HFT Brokers - nowy polski broker

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: HFT Brokers - nowy polski broker

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Witaj,

Jutro po południu jak będę miał dostęp do komputera postaram się o dokładniejsze objaśnienia i przykład jak powinno się to liczyć.

Przy okazji dobra wiadomość dla Forex Clubowiczów - rabat prowizji -30% w HFT zostaje przedłużony do 30 kwietnia 2015 r. :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

axwaw pisze: jedyne czego mi brakuje na stronie to przykładu policzenia kosztu swap (jest informacja na stronie jak to wyliczyć, ale dla mnie nie jasna mówiąc szczerze).
No właśnie. Mnie tez tego brakuje i musze się tego dowiadywać na własnej skórze, a w zasadzie portfelu.
Otworzyłem kilka krótkich pozycji na akcjach i swap na nich w złotych za każdy dzień w przeliczeniu na najmniejszą pozycję wygląda tak:
Boeing - 0,825
CITI - 0,3625
JPM - 0,032
Starbucks - 0,052
T-Mobile - 0,0216
Więcej na razie nie otworzyłem .
Na liście instrumentów wraz z akcjach polskimi sa akcje chińskie. Trochę dziwne jest ich umieszczenie, przez co dopiero wczoraj je dostrzegłem.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

mzyska
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mzyska »

Dlaczego jest przerwa w notowaniach try, między 22 a 8 ?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

mzyska pisze:Dlaczego jest przerwa w notowaniach try, między 22 a 8 ?
Zapewne słowo klucz to "płynność", a raczej jej niedostatek w tych godzinach. Jeszcze jacyś brokerzy mają podobnie (ECN/STP) - na forum padały o to już pytania.

Odnośnie swapów - jest tak jak pisaliście. Postaram się o stworzenie kalkulatora ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Płoć
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Płoć »

Ja chciałem tylko zapytać jakie posiada zabezpieczenie finansowe ten broker na wypadek ewentualnych roszczeń?
Już znalazłem informację o kapitale zakładowym na stronie brokera.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Jakw przypadku wszystkich polskich domów maklerskich - gwarancja depozytu wynosi w 100% do 3000 EUR i w 90% do 22 000 EUR.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

axwaw
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: axwaw »

raposo pisze:
mzyska pisze:Dlaczego jest przerwa w notowaniach try, między 22 a 8 ?
Zapewne słowo klucz to "płynność", a raczej jej niedostatek w tych godzinach. Jeszcze jacyś brokerzy mają podobnie (ECN/STP) - na forum padały o to już pytania.

Odnośnie swapów - jest tak jak pisaliście. Postaram się o stworzenie kalkulatora ;).
Dzięki :)

Ja dla testu wziąłem na demo pozycję na L i S o wartości 1025 EUR czyli mniej więcej 4220 po kursie 4,12 licząc.
Swap dla L miał być 2,37% - mam w platformie koszt 0, 28 PLN
Swap dla S 2,75% - mam w platformie koszt 0,32 PLN.
Tak jak pisałem wcześniej, zdaje mi się, że jest to koszt roczny, tak więc policzmy:
4220 PLN x 2,37% / 365 = około 0,275 PLN
4220 PLN x 2,75%/365 = prawie 0,32 PLN
Czyli się zgadza :) Trzeba pamiętać, że w środku tygodnia jest swap x 3, bo musi się do 7 dni "spinać" :)
Niemniej kalkulator by się przydał - z góry dzięki :564:

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Dziś zostałem nieprzyjemnie zaskoczony. Około godziny 16 ustawiłem zlecenie sell z limitem wejścia 1,937 na Gbp/Aud.
W chwili stawiania zlecenia para oczywiście była niżej. Podskoczyła około 17 i zlecenie weszło, ale po ... 1,93694 .
Pierwszy raz coś takiego widzę. Na moją niekorzyść to mogą wchodzić zlecenia SL. W moim przypadku zlecenie powinno albo wejść równo po ustawionym kursie, albo nieco wyżej (czyli lepiej dla mnie). Weszło niżej i to jest nieco niepokojące.
Tym razem różnica jest niewielka bo raptem 0,6 pipsa, ale następnym razem może być dużo gorzej.
Jeśli tak się stało na spokojnym rynku to ciekaw jestem jak faktycznie było w HFT 15 stycznia.
Trust no bit**es.

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

MarioDM pisze:Dziś zostałem nieprzyjemnie zaskoczony. Około godziny 16 ustawiłem zlecenie sell z limitem wejścia 1,937 na Gbp/Aud.
W chwili stawiania zlecenia para oczywiście była niżej. Podskoczyła około 17 i zlecenie weszło, ale po ... 1,93694 .
Pierwszy raz coś takiego widzę. Na moją niekorzyść to mogą wchodzić zlecenia SL. W moim przypadku zlecenie powinno albo wejść równo po ustawionym kursie, albo nieco wyżej (czyli lepiej dla mnie). Weszło niżej i to jest nieco niepokojące.
Tym razem różnica jest niewielka bo raptem 0,6 pipsa, ale następnym razem może być dużo gorzej.
Jeśli tak się stało na spokojnym rynku to ciekaw jestem jak faktycznie było w HFT 15 stycznia.
no ale co w tym takiego nadzwyczajnego i dziwnego Ustawiłeś przecież zlecenie sell na wartości 1,937. Przypomne tylko , że jest to wartośc przy której nastąpi aktywacji zlecenia--- aktywacja a nie wykonanie. Wykonanie nastapi po pierwszej dostepnej cenie po aktywowaniu zlecenia. Widocznie był skok o te 0,6 pipsa i tyle. Zlecenie mogło więc wejść zarówno na Twoją korzyśc, niekorzyść lub dokładnie po cenie , którą ustawiłeś--- zależnie jak poszedł rynek.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

andrzej-sk pisze: no ale co w tym takiego nadzwyczajnego i dziwnego
A no to , że dotąd tak mi się nie trafiło. Grałem prawie 2 lata w Armadzie, pół roku w mForex i do tego często na egzotykach i NIGDY nie dostałem gorzej niż ustawiłem. A w HFT gram od tygodnia i już taki kwiatek. Gdyby była większa obsuwa to mógłbym pożałować mocno , iż postawiłem zlecenie z limitem.
Trust no bit**es.

ODPOWIEDZ