HFT Brokers - nowy polski broker
Re: HFT Brokers - nowy polski broker
Te Iphony rozejdą się w 3 dni.
Dokładnie tak.MaciejWLKP pisze:Czyli wystarczy wpłacić 5000 zł, robimy np 40% (2000 zł), 2000 : 15 transakcji to 133,33 zł. Ponieważ gramy 1 lotem to w przypadku edka pips wynosi 37,70 zł czyli 133,33 : 37,7 = 3,5 pipsa. Czyli wystarczy codziennie przez 15 dni (3 tyg) robić po 3,5 pipsa na edku jednym lotem jeden trejd by dostać Iphona6 ?
Ja jednak unikałbym handlu typowo pod to by dostać iPhone'a. Potraktujmy to jako dodatek, czyli do promocji można zapisać się bez żadnych konsekwencji i następnie gramy normalnie. Ktoś kto scalpuje wyrobi taki obrót przy min. depozycie 5000 PLN w max. kilka dni. Tyle, że trzeba to jeszcze zrobić skutecznie

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
napisałem do nich w formularzu kontaktowym na ich stronie. Zadałem 4 pytania. Bez odpowiedzi. Szkoda czasu na brokera, który olewa klientów
A kiedy go wysłałeś? Bo raczej nie czekasz od rana lub od wczoraj?mrczny pisze:napisałem do nich w formularzu kontaktowym na ich stronie. Zadałem 4 pytania. Bez odpowiedzi. Szkoda czasu na brokera, który olewa klientów
I jeśli to nie żadne poufne pytania to równie dobrze możesz napisać do mnie, a postaram się odpowiedzieć

Każda firma ma ograniczone moce przerobowe. W dodatku trwa sezon urlopowy więc u wszystkich czas odpowiedzi może się trochę wydłużyć. Ale Forex Club cały czas na posterunku

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
wysłałem wczoraj rano.
Pytania:
Czy posiadacie gwarantowane stop loss? Czy posiadacie ochronę przed ujemnym saldem? Czy zdarzają się rekwotowania, poślizgi? Jeśli tak czy macie określony maksymalną wielkość rekowotowania/poślizgu? W jaki sposób zachowuje się s/l w przypadku luk cenowych weekendowych, podczas danych, innych.
Pytania:
Czy posiadacie gwarantowane stop loss? Czy posiadacie ochronę przed ujemnym saldem? Czy zdarzają się rekwotowania, poślizgi? Jeśli tak czy macie określony maksymalną wielkość rekowotowania/poślizgu? W jaki sposób zachowuje się s/l w przypadku luk cenowych weekendowych, podczas danych, innych.
W takim razie jest szansa, że nie doszedł Twoj e-mail lub ich odpowiedź do Ciebie. Sam kontaktowałem się dzisiaj z rana i po 20 minutach miałem odpowiedź. Tyle, że nie przez formularz kontaktowy. Być może to on jest wadliwy. Ciężko ot tak stwierdzić. Czytają forum więc zapewne zaraz zbadają tematmrczny pisze:wysłałem wczoraj rano.

Poniżej odpowiedzi.
Ad.1) Nie.mrczny pisze: Pytania:
Ad.2) I tak, i nie. Nie ma tu czegoś takiego jak umarzanie debetów - takie rzeczy tylko na Cyprze. Natomiast jest Margin Call i Stop-Out (na 30% Margin levelu).
Ad.3) Tak, są poślizgi na kontach STP jednak jeśli miałbym oceniać ich skalę to jest ona zadowalająca (dla tradera). Jeśli nie grasz typowo pod dane makro to raczej tego nie odczujesz.
Ad.4) Nie ma czegoś takiego. Rekwotowania technicznie rzecz biorąc nie są mierzalne żadną "wielkością" natomiast poślizgów nie da się w MT4 ograniczyć, tym bardziej jeśli broker faktycznie przekazuje zlecenia na rynek.
Ad.5) Tak samo jak w przypadku 99% brokerów (którzy wypłacają pieniądze i nie mają siedziby na małej, egzotycznej wysepce

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Dzięki raposo za odpowiedź.
Przy zabezpieczeniu przed ujemnym saldem głównie mi chodzi o to, aby mieć pewność do działania Margin Call i Stop-Out (na 30% Margin levelu). Nie chcę wyjść na minus na koncie. Staram się unikać danych itp. ale raczej ciężko przy mojej grze. Nie jestem daytraderem ani scalperem. Wolę dłuższe trady kilku dniowe lub nawet tygodniowe.
Szybkość reakcji na pytania też jest ważna u brokera. Od tego zależy bezpieczeństwo moich środków w przypadku awarii. Nawet po mojej stronie np. komputera.
Przy zabezpieczeniu przed ujemnym saldem głównie mi chodzi o to, aby mieć pewność do działania Margin Call i Stop-Out (na 30% Margin levelu). Nie chcę wyjść na minus na koncie. Staram się unikać danych itp. ale raczej ciężko przy mojej grze. Nie jestem daytraderem ani scalperem. Wolę dłuższe trady kilku dniowe lub nawet tygodniowe.
Szybkość reakcji na pytania też jest ważna u brokera. Od tego zależy bezpieczeństwo moich środków w przypadku awarii. Nawet po mojej stronie np. komputera.
Z mojego doświadczenia, kontakt z biurem jest momentami wydłużony. Natomiast z account managerem jest błyskawiczny, więc w opisanym przypadku (awarii) nie powinno być żadnych problemów.mrczny pisze:Dzięki raposo za odpowiedź.
Co do zabezpieczeń przed ujemnym saldem. HFT jako jeden z nielicznych dnia 15 stycznia kwotował bez przerwy

W takiej sytuacji jedyną radą jest rozsądne zarządzanie kapitałem. Teraz na EUR/USD zdarzały się luki weekendowe rzędu 100-150 pips. Przelicz sobie zawsze w piątek pod koniec dnia czy taka luka nie spowodowałaby debetu. Jeśli tak to niegłupim pomysłem byłoby zamknięcie części pozycji lub nawet całości i otworzenie jej ponownie w niedzielę, tym bardziej jeśli spodziewamy się, że "coś" może się wydarzyć. Kontrola ryzyka przede wszystkim.mrczny pisze: Przy zabezpieczeniu przed ujemnym saldem głównie mi chodzi o to, aby mieć pewność do działania Margin Call i Stop-Out (na 30% Margin levelu). Nie chcę wyjść na minus na koncie. Staram się unikać danych itp. ale raczej ciężko przy mojej grze. Nie jestem daytraderem ani scalperem. Wolę dłuższe trady kilku dniowe lub nawet tygodniowe.
W przypadku awarii najlepiej od razu korzystać z telefonu, bo to najszybsza droga komunikacji, a z tym w HFT też jeszcze nie miałem problemu. Dealing czynny jest całą dobę więc przez nich można zamknąć/zmodyfikować nasze pozycje. Potem ew. reklamacje można już spokojnie posłać drogą mailową.mrczny pisze:Szybkość reakcji na pytania też jest ważna u brokera. Od tego zależy bezpieczeństwo moich środków w przypadku awarii. Nawet po mojej stronie np. komputera.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- HFT Brokers
- Gaduła
Drodzy forumowicze małe sprostowanie - nasz Departament Obsługi Klienta czynny jest w godzinach: pn. - pt. 8:00 - 22:00 pod numerem +48 22 398 97 90 lub dok@hftbrokers.pl i to z tym działem można zamknąć/zmodyfikować nasze pozycje.
Zespół HFT Brokers.
Zespół HFT Brokers.
HFT Brokers - stworzony przez Traderów dla Traderów