HFT Brokers - nowy polski broker
Re: HFT Brokers - nowy polski broker
czy dla wszystkich polskich akcji jest mozliwosc zawierania krotkich pozycji?
Dla polskich akcji nie ma krótkiej sprzedaży. Szczegóły w tabeli:glaca38 pisze:czy dla wszystkich polskich akcji jest mozliwosc zawierania krotkich pozycji?
http://www.hftbrokers.pl/specyfikacja-i ... nansowych/
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Cóż. W takim razie ich przydatność na platformie jest niewielka. GPW jest kompletnie zacofana. Oni są jeszcze w latach 70-tych, albo max 80-tych. W USA już co najmniej od początku lat 90-tych można KAŻDĄ akcje sprzedać na krótko. Nawet w dniu debiutu. A później GPW się dziwi, że nikt tam nie chce grać.raposo pisze: Dla polskich akcji nie ma krótkiej sprzedaży.
Czy HFT mógłby zrobić kalkulator depozytów, pipsów i swapów ? Taki jak ma mForex. To akurat w mForex był duży plus. Kiedyś takie coś widziałem też w XTB, ergo każdy broker może takie coś skonstruować. Wystarczy chcieć. Taki kalkulator w/g mnie jest bardzo przydatny dla każdego tradera.
A co w przypadku, gdy pozycja nie zostanie zamknięta tego samego dnia ? W marcu miał być spread o 30% mniejszy, a później (ciekawe jak długo) o 10%. Co w przypadku , gdy otworzę w marcu pewną ilość pozycji i zamknę je dopiero w kwietniu ?raposo pisze:Przy okazji mała korekta informacji dla osób, które otworzyły/otwierają konto przez Forex Club - rabat będzie zwracany na końcu każdego dnia, czyli płacimy normalną stawkę, a na koniec otrzymujemy zwrot.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Nie od razu Rzym zbudowano. Z biegiem czasu będą wdrażane kolejne narzędzia pomocne traderom. Wiem, że dział IT ma co robić
. O nowościach będziemy informowali na bieżąco. Zasugeruję przy okazji stworzenie kalkulatora FX, aczkolwiek każdy kto jest na rynku przynajmniej rok powinien sobie bez najmniejszego problemu poradzić bez niego
. Sam bym widział jako większy priorytet narzędzie typu Smart Orders.
Odnośnie rabatów - będzie tak samo - wartość wynikająca z zapłaconych spreadów będzie zwrócona na koniec dnia. Zostaliśmy zapewnieni, że wszystko zostanie sprawiedliwie rozliczone więc bez obaw. Nikt tu nie ma ukrytych zamiarów, aby kogokolwiek oszukać.
10% rabat będzie miał charakter stały i przynajmniej z naszej strony nie powinniście spodziewać się żadnych niespodzianek. Chyba, że pozytywnych
.
edit:
tak po chwili namysłu... Najlepszym rozwiązaniem byłoby właśnie takie narzędzie tradingowe wyposażone już w kalkulator - powalczę o to
.

Odnośnie rabatów - będzie tak samo - wartość wynikająca z zapłaconych spreadów będzie zwrócona na koniec dnia. Zostaliśmy zapewnieni, że wszystko zostanie sprawiedliwie rozliczone więc bez obaw. Nikt tu nie ma ukrytych zamiarów, aby kogokolwiek oszukać.
10% rabat będzie miał charakter stały i przynajmniej z naszej strony nie powinniście spodziewać się żadnych niespodzianek. Chyba, że pozytywnych

edit:
tak po chwili namysłu... Najlepszym rozwiązaniem byłoby właśnie takie narzędzie tradingowe wyposażone już w kalkulator - powalczę o to

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
"Cóż. W takim razie ich przydatność na platformie jest niewielka."MarioDM pisze:raposo pisze: Dla polskich akcji nie ma krótkiej sprzedaży.
dokladnie tak jak pisze Mario ,przynajmniej te najbardziej plynne spolki powinny byc zagrywane na krotko,a tak to calkowity bezsens ich dodawania

Czy ktoś z forumowiczów korzysta z webtradera i robotero w Androidzie na smartfonie, phablecie?....
Jak to chodzi mobilnie? Da się w ogóle? Na i'phonie próbowałem i klops.
Jak to chodzi mobilnie? Da się w ogóle? Na i'phonie próbowałem i klops.
@Raposo
Tak mi się własnie przypomniało, że nie zapytałem o podstawową rzecz. Jak jest z wypłatami w HFT ? Wiem, że można wypłacać z pokoju inwestora (czy jakoś tam). Chodzi mi o kwotę minimalną wypłaty nie obciążoną opłatą.
Tak mi się własnie przypomniało, że nie zapytałem o podstawową rzecz. Jak jest z wypłatami w HFT ? Wiem, że można wypłacać z pokoju inwestora (czy jakoś tam). Chodzi mi o kwotę minimalną wypłaty nie obciążoną opłatą.
Trust no bit**es.
Nie ma czegoś takiego jak min. kwota wypłaty.MarioDM pisze:@Raposo
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
I tak trzymaćraposo pisze: Nie ma czegoś takiego jak min. kwota wypłaty.

Dzięki za info.
Trust no bit**es.
[quote="raposo"]
Warto dodać, że HFT nie ma żadnej min. opłaty dla handlu na CFD na polskie akcje, co ma miejsce w przypadku innych brokerów.
--> dzięki za zwrócenie na to uwagi - z tego co przejrzałem, to faktycznie nie ma żadnej minimalnej prowizji dla CFD na akcje (nie tylko w przypadku polskich, ale też zagranicznych CFD); jedyne czego mi brakuje na stronie to przykładu policzenia kosztu swap (jest informacja na stronie jak to wyliczyć, ale dla mnie nie jasna mówiąc szczerze).
Nie mam pojęcia jakie to mogą być koszty - do tej pory zajmowałem się CFD opartymi na futures i nie miałem żadnych swapów; w demo hft widzę, że dla walut naliczenie jest w pkt, dla cfd na akcje w procentach. Wezmę jutro coś na demo i wtedy zobaczę, ile to wychodzi w kosztach, mam nadzieję, że MT4 pokaże wartości, ale generalnie to chyba
SWAP przykładowo dla Apple w wysokości "-2,5035%" (dane z demo hft mt4, naliczanie swap w %), to chyba koszt roczny jest przetrzymywania pozycji?
W sensie mam pozycję o wartości 10.000 USD, to trzymając ją rok na krótko, poniosę koszt 250,35 USD? Dzięki za pomoc i sorry jak kogoś zirytowało banalne pytanie
Warto dodać, że HFT nie ma żadnej min. opłaty dla handlu na CFD na polskie akcje, co ma miejsce w przypadku innych brokerów.
--> dzięki za zwrócenie na to uwagi - z tego co przejrzałem, to faktycznie nie ma żadnej minimalnej prowizji dla CFD na akcje (nie tylko w przypadku polskich, ale też zagranicznych CFD); jedyne czego mi brakuje na stronie to przykładu policzenia kosztu swap (jest informacja na stronie jak to wyliczyć, ale dla mnie nie jasna mówiąc szczerze).
Nie mam pojęcia jakie to mogą być koszty - do tej pory zajmowałem się CFD opartymi na futures i nie miałem żadnych swapów; w demo hft widzę, że dla walut naliczenie jest w pkt, dla cfd na akcje w procentach. Wezmę jutro coś na demo i wtedy zobaczę, ile to wychodzi w kosztach, mam nadzieję, że MT4 pokaże wartości, ale generalnie to chyba
SWAP przykładowo dla Apple w wysokości "-2,5035%" (dane z demo hft mt4, naliczanie swap w %), to chyba koszt roczny jest przetrzymywania pozycji?
W sensie mam pozycję o wartości 10.000 USD, to trzymając ją rok na krótko, poniosę koszt 250,35 USD? Dzięki za pomoc i sorry jak kogoś zirytowało banalne pytanie