Jazda na motylu czyli konsekwentnie do przodu

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
pawel2907
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawel2907 »

larwy i motyle .... widzialem tu juz nietoperze, kraby, lampy ale tego jeszcze nie

no nic - bede zagladal i kibicowal bo zapowiada sie ciekawie
Miej nadzieję na najlepsze, ale zawsze bądź gotów na najgorsze.

Barabasz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Barabasz »

rabit pisze:Mozesz cos wiecej powiedziec na temat tej strategii lub podac jakis link ?
Co to za wskaznik ?
Zarówno wskaźnik jak i cała strategia jest w 100% mojego autorstwa. Przepraszam, ale na razie nie chcę podawac szczegółów - jak tylko okaże sie, że metoda przynosi zyski intraday to zacznę ja bliżej przedstawiać.
Cadermo pisze:Mógłbyś udostępniać też tickety?
A co to są tickety i po co Ci one?

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

Ticket - numer transakcji. Pewnie chcą sprawdzić, czy grasz na demie.

Barabasz
Stały bywalec
Stały bywalec

gfx pisze:Ticket - numer transakcji. Pewnie chcą sprawdzić, czy grasz na demie.
Ah teraz rozumiem. Uważam, ze to zbędne. Jak ktoś nie wierzy, że akcja dzieje się na realu to ma 1000 innych żurnali do czytania. I tak pokazuję więcej niż inni.

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Nie chodzi o żadne sprawdzanie. Tylko dziwnym trafem często ludzie zasłaniają tickety ,a i tak one nam się do niczego nie przydadzą :) A potem okazuje się ,że to demko . Poczytaj choćby dziennik słynnego Vinciego. Mówił ,że real ,a wyszło demo . Pozdrawiam

Barabasz
Stały bywalec
Stały bywalec

Dzień 2

W motylim świecie powoli wszystko wraca do porządku. Po nieudanym debiucie dzisiejszy dzień był niemal taki jak sobie zaplanowałem. Straty jeszcze nie wszystkie odrobione, ale nie ma pośpiechu.
Dzisiejsze transakcje i saldo:

Obrazek
Obrazek

Generalnie OK, widok psuje trochę updały motyl z EURGBP, który wyrwał się z sieci i odleciał z kapitałem.

Statsy:

+179.59 pln czyli 6.97% day-to-day
-244.96 pln czyli -8.17% od początku jurnala

Większość pozycji wygląda jak skalpy. Nie było to moim zamiarem, na intraday nie potrafię jeszcze trzymać zwycięskiej pozycji (wchodzę na ten teren z H4/D1), mam tendencję do zbyt wczesnego zamykania przez co moje zyski są mniej więcej 50-70% mniejsze niż mogłyby być. Chętnie posłucham rad jak zatrzymać świerzbiące ręce.

Na koniec motyl dnia.

Obrazek

Na M15 (po lewej) pojawił się motyl z trzema skrzydłami. Nawet dziecko wie, że motyl nie może mieć trzech skrzydeł, więc jasne było, że to "coś" musi szybko zdechnąć. Istotnie - motyl zaczął znikać. Price Action w tym obszarze też jakby sugerowała wzrosty, a na M5 (po prawej) zaczał tworzyć się motylek, który dodatkowo przebił linię motylego trendu (niedowidzącym podpowiadam, że zdarzyło się to zanim cena przebiła swoją linię trendu). Otworzyłem longa, ale zamknąłem z palca za wcześnie (3198), mimo, że TP miałem ustawiony na 3236 czyli mniej więcej tam gdzie motyl wylądował. O metodach określania TP zacznę mówić gdy nauczę się nie zamykać pozycji za wcześnie i choć jeden TP zostanie trafiony :)

Powodzenia jutro.[/img]
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

sznurek

Nieprzeczytany post autor: sznurek »

Choć pewnie jak Par Lagerkvist nagrody nobla za rozkminianie na temat swoich forexowych motylach od nikogo stąd ani Skandynawi nie dostaniesz - ode mnie masz plusa. Będę śledził. Powodzenia! :)

Arturro
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Arturro »

Czy ty przypadkiem nie grasz na proste wybicia z konsolidacji?
"Choise, the problem is choise"

Barabasz
Stały bywalec
Stały bywalec

Dzień 3

Kolejny całkiem udany dzień. Już powolutku widać powierzchnię ponad którą już tylko zyski!
Dzisiejsze transakcje:

Obrazek

oraz saldo:

Obrazek

Statsy: 

+219.41 pln czyli +7.96% day-to-day 
-25.55 pln czyli -0.85% od początku jurnala 

Motyla dnia dziś nie będzie, gdyż w motylim świecie dzisiejszy dzień był identyczny jak wczoraj. Niepodzielnie rządził Dywergencjusz Pospolity, który świetnie czuje się w takich 100 - 200 pipsowych konsolidacjach. Niemniej jednak autor journala niecierpliwie czeka na wyklucie się motyla z rodziny Trendowatych.

Odpowiadając na pytanie:
Arturro pisze: Czy ty przypadkiem nie grasz na proste wybicia z konsolidacji? 
Uwielbiam proste wybicia, ale zdecydowanie ich za mało (albo ich nie widzę) więc gram też łapanie dołków i szczytów (motyle dywergencje), łamanie lini motylego trendu oraz odbicia od siatki na motyle.

Barabasz
Stały bywalec
Stały bywalec

Dzień 4

No i prawie jest już zgodnie z planem. Drobny szczegół jest taki, że nie jest! Wisi mi otwarty Short na minusie, którego powienienem zamknąć około 16-tej bo tworzył się motyl Long na M5, ale zignorowałem sygnał. Innymi słowy postąpiłem wbrew zasadom i wykazałem się niekonsekwencją. Pozycję tę przetrzymam do jutra bo długoterminowo widzę spadki.

Dzisiejsze transakcje:

Obrazek

oraz saldo (na plus!)

Obrazek

Statsy:  

+102.96 pln czyli +3.46% day-to-day  
+77.41 pln czyli +2.58% od początku jurnala 

Motyle dnia (M15):

Obrazek

Najpierw Short w punkcie S - przebicie motylego trendu po odbiciu od poziomu motylej siatki (brak jej na obrazku). Nie musze chyba dodawać, że zamknąłem pozycję zdecydowanie za wcześnie.
Potem Longi w punktach L - motyle dywergencje. Dodatkowym argumentem było odbice się ceny od bardzo silnego Poziomu Odwrotu Motyla, ktory znajduje się w punkcie 1.31579 (najbliższe takie poziomy to 1.33333 na północ i 1.2987 na południe). Ja niestety zignorowałem sygnały Long i trzymam Shorta. Czy dobrze? Czas pokaże. Nawet jak wyjdę na plus na tym trejdzie to niesmak pozostanie.
Powodzenia jutro.[/img]

ODPOWIEDZ