Jazda na motylu czyli konsekwentnie do przodu
Zarówno wskaźnik jak i cała strategia jest w 100% mojego autorstwa. Przepraszam, ale na razie nie chcę podawac szczegółów - jak tylko okaże sie, że metoda przynosi zyski intraday to zacznę ja bliżej przedstawiać.rabit pisze:Mozesz cos wiecej powiedziec na temat tej strategii lub podac jakis link ?
Co to za wskaznik ?
A co to są tickety i po co Ci one?Cadermo pisze:Mógłbyś udostępniać też tickety?
Dzień 2
W motylim świecie powoli wszystko wraca do porządku. Po nieudanym debiucie dzisiejszy dzień był niemal taki jak sobie zaplanowałem. Straty jeszcze nie wszystkie odrobione, ale nie ma pośpiechu.
Dzisiejsze transakcje i saldo:

Generalnie OK, widok psuje trochę updały motyl z EURGBP, który wyrwał się z sieci i odleciał z kapitałem.
Statsy:
+179.59 pln czyli 6.97% day-to-day
-244.96 pln czyli -8.17% od początku jurnala
Większość pozycji wygląda jak skalpy. Nie było to moim zamiarem, na intraday nie potrafię jeszcze trzymać zwycięskiej pozycji (wchodzę na ten teren z H4/D1), mam tendencję do zbyt wczesnego zamykania przez co moje zyski są mniej więcej 50-70% mniejsze niż mogłyby być. Chętnie posłucham rad jak zatrzymać świerzbiące ręce.
Na koniec motyl dnia.

Na M15 (po lewej) pojawił się motyl z trzema skrzydłami. Nawet dziecko wie, że motyl nie może mieć trzech skrzydeł, więc jasne było, że to "coś" musi szybko zdechnąć. Istotnie - motyl zaczął znikać. Price Action w tym obszarze też jakby sugerowała wzrosty, a na M5 (po prawej) zaczał tworzyć się motylek, który dodatkowo przebił linię motylego trendu (niedowidzącym podpowiadam, że zdarzyło się to zanim cena przebiła swoją linię trendu). Otworzyłem longa, ale zamknąłem z palca za wcześnie (3198), mimo, że TP miałem ustawiony na 3236 czyli mniej więcej tam gdzie motyl wylądował. O metodach określania TP zacznę mówić gdy nauczę się nie zamykać pozycji za wcześnie i choć jeden TP zostanie trafiony
Powodzenia jutro.[/img]
Dzisiejsze transakcje i saldo:

Generalnie OK, widok psuje trochę updały motyl z EURGBP, który wyrwał się z sieci i odleciał z kapitałem.
Statsy:
+179.59 pln czyli 6.97% day-to-day
-244.96 pln czyli -8.17% od początku jurnala
Większość pozycji wygląda jak skalpy. Nie było to moim zamiarem, na intraday nie potrafię jeszcze trzymać zwycięskiej pozycji (wchodzę na ten teren z H4/D1), mam tendencję do zbyt wczesnego zamykania przez co moje zyski są mniej więcej 50-70% mniejsze niż mogłyby być. Chętnie posłucham rad jak zatrzymać świerzbiące ręce.
Na koniec motyl dnia.

Na M15 (po lewej) pojawił się motyl z trzema skrzydłami. Nawet dziecko wie, że motyl nie może mieć trzech skrzydeł, więc jasne było, że to "coś" musi szybko zdechnąć. Istotnie - motyl zaczął znikać. Price Action w tym obszarze też jakby sugerowała wzrosty, a na M5 (po prawej) zaczał tworzyć się motylek, który dodatkowo przebił linię motylego trendu (niedowidzącym podpowiadam, że zdarzyło się to zanim cena przebiła swoją linię trendu). Otworzyłem longa, ale zamknąłem z palca za wcześnie (3198), mimo, że TP miałem ustawiony na 3236 czyli mniej więcej tam gdzie motyl wylądował. O metodach określania TP zacznę mówić gdy nauczę się nie zamykać pozycji za wcześnie i choć jeden TP zostanie trafiony

Powodzenia jutro.[/img]
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dzień 3
Kolejny całkiem udany dzień. Już powolutku widać powierzchnię ponad którą już tylko zyski!
Dzisiejsze transakcje:

oraz saldo:

Statsy:
+219.41 pln czyli +7.96% day-to-day
-25.55 pln czyli -0.85% od początku jurnala
Motyla dnia dziś nie będzie, gdyż w motylim świecie dzisiejszy dzień był identyczny jak wczoraj. Niepodzielnie rządził Dywergencjusz Pospolity, który świetnie czuje się w takich 100 - 200 pipsowych konsolidacjach. Niemniej jednak autor journala niecierpliwie czeka na wyklucie się motyla z rodziny Trendowatych.
Odpowiadając na pytanie:
Dzisiejsze transakcje:

oraz saldo:

Statsy:
+219.41 pln czyli +7.96% day-to-day
-25.55 pln czyli -0.85% od początku jurnala
Motyla dnia dziś nie będzie, gdyż w motylim świecie dzisiejszy dzień był identyczny jak wczoraj. Niepodzielnie rządził Dywergencjusz Pospolity, który świetnie czuje się w takich 100 - 200 pipsowych konsolidacjach. Niemniej jednak autor journala niecierpliwie czeka na wyklucie się motyla z rodziny Trendowatych.
Odpowiadając na pytanie:
Uwielbiam proste wybicia, ale zdecydowanie ich za mało (albo ich nie widzę) więc gram też łapanie dołków i szczytów (motyle dywergencje), łamanie lini motylego trendu oraz odbicia od siatki na motyle.Arturro pisze: Czy ty przypadkiem nie grasz na proste wybicia z konsolidacji?
Dzień 4
No i prawie jest już zgodnie z planem. Drobny szczegół jest taki, że nie jest! Wisi mi otwarty Short na minusie, którego powienienem zamknąć około 16-tej bo tworzył się motyl Long na M5, ale zignorowałem sygnał. Innymi słowy postąpiłem wbrew zasadom i wykazałem się niekonsekwencją. Pozycję tę przetrzymam do jutra bo długoterminowo widzę spadki.
Dzisiejsze transakcje:

oraz saldo (na plus!)

Statsy:
+102.96 pln czyli +3.46% day-to-day
+77.41 pln czyli +2.58% od początku jurnala
Motyle dnia (M15):

Najpierw Short w punkcie S - przebicie motylego trendu po odbiciu od poziomu motylej siatki (brak jej na obrazku). Nie musze chyba dodawać, że zamknąłem pozycję zdecydowanie za wcześnie.
Potem Longi w punktach L - motyle dywergencje. Dodatkowym argumentem było odbice się ceny od bardzo silnego Poziomu Odwrotu Motyla, ktory znajduje się w punkcie 1.31579 (najbliższe takie poziomy to 1.33333 na północ i 1.2987 na południe). Ja niestety zignorowałem sygnały Long i trzymam Shorta. Czy dobrze? Czas pokaże. Nawet jak wyjdę na plus na tym trejdzie to niesmak pozostanie.
Powodzenia jutro.[/img]
Dzisiejsze transakcje:

oraz saldo (na plus!)

Statsy:
+102.96 pln czyli +3.46% day-to-day
+77.41 pln czyli +2.58% od początku jurnala
Motyle dnia (M15):

Najpierw Short w punkcie S - przebicie motylego trendu po odbiciu od poziomu motylej siatki (brak jej na obrazku). Nie musze chyba dodawać, że zamknąłem pozycję zdecydowanie za wcześnie.
Potem Longi w punktach L - motyle dywergencje. Dodatkowym argumentem było odbice się ceny od bardzo silnego Poziomu Odwrotu Motyla, ktory znajduje się w punkcie 1.31579 (najbliższe takie poziomy to 1.33333 na północ i 1.2987 na południe). Ja niestety zignorowałem sygnały Long i trzymam Shorta. Czy dobrze? Czas pokaże. Nawet jak wyjdę na plus na tym trejdzie to niesmak pozostanie.
Powodzenia jutro.[/img]