HighSky Brokers - nowa, konkurencyjna oferta

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
0
Brak głosów
Poza paroma minusami są ok
0
Brak głosów
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam:
2
100%

Liczba głosów: 2

Awatar użytkownika
NiceFox
Pasjonat
Pasjonat

Re: HighSky Brokers - nowa, konkurencyjna oferta

Nieprzeczytany post autor: NiceFox »

Z FIFO to karierę można zrobić w US.
Rozumiem że dla MQ za MT5 mniejszy haracz się płaci. Ale na Europę hedge to standard.
Pieniądze rosną na drzewie cierpliwości.

MagdalenaG
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: MagdalenaG »

NiceFox pisze:Z FIFO to karierę można zrobić w US.
Rozumiem że dla MQ za MT5 mniejszy haracz się płaci. Ale na Europę hedge to standard.
Witam,

Na niektórych instrumentach finansowych istnieje możliwość hedgowania.
Odpowiadając na Pana pytanie w sprawie platformy transakcyjnej - wybraliśmy platformę MetaTrader5 ze względu na to, iż jest to bardziej zaawansowane narzędzie, zbudowane w systemie 64bit (MetaTrader4 - 32bit).
Ponadto platforma umożliwia szybsze wykonywanie transakcji.
W razie dodatkowych pytań, prosimy o kontakt bezpośrednio z naszym działem sprzedaży: sales@highsky.pl, tel: 22 483 35 50.

Pozdrawiamy,
Zespół HighSky Brokers

jordan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jordan »

Czy może ktoś jeszcze powiedzieć coś o tym brokerze bo muszę tam założyć konto

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Oferta wydaje się ciekawa, oczywiście ludzie czepiają się o mało ważne szczegóły... Miło, że rośnie ilość brokerów regulowanych przez KNF.

jbm8
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jbm8 »

Tylko i wyłącznie po samej nazwie bym olał tego broka. Co to jest highsky? Szkoda że w logo nie mają jeszcze rakiety.

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: cytrynek »

Tabela instrumentów finansowych pisze:W przypadku rachunków dla których dostępny jest Handel Algorytmiczny...
Co oznacza według HSB określenie Handel Algorytmiczny? Korzystanie z automatów (EA)? Czy korzystanie z sygnałów dostępnych w MT5 wpisuje się w to określenie? Pozdrawiam.

-- 16 wrz 2013, 09:46 --

Pytanie o spread na parze EUR/USD. Jak ma się informacja podana tutaj do załącznika? Myślałem, że na sesji londyńskiej ZERO spreadu na tej parze jednak uświadczę. Macie ciekawą ofertę ale totalnie przeginacie na spreadach. Pozdrawiam.

-- 18 wrz 2013, 07:19 --

No cóż, z takim supportem (feedbackiem) nie ma czego u Was szukać. Kolejna łapanka z bonusem na naiwnych.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.

MagdalenaG
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: MagdalenaG »

Witam,
Korzystanie z handlu algorytmicznego na platformie MetaTrader5 jest w HighSky Brokers dostępne dla klientów rzeczywistych po zgłoszeniu takiej dyspozycji telefobnicznie. Korzystanie z sygnałów jak najbardziej się wpisuje w to określenie.
Pozdrawiamy,
Zespół HighSky Brokers

rafino
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rafino »

ZANIM ZACZNIESZ INWESTOWAĆ W HIGHSKY - PRZECZYTAJ :)

Niestety mimo sporych nadziei wiązanych z tym brokerem ostatecznie okazało się, że uczciwość jest tej firmie bliżej nieznana. Jestem ich klientem od ok. 3 miesięcy, więc niedługo. Bywało różnie, czasem trzeba było upominać się o swoje, bywało dużo chaosu, potajemnego zmieniania regulaminów, błędów w systemie, ale jako że brok jest na początku zdobywania pozycji na rynku to na pewne niedopatrzenia i problemy starałem się patrzeć z przymrużeniem oka. Oczywiście jeśli ich zgłaszanie skutkuje właściwą reakcją z drugiej strony.

Niestety, w tym tygodniu broker zachował się skandalicznie i teraz za nic nie chce przyznać się do błędu. Sprawa dotyczy konkursu na rachunku rzeczywistym. W jego regulaminie pierwotnie widniał zapis o zakazie korzystania przez uczestników z jednego numeru IP. Jako że u mnie w domu nie tylko ja zajmuję się rynkiem forex to powstał mały problem, więc napisałem do Highsky z żalem, że umieszczają w regulaminie takie zapisy, mimo iż korzystanie z jednego IP samo w sobie wcale nie jest nieuczciwym postępowaniem. Wystarczy przeanalizować transakcje na obu kontach by łatwo stwierdzić czy jakiekolwiek manipulacje miały miejsce. Tak robi obecnie niemal każdy broker.
Ku mojemu zdziwieniu, pare godzin później otrzymałem odpowiedź od Highsky, w której oświadczono, że zapis o IP został usunięty z regulaminu. Powiem szczerze, że tym broker mi wtedy zaimponował, bo rzadko się zdarza, żeby reakcja była tak szybka i tak pomocna klientowi. W ciągu paru godzin zmieniono zapis opublikowanego wcześniej regulaminu ! To robi wrażenie i cieszy. Brok pokazuje, że wychodzi naprzeciw potrzebom klientów. Szczęśliwy i uspokojony brałem więc udział w konkursie, *braliśmy udział w konkursie :) Ale to był dopiero początek przygód. Niecałe 4 tygodnie później, a dokładniej w zeszłą środę, w zaktualizowanym rankingu nie umieszczono wyniku, który wystarczał na objęcie pierwszego miejsca. Poszła reklamacja. Wydawało się, że to będzie formalność, jakiś błąd techniczny - zdarzały się już takie wcześniej. A tu przychodzi zaskakująca odpowiedź informująca o wykluczeniu z konkursu w związku z korzystaniem przez nas dwóch z tego samego IP... Ręce opadają. Od razu zaznaczę, że nie było żadnej współpracy między nami, nie doszło do żadnych dających się powiązać ze sobą transakcji, wspólnych strategii, zleceń w tym samym czasie, czegokolwiek. Mało tego, Highsky samo zapewnia, że jedyną podstawą do wykluczenia jest fakt udokumentowanego logowania się dwóch uczestników z jednego IP. Pani, z którą miałem nieprzyjemność się kontaktować ( a która udziela się w tym wątku na forum), pozostaje głucha na moje argumenty, mimo iż sytuacja jest ewidentna i nie podlega wątpliwości.

Poniżej wklejam treść konwersacji, od której wszystko się zaczęło:

"Witam

Jeśli istnieje taka możliwość to prosiłbym o telefon w dniu dzisiejszym po godzinie 13. Mam parę pytań odnośnie wrześniowego konkursu na rachunku rzeczywistym i zmian w regulaminie, które nastąpiły w porównaniu z konkursem wakacyjnym. W szczególności chcę uzyskać informację na temat kuriozalnego zapisu o zakazie korzystania z tego samego IP. Wiele zmian poszło w dobrym kierunku, bo wcześniejsza możliwość zawierania przeciwstawnych pozycji była nieporozumieniem, ale obecne uniemożliwianie uczestnictwa osobom z jednego gospodarstwa domowego to już kompletne nieporozumienie. To, że korzystamy z jednego łącza ( a z różnych komputerów ) nie powinno mieć nic do rzeczy. Równie dobrze można zabronić uczestnictwa osobom spokrewnionym lub o tym samym nazwisku, bo chyba to o to chodzi. Korzystanie z tego samego IP to nie dowód na współpracę, a dowód na ten sam adres zamieszkania. Takie zapisy w regulaminach konkursowych to już dawno porzucona praktyka rynkowa oznaczająca nic innego jak słabość brokera, który nie potrafi odróżnić rzeczywistej współpracy od pokrewieństwa uczestników. Być może sobie pochlebiam, ale mam nieodparte wrażenie, że większość zmian regulaminowych to łatanie "dziur", które obnażyłem w poprzedniej edycji konkursu. Wymóg utrzymania różnicy między wpłatami a wypłatami, zakaz zawierania pozycji przeciwstawnych i w końcu zakaz uczestnictwa osób z jednej rodziny. I o ile dwie pierwsze zmiany są na plus i zbliżają konkurs do powszechnych standardów to trzecia zmiana całkowicie ten dobry obraz burzy. Chciałbym, żeby moje zastrzeżenia tym razem również zostały przekazane wyżej i dotarły do twórców konkursu, jeśli oczywiście funkcjonuje u Państwa jakiś system zbierania i analizowania opinii klientów. Być może następny konkurs zostanie ponownie poprawiony na lepsze, bo jak na razie to popadanie z jednej skrajności w drugą.
Konkurs jaki jest taki jest, zapewne nic i nikt już go nie zmieni. Niemniej jednak nawet z tak ułomnego konkursu chciałbym skorzystać, uprzednio wiedząc jednak jak dokładnie interpretować jego zasady. Nie wiem czy w ogóle mogę stać się uczestnikiem skoro z mojego IP loguje się także inny Państwa klient (jeszcze nie uczestnik konkursu).
Z góry dziękuję za telefon.

Pozdrawiam

Panie Rafale,

Zmieniliśmy zapis dotyczący korzystania z tego samego IP podczas brania udziału w konkursie.
W tej chwili brzmi on tak:

Art.6.2.
Współpraca pomiędzy Uczestnikami konkursu nie jest dozwolona. Jako współpraca rozumiane jest korzystanie ze wspólnych strategii inwestycyjnych, jednoczesne składanie zleceń na kilku różnych rachunkach,
a także wykorzystanie rachunku konkursowego trzeciej osoby w celu składania zleceń oraz inne oznaki współpracy stwierdzone przez Organizatora konkursu.

W związku z tym firma HSBrokers pozostawia sobie ocenę ewentualnej współpracy."

Przesłanie jest chyba jasne. Zezwalamy na korzystanie z jednego IP ale będziemy mieli oko na to, czy gra przebiega uczciwie. Kto twierdzi inaczej, ten chyba ma nieczyste zamiary. Broker usunął zapis o zakazie korzystania z IP, poinformował mnie o tym w odpowiedzi na mojego maila, a teraz:

1. Powołuje się na fragment regulaminu "oraz inne oznaki współpracy stwierdzone przez organizatora konkursu" twierdząc, iż na podstawie tego zapisu Highsky uznaje korzystanie z jednego IP dowód na współpracę między nami. A więc usunięto konkretny zapis o IP by "ukryć" go we wskazanym fragmencie regulaminu? Na dodatek wprowadzając mnie w błąd i zachęcając do uczestnictwa w konkursie.
2. Brok wypiera się nawet faktu, jakoby wysłany do mnie mail był odpowiedzią na moją wcześniejszą wiadomość, mimo iż mam to wszystko udokumentowane. Poza tym, po samej treści widać, że przekaz jest spersonalizowany. Tymczasem Pani M. twierdzi, że podobną informację o zmianie regulaminu rozsyłano do wszystkich klientów - uczestników konkursu... Szkoda tylko że ja znam przypadki uczestników którzy wcale żadnego maila nie dostali :)

Ale to wszystko nic, bo tak naprawdę broker może śmiać mi się w twarz. I mimo, że racja jest po mojej stronie to mogę się tylko frustrować. Ale mogę też podzielić się swoimi przykrymi doświadczeniami z innymi forexowiczami, co właśnie czynię :)
Pamiętajcie, że to co mi przydarzyło się w przypadku konkursu, może równie dobrze przenieść się na każdy inny grunt i przydarzyć się Wam. Jeśli broker jest nieuczciwy to tak samo może wam nie uznać reklamacji realizacji zlecenia po nierynkowej cenie, albo realizacji zlecenia w środku luki weekendowej itd. Nie wnikam w szczegóły ich oferty, bo jakich by warunków nie oferowali, to jeśli brak im uczciwości i potrafią traktować klienta tak jak traktują mnie, to szkoda na nich czasu, nerwów i własnych pieniędzy. Niech najpierw nauczą się, że z takim podejściem do klienta mogą się tylko pogrążyć.

-- sob 19-10-2013, 3:12 --

Obecnie, po bezproduktywnych rozmowach z Panią M. domagam się jeszcze kontaktu z jej przełożonym, choć wątpię żeby to coś pomogło, skoro do tej pory druga strona uparcie brnie w swoim kłamstwie. Ale ja tej sprawy nie zostawię tak po prostu. Za dużo już nerwów straciłem, żeby odpuścić. I nawet jeśli nic nie wskóram to niech im się to czkawką odbije :)

O ile sytuacja niespodziewanie nie ulegnie zmianie, to planuję spróbować złożyć skargę w KNFie oraz szukać zainteresowania w innych organach zewnętrznych. Zobaczymy co z tego wyjdzie, wypróbuję przynajmniej skuteczność organów nadzorczych. Jeśli ktoś miał jakieś podobne doświadczenia związane z nieuczciwym brokerem to będę wdzięczny za jakiekolwiek info na priv. Osobom zainteresowanym tematem mogę również przekazać więcej szczegółów oraz udostępnić pełniejszą korespondencję z brokerem. Ze względu na jej objętość nie wkleiłem jej tu w całości ale bez problemu mogę podesłać na priv :)

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

rafino
Chodzi o ten konkurs o 1000 PLN do wykorzystania na rachunku rzeczywistym ??
Jak tak to kup sobie internet mobilny i loguj się z niego a nie z tego samego łącza. Jakbym był brokerem to też bym wykluczył użytkowników logujących się do konkursu z jednego IP i nawet chwilowe trzymanie przez jednego Buy a drugiego Sell to OUT z konkursu.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

rafino
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rafino »

Szwajcar pisze:rafino
Chodzi o ten konkurs o 1000 PLN do wykorzystania na rachunku rzeczywistym ??
Jak tak to kup sobie internet mobilny i loguj się z niego a nie z tego samego łącza. Jakbym był brokerem to też bym wykluczył użytkowników logujących się do konkursu z jednego IP i nawet chwilowe trzymanie przez jednego Buy a drugiego Sell to OUT z konkursu.

Tak, chodzi o ten konkurs :) Nie wiem czy chciało Ci się czytać ten mój przydługi wpis, ale problem nie polega na tym co się brokerowi opłaca a co nie. Na początku była jasność, był zapis o zakazie korzystania z jednego IP i nikt by się wtedy nie pchał do uczestnictwa w konkursie. Po prostu jeden z nas by wystartował. Ale Highsky zmieniło regulamin, zmieniło go ewidentnie w związku z moją do nich wiadomością. Poinformowali mnie o tym w odpowiedzi na mojego maila. Więc jak mogą najpierw rozwiązywać problem, zachęcać nas do uczestnictwa, a potem karać tylko i wyłącznie za korzystanie z jednego IP. No dla mnie to jest jawna kpina. Przeczytaj sobie mój mail i ich odpowiedź.

A co do tego co byś zrobił jako broker to powiem Ci, że braliśmy obaj udział w niejednym konkursie i nigdy nie było żadnych problemów. Nigdy w żaden sposób nie współpracujemy i zawsze można to prosto sprawdzić na naszych rachunkach. Zawsze przed rozpoczęciem jakiegokolwiek konkursu dowiaduję się u brokera czy nie ma nic przeciwko takiej sytuacji. Nie kryję nigdy faktu korzystania z jednego IP bo to nie ma sensu. I tak było w tym przypadku. Highsky jednoznacznie dał do zrozumienia, że korzystanie z jednego IP samo w sobie nie jest przeciwwskazaniem. A teraz perfidnie szuka pretekstu do wykluczenia, nie zważając na swoje wcześniejsze stanowisko, które przecież mam na piśmie.

ODPOWIEDZ