Ichimoku

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
baca1958
Bywalec
Bywalec

Re: Ichimoku

Nieprzeczytany post autor: baca1958 »

Witam Wszystkich i mam pytanie: czy jest jakiś program, który wyświetla jednocześnie wszystkie aktualne wartości linii Ichimoku w oknie wykresu np. w prawym górnym rogu. Wiem, że bieżące wartości widać po najechaniu myszką na poszczególne linie ale mnie chodzi o jednoczesny obraz tych wartości.

alfaromeo83
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: alfaromeo83 »

Może chodzi Ci o ichi360v8.rar (prawy górny róg wykresu) lub o ichi360_Monitor_V2.ex4 (prawy dolny róg wykresu)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

baca1958
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: baca1958 »

Dziękuję, bardzo ciekawe skrypty ale to nie to. Taki skrypt o jaki mi chodzi wyświetla mobilna mt4. Po dotknięciu rysikiem świeczki wyświetlają się wartości linii Ichimoku dla tej świeczki. Chcę mieć coś takiego na wykresie na PC-cie ale wyświetlające się na stałe dla bieżącej świecy. Pozdrawiam

Laguna
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Laguna »

Mamy wybicie z chmury, co sądzicie na ten temat

vipovsky
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: vipovsky »

można pomyślec o wejściu w tej chwili.

cena oparła się o wsparcie. 2:1 TP:SL 30p

wejście L 8615

jeśli cena przebije kinko hyo, możliwe RGR. wtedy wejscie S po oporze na jakiejś korekcie

vipovsky
Gaduła
Gaduła

Rynek mocno wyprzedany. ciężko określić czy cena pójdzie zaraz w górę czy pomyśli o chwilowej stagnacji.
Osobiście po jakiejś widocznej korekcie (+zmiana koloru chmury) widzę możliwość dojścia ceny do 0.8330

-- Dodano: pn 17-03-2014, 20:21 --
vipovsky pisze:Rynek mocno wyprzedany. ciężko określić czy cena pójdzie zaraz w górę czy pomyśli o chwilowej stagnacji.
Osobiście po jakiejś widocznej korekcie (+zmiana koloru chmury) widzę możliwość dojścia ceny do 0.8330
to do wycofanego postu przez blogera o otwartej drodze do dalszych spadków.

Kopoland
Uczestnik
Uczestnik

GBPJPY

Nieprzeczytany post autor: Kopoland »

Na wykresie H4 linia Tenkan /czerwona/ przecięła od góry linię Kijun /niebieską/ pod chmurą spadkową. Ułożenie linii ichimoku w kolejności Senkou Span A, Kijun, Tenkan zgodnie ze strategią. Chikou /zielona/ pod ceną. W oddali chmura spadkowa. Zgodnie z techniką ichimoku są to silne sygnały przmawiające za spadkami. W pobliżu wsparcie w okolicy 168,180. Niepokoi trochę poziome Senkou Span B.
ichimoku24

vipovsky
Gaduła
Gaduła

czasy w którym za funta w japoni mozna było duzo kupić dobiegaja końca. Japonia z duzym kapitałem wywalczonym na długach swojej gospodarki zamierza kupować nowe technologie obronne przeciwko chinom. ich gospodarcze zawzięcie spowoduje obniżkę ceny za jaką można kupić funta.

Jeśli ukraińska sytuacja odzwierciedlenie bedzie miała w chinach dopiero po roku czy dwóch, by nie podburzać opini społecznej ciągłym napięciem. jen bedzie miał czas na wycenienie zakupu nowych technologi z prywatnego rynku.

Kopoland
Uczestnik
Uczestnik

CADJPY

Nieprzeczytany post autor: Kopoland »

Jest szansa, że cena wyjdzie dołem z chmury wzrostowej /H4/. Jeśli to nastąpi Tenkan /czerwona/ będzie miała kierunek spadkowy. Chikou również będzie poniżej ceny. Jest to słaby sygnał, ale na D1 cena zamknie się poniżej chmury SPADKOWEJ, pojawić się może piękny sygnał. Kreski na blogu.
ichimoku24

Rademenez
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Rademenez »

Senkou Span B coś nie chce puścić ceny w dół. :) Lepiej to wygląda NOKJPY.

ODPOWIEDZ