Jak odfiltrowac fałszywe wybicia?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zeuss »

Polecam się zapoznać:
Tajniki market makingu (animacji)
http://blogi.bossa.pl/2009/03/06/tajnik ... -animacji/
Potwierdź proszę lub zaprzecz stereotypom przypisywanym twojemu fachowi, typu: market maker poluje na stopy, samotnie lub w teamie kolegów, dowolnie manipuluje kursem w krótkim terminie, rzadko się myli, dobrze przewiduje kolejne ruchy rynku :-)

Sama prawda :-)
Oczywiście korzystamy z każdej nadarzającej się okazji. Wiem, że wielu osobom inwestującym na GPW takie praktyki kojarzą się z oszukiwaniem i łamaniem prawa, jednak na rozwiniętych rynkach są czymś zupełnie normalnym. Szczególnie w przypadku mniej płynnych spółek kursy akcji są bardzo zmienne. Automatyczne systemy tradingowe, daytraderzy skalpujący akcje czy animatorzy wykupujący książkę zleceń są zjawiskiem normalnym. Tylko, że te procesy nie mają wpływu na inwestora indywidualnego (lub mają minimalny) i stanowią normalne działania rynkowe – nie są żadnego rodzaju zmową a jedynie przejawem konkurencji. Nie mówimy tu oczywiście o trzecim piątku miesiąca – w który dzieją się rzeczy dziwne (choć logiczne), tylko o codziennym tradingu.
ja nie będę tego czytał, przez sam fakt, że jest to fantastyczny dialog napisany przez brokera z samym sobą, któremu tak naprawde zalezy aby jego klienci nie rozumieli rynku i stawiali stałego stopa 10 pipsów. :)
zastanawiam się czy nie otworzyć działalności.
Podstawowy warunek przy otwieraniu pozycji to stop los 10 pipsów spread 0,0001 dla eurusd min 10 wejść dziennie. :lol:
Szukam osoby z licencją
ile kosztuje platforma??
Dlaczego Nawigator nie ma swojego DM? :)
Ostatnio zmieniony 09 sie 2012, 09:58 przez zeuss, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Jak wiesz co robić, to 15 pips wystarczy.

Jak nie wiesz, to i 100 nie pomoże... Sprawdzone m.in. na własnej skórze.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

zeuss pisze:Dlaczego Nawigator nie ma swojego DM?
Ponieważ w PL to przedsięwzięcie, które wiąże się z kapitałem rzędu kilku mln PLN i użeraniem się z regulatorami? :)
Sama licencja na platformę to ułamek kosztów. Na MT4 kiedyś wystarczyło 50 tyś USD rocznie + miesięczna opłata 'serwisowa'. Może coś się zmieniło...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ads

Nieprzeczytany post autor: ads »

Cóż zgrywacie inteligentów ale głupotą śmierdzi na kilometr.
Jeśli nie, to polecam dokształcić się z logiki.
Z moją logiką jest w porządku. Skoro jesteś taki logiczny, to podważ moją wypowiedź. Bo podstawową zasadą w logice jest dowodzenie. Zatem nie będę się odnosił bo nie mam jak na razie do czego.
Oczywiście, że istnieje oranie stopów. Fed powołał
No boki zrywać, takie dowcipy tu poleciały. Nie wiem jakimi wy złudzeniami żyjecie, ale na normalnym rynku widać poziomy, gdzie stop-lossow może być dużo. Wystarczy walnąć duże zlecenie, wywalić frajerów z rynku i wrócić, po czym poczekać aż się później dołączą na samym dnie/szczycie. Cóż skoro o tym nie wiecie, to zapewne powyższy opis dotyczy także was.

Zresztą nie moja to sprawa, co tam macie w główkach.

Awatar użytkownika
Kuba Brzeziński
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kuba Brzeziński »

Jak odfiltrowac fałszywe wybicia?

Odp.Przejść na wyższy TF
Racja jest jak dupa,każdy ma swoją - J.Piłsudski

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

Kuba Brzeziński pisze:Jak odfiltrowac fałszywe wybicia?

Odp.Przejść na wyższy TF
Bardzo sporadycznie tu piszę natomiast rozwiązanie Kuby jest najlepsze.

Dodam od siebie jeżeli używasz jednego TF należy dodać wskaźnika lub wskaźników które odfiltrują fałszywe wybicia a są takie, należy poszukać na stronie FF.

ODPOWIEDZ