HFT Brokers - nowy polski broker

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Re: HFT Brokers - nowy polski broker

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

Wypełniłem formularz rejestracyjny wchodząc na niego z Waszej strony. Po czym poznam, że korzystam z promocji (niższego spreadu) ? On od razu będzie widoczny w arkuszu zleceń czy będą mi zwracali część spreadu ?
Pakiet Active NDD. Przy wypełnianiu formularza nie było opcji wyboru lewara. Jeśli chcę 1:500 to co trzeba dodatkowo zrobić ?
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Konto konfigurujesz na sam koniec jak już masz podpisaną umowę - dodajesz rachunek w panelu i tam masz wybór lewaru. Dla Active NDD jest 1:100, 1:200, 1:500.

Jeśli przeszedłeś do formularza poprzez naszą stronę to w zupełności powinno wystarczyć - zawsze też można upewnić się czy wszystko jest poprawnie kontaktując się z obsługą HFT Brokers.

Co do rabatu... Na naszej stronie piszemy:
Prowizja i spread automatycznie są pomniejszane na platformie klienta w momencie otwarcia rachunku.
Więc nie ma tu żadnych zwrotów w kolejnych miesiącach.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Jaki jest poziom stop-out , bo nie mogę znaleźć konkretnej wartości w regulaminie ?
Zapytam przekornie : czy jest on gwarantowany ?
BTW. Nie można ustalić pełnomocnika do konta. Niestety.
Trust no bit**es.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

30%. Jest w regulaminie. Nie ma czegoś takiego jak gwarantowany stop-out.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

mateusz145
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: mateusz145 »

Witam. Ktoś dalej testuje Robotero na Live??.. bo z tego wszystko ładnie pięknie przedstawiane na webinarach spoko reakacja bum cyk cyk, ale na realu podobno nawet w połowie nie działa tak jak to malują na webinarach. Dzięki i Pozdrawiam ;)

rafino
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rafino »

Polecam spróbować jutro na payrollsach, to chyba najlepszy test Robotero, bo na wszystkim innym jest za mała zmienność/za mała płynność i Robotero nie ma sensu - jedynie zdziera z nas ogromną prowizję. Jeśli nie zadziała jutro przyzwoicie na eurodolarze to powoli żegnam się z tym wynalazkiem

mateusz145
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: mateusz145 »

daj proszę znać jak ci to wyszło. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

@Raposo
Procedura otwierania rachunku trwa szybko. We wtorek wypełniłem na ich stronie formularz, w czwartek pojawił się kurier, a w piątek umowa była już w HFT i mogłem załozyć konto. Było do wybory kilka rodzajów kont, ale (co dziwi) nie było konta Start NDD (tego z minimalnym wkładem 1000 zł). W czym problem ?
Czemu na koncie demo NDD Equity nie ma polskich akcji ? Skoro zdecydowałem się na takie konto to chciałbym zerknąć na demo jakie są depozyty i prowizje. Demo założyłem ze swojego profilu w HFT.
Trust no bit**es.

axwaw
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: axwaw »

Czemu na koncie demo NDD Equity nie ma polskich akcji ? Skoro zdecydowałem się na takie konto to chciałbym zerknąć na demo jakie są depozyty i prowizje. Demo założyłem ze swojego profilu w HFT.

--> nigdzie tego nie ma; np. w bossa też; chyba chodzi o to, że GPW domaga się jakieś opłaty za dane i wszystkie firmy
CFD na polskie akcje pousuwały ze swoich platform demonstracyjnych.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Przepraszam za długi czas oczekiwania na odpowiedź ;).

Może słowem o Robotero. To bardzo fajne narzędzie, dobrze pomyślane (moje prywatne zdanie) ale nie można traktować go jako przepis na gotowy system do zarabiania pieniędzy. Może ono oczywiście w tym pomóc ale o sukcesie decyduje seria składowych - konfiguracja warunków zlecenia, dobór danych makro (nie tylko ich istotność ale nasze oczekiwania, poprzedni wynik i prognozy, jak i sam wynik, który bardzo ciężko wyprognozować), reakcja rynku, płynność na rynku i też sama technologia. Każdy kto jest dłużej na rynku wie jaką loterią może być gra na danych i jak nieprzewidywalna może być reakcja rynku. Mam nadzieję, że uda nam się w przyszłości przeprowadzić wiarygodne testy z grą pod dane makro z wykorzystaniem Robotero i bez, co da czytelny obraz :).
Było do wybory kilka rodzajów kont, ale (co dziwi) nie było konta Start NDD (tego z minimalnym wkładem 1000 zł). W czym problem ?
Jeśli ktoś wybrał pakiet Active na początku to automatycznie potem nie ma w panelu pakietu Start - będzie to skorygowane. Na ten moment pozostaje kontakt z obsługą w celu otwarcia konta w pakiecie Start.
Tak jak napisał axwaw - to wymagałoby od HFT Brokers specjalnego opóźnienia kwotowań dla instrumentów opartych o polskie akcje o 10 czy 15 min, czego wymaga samo GPW. Niestety nie jest to zbyt proste do wykonania "ot tak". Jeśli chcesz sprawdzić same kwotowania to najprościej otworzyć konto, wpłacić depozyt i kwotowania już są widoczne w czasie rzeczywistym (nie trzeba handlować). Jeśli chodzi o depozyty i prowizje to jest to wszystko ładnie opisane w specyfikacji instrumentów finansowych więc do tego wystarczy kalkulator :). Jeśli będziesz miał jakiekolwiek wątpliwości co do sposobu obliczania to daj znać na PW.

Warto dodać, że HFT nie ma żadnej min. opłaty dla handlu na CFD na polskie akcje, co ma miejsce w przypadku innych brokerów.

Przy okazji mała korekta informacji dla osób, które otworzyły/otwierają konto przez Forex Club - rabat będzie zwracany na końcu każdego dnia, czyli płacimy normalną stawkę, a na koniec otrzymujemy zwrot.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ