HFT Brokers - nowy polski broker

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
mrczny

Re: HFT Brokers - nowy polski broker

Nieprzeczytany post autor: mrczny »

Zadzwonili do mnie, odpowiedzieli na pytania.. Niby wcześniej poszedł od nich email, ale na zły adres. Nie wiem kto dokładnie podał zły adres, bo nie pamiętam czy dobry podałem, ale niech tam będzie, że to wina pomyłki.

Teraz przyszedł czas na testowanie platformy. Jak coś mi się nie spodoba to napiszę. A że już mi się nie podoba kilka rzeczy na mt4 to pewnie dość szybko napiszę.

@hft skoro już tutaj jesteście - czy macie w ofercie tzw. konta islamskie czyli bez swapowe?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Przepraszam za pomyłkę ;).

Nie ma kont islamskich. Trochę za mało Mohammetów w naszym kraju, co by taka oferta miala sens ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

mrczny

Przeglądałem historię spreadów u xtb. Przeraziło mnie to co zobaczyłem. Maksymalny spread na parze eur/usd wyniósł 50 pipsów. Stąd mam pytanie do htf brokers. Czy udostępniacie historię swoich spreadów na rachunkach, jeśli tak to gdzie? Czy macie politykę maksymalnych spreadów?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

HFT niczego takiego nie udostępnia ale nie byłby to zły pomysł, bo akurat nie mają czego się wstydzić :). Jeśli założysz konto przez Forex Club to otrzymasz zestaw narzędzi, gdzie jest m.in. wskaźnik do monitorowania spreadu (obecny, średni, maksymalny odnotowany) i sam będziesz mógł sobie to badać.

Maksymalne jednorazowe spready mogą czasem szokować i trzeba brać na nie poprawkę, bo oprócz danych makro, gdzie czasem spread rozszerza się na ułamek sekundy to choćby w tym roku mieliśmy przynajmniej dwie ciekawe akcje - Armageddon na franku i widmo bankructwa Grecji.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

mrczny

@raposo jeszcze nie zakładam konta realnego u nowego brokera. Wolę się najpierw rozejrzeć u którego będzie najprzyjemniej zostawić swoje pieniądze ;) Ahh ten margin call..

mzyska
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mzyska »

Ja też mam rachunek od marca i jestem bardzo zadowolony ze świadczonych usług.

Awatar użytkownika
HFT Brokers
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HFT Brokers »

Drodzy Forowicze,

jak sami zauważyliście, post nie dotyczy HFT Brokers i jest związany z działalnością zupełnie innej firmy.
W związku z tym w żaden sposób nie jesteśmy w stanie odnieść się do opisywanej sytuacji, bo nie dotyczy ona HFT Brokers. Jednocześnie poprosiliśmy Moderatora Forum o usunięcie postu z wątku poświęconego HFT Brokers.

W przypadku wszelkich pytań zapraszamy do kontaktu z nami na adres: dok@hftbrokers.pl i pod numerem telefonu (22) 398 97 90. Jesteśmy do Waszej dyspozycji od 8.00 do 22.00 od poniedziałku do piątku.
HFT Brokers - stworzony przez Traderów dla Traderów

szmer
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: szmer »

Ja niestety nie mam takiej pewności ,że nie ma tu powiązań.
Cytat z wątku na forum

http://www.money.pl/forum/34;-global-ma ... 95427.html

''Re: " Global Markets " Sp z o.o. -opinie
dayman / 2015-04-20 17:10

''Jestem klientem HFT Brokers Dom Maklerski. Najpierw dzwonili do mnie z firmy International Brokers i zaprosili mnie do biura abym podpisał umowę. Podpisałem ją z Panem Władimirem Urbanem i Panią Pauliną która pózniej była moim opiekunem. Za krótki okres mam nad 80 operacji za co firma ta pobiera prowizje. Czy to zgodne z prawem? ''''

To jak to w końcu jest?

Awatar użytkownika
HFT Brokers
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HFT Brokers »

Pragniemy zauważyć, że cytowane wypowiedzi na forum Money.pl, dotyczą zewnętrznych firm, w szczególności „Global Markets”, niezwiązanych z HFT Brokers i opisują sytuacje z lat kiedy HFT Brokers nie istniało na polskim rynku „forex”.

Usługi świadczone przez firmy trzecie na rzecz autora postu nie mają związku z wyborem przez niego domu maklerskiego w celu założenia rachunku inwestycyjnego. Cieszy nas fakt, że klienci doceniają jakość naszych usług i otwierają u nas rachunki w celach inwestycyjnych.

Jednocześnie apelujemy o rozważny dobór firm inwestycyjnych, tj. tylko takich które posiadają właściwe zezwolenie. Lista licencjonowanych podmiotów dostępnych w Polsce, podlegających właściwemu nadzorowi organów państwa, jest dostępna pod adresem: http://www.knf.gov.pl/dla_rynku/Rejestr ... index.html.

Prosimy o nie łączenie tych zdarzeń i nie formułowanie krzywdzących opinii sugerujących zależność pomiędzy działalnością HFT Brokers, a działaniami osób i firm trzecich.

Jednocześnie zachęcamy do zapoznanie się ze stanowiskiem unijnego nadzorcy w zakresie doboru firm inwestycyjnych na rynku „forex”, dostępnym pod adresem:

http://www.esma.europa.eu/system/files/2011-412_pl.pdf
HFT Brokers - stworzony przez Traderów dla Traderów

TxT
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: TxT »

HFT Brokers pisze:Pragniemy zauważyć, że cytowane wypowiedzi na forum Money.pl, dotyczą zewnętrznych firm, w szczególności „Global Markets”, niezwiązanych z HFT Brokers i opisują sytuacje z lat kiedy HFT Brokers nie istniało na polskim rynku „forex”.
Czyli współpracowali państwo z firmą która oszukała klientów gdy jeszcze nie było FX w ofercie czy tak?
Jak rozumiem teraz gdy już jest forex, standardy doboru partnerow ulegly poprawie?

Prosze o jasną odpowiedź bez zbędnego PR i rozmywania treści.

ODPOWIEDZ