli +6.53% od początku jurnala  

Jak widać plan 5.1% został wykonany z nadwyżką, ale jako, że mam niezamknięte pozycje na minus to wypłaty w tym tygodniu nie będzie.

Podsumowanie tygodnia: po początkowej wtopie zmniejszyłem trochę rozmiar pozycji i zacząłem wychodzić na plus. Jednak zbyt dużo było odstępstw od zasad. Muszę nad tym popracować w przyszłym tygodniu. Poniżej wykres balance od początku journala.

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Barabasz
Stały bywalec
Stały bywalec

Dzien 6 / 7

Wygląda na to, że ten journal powinien zmienić nazwę na "Jak tracić kasę grając konsekwentnie wbrew zasadom".
Nie pokazuję dzisiejszych zagrań bo nie ma się czym chwalić - dziś dzień na minus. Dodatkowo wiszą mi 4 shorty na dużym minusie, których nie potrafię zamknąć. No k..a po prostu nie potrafię, mimo, że motyl na D1 sugeruje dalsze wzrosty. Nie wiem jak daleko, ale zapewne do następnego Poziomu Atrakcji / Odwrotu Motyla, który jest na 1.35135. Obecnie siedzimy na Poziomie 1.33333 o którym pisałem pare dni temu.
Z całej tej zabawy satysfakcję daje mi to, że motyle działają bez zarzutu, czyli metoda działa. Wygląda na to, że ja nie bardzo potrafię jej używać w skali intraday. Wczoraj złamałem wszystkie zasady i grałem wbrew motylom - szczególnie dzisiejszy lot na północ zaczęty około 9.40 był widoczny jak na dłoni. Ja mimo wszystko trzymałem stratne shorty...
Nie wiem jak się sytuacja potoczy dalej. Póki co nie będę tu raczej nic publikował. Jak tylko pozamykam ten shorty (bez względu czy na + czy -) to wtedy będę kontynuował journal. Być może pokuszę się o prezentacje sygnałów w oparciu o motyle dla różnych par forexowych oraz WSE equity cfd na D1, gdzie nie mam problemu by ciąć straty i pozwalać zyskom rosnąć. Chętnych na motyle analizy zapraszam do odwiedzania journala co jakiś czas :)

expedient warzywniaka

Nieprzeczytany post autor: expedient warzywniaka »

Wejdź na H1, H4. Zarobisz więcej w tym samym czasie.

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

Barabasz pisze:Nie pokazuję dzisiejszych zagrań bo nie ma się czym chwalić - dziś dzień na minus.
Tak jak wiekszosc uzytkownikow jak sadze (wlacznie ze mna) ......

Barabasz pisze:Dodatkowo wiszą mi 4 shorty na dużym minusie
Nie bardzo rozumiem jak udalo ci sie to zrobic , przed chwila byla okazja do zamkniecia .... Wzuc screeny .
Chętnych na motyle analizy zapraszam do odwiedzania journala co jakiś czas
Odwiedzam regulernie .
Pozdrawiam .
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

Barabasz
Stały bywalec
Stały bywalec

rabit pisze:
Barabasz pisze:Dodatkowo wiszą mi 4 shorty na dużym minusie
Nie bardzo rozumiem jak udalo ci sie to zrobic , przed chwila byla okazja do zamkniecia .... Wzuc screeny .
Nie wrzucę bo wstyd to pokazywac :)
Tak czy siak shorty dalej wiszą...

kazikus13
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: kazikus13 »

Wakacje czy MC ?
Zapowiadalo sie ciekawie

Awatar użytkownika
FXWydafca
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: FXWydafca »

Przyłączam się do pytania. Co z właścicielem dziennika. Może te duże straty przerodziły się w olbrzymie straty i nastąpiło MC. Obym się mylił.

kazikus13
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: kazikus13 »

A no umarlo

Szkoda

Vindykator

Nieprzeczytany post autor: Vindykator »

Jak gość tracił 14% depo jednego dnia to MC to żaden wyczyn w jego wykonaniu :lol:

ODPOWIEDZ