HFT Brokers - nowy polski broker

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
arsenio
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: HFT Brokers - nowy polski broker

Nieprzeczytany post autor: arsenio »

Raposo, skoro tak zachęcasz do rejestracji z poprzez twoją stronę to byłoby uczciwie jakbyś napisał jakie Ty masz korzyści z każdego zarejestrowanego poprzez forexclub.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

arsenio pisze:Raposo, skoro tak zachęcasz do rejestracji z poprzez twoją stronę to byłoby uczciwie jakbyś napisał jakie Ty masz korzyści z każdego zarejestrowanego poprzez forexclub.
Takie same jak i Wy. Po części prowizji idzie do obu stron. Nie jest to tajemnicą.

Korzyści dla Was jest znacznie więcej ale jeśli ktoś ma pytania to zapraszam na PW, a tu dyskutujmy bardziej o HFT ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

@Raposo
Zerknąłem na Waszą stronę Forex Club i widzę, że wprowadzacie teraz także HFT. Niezłe zagranie. To w zasadzie nie jest zwiększenie listy brokerów, bo jak mniemam, pewien polski broker bankowy bardzo ostatnio stracił w oczach klientów i w najbliższej przyszłości nie wróżę mu nadmiernej popularności.
Co do HFT to mam pytanie, a nawet trzy.
Czym się różni pakiet Start NDD od Active NDD. Rozumiem, że kwotą wejścia (Start - 1000 zł, Active - 3000 zł), oraz listą instrumentów. Tak konkretnie to czego jest mniej w Start, skoro podajecie na stronie, że w Start są waluty, indeksy, metale, towary ?
A spready są takie same w Start i Active ?
Ciekaw też jestem czy zakładając np. Start należy po pewnym czasie przechodzić całą procedurę od początku gdy się zechce otworzyć Active.
A tak jeszcze na koniec to czy można otworzyć na jedną osobę więcej niż jedno konto danego typu ? Np. dwa konta typu Start ?
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Zerknąłem na Waszą stronę Forex Club i widzę, że wprowadzacie teraz także HFT. Niezłe zagranie. To w zasadzie nie jest zwiększenie listy brokerów, bo jak mniemam, pewien polski broker bankowy bardzo ostatnio stracił w oczach klientów i w najbliższej przyszłości nie wróżę mu nadmiernej popularności.
To nie do końca tak. Mieliśmy bardzo dużo propozycji współpracy i sprawdzaliśmy wiele ofert już od dłuższego czasu. Wybraliśmy tę, która w naszej opinii wyróżnia się solidnością i ma najbardziej konkurencyjne warunki - mam nadzieję, że się nie pomyliliśmy :).
Czym się różni pakiet Start NDD od Active NDD. Rozumiem, że kwotą wejścia (Start - 1000 zł, Active - 3000 zł), oraz listą instrumentów. Tak konkretnie to czego jest mniej w Start, skoro podajecie na stronie, że w Start są waluty, indeksy, metale, towary ?
Pakiet Start jest hmm bardziej na start ;). Główne różnice: niższa wpłata i wyższe spready. Dla przykładu EUR/USD 1.5 pips na Start wobec 1.1 pips na Active.

Tutaj możesz porównać sobie wszystkie koszty:
Ciekaw też jestem czy zakładając np. Start należy po pewnym czasie przechodzić całą procedurę od początku gdy się zechce otworzyć Active.
Nic podobnego. Jak już otworzysz pierwszy rachunek i zasilisz go środkami to potem możesz samodzielnie otwierać kolejne w Pokoju Inwestora i transferować sobie między nimi środki.
A tak jeszcze na koniec to czy można otworzyć na jedną osobę więcej niż jedno konto danego typu ? Np. dwa konta typu Start ?
Widzę, że jest taka możliwość :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Co do spreadów to Start faktycznie jest nieatrakcyjny. Np. Aud/Cad spread w Start 9 pipsów, w Active 4,7 . Eur/Aud 8 Start, 4,6 Active .
Ostatnio zmieniony 20 lut 2015, 13:16 przez MarioDM, łącznie zmieniany 3 razy.
Trust no bit**es.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Na egzotykach na pewno będzie widać znaczne różnice ale na majorsach Start ma podobną ofertę, a nawet czasem przebija niektórych popularnych brokerów dla kont standardowych. Start jest przeznaczony dla osób, które chcą na początku przetestować HFT z małym kapitałem lub po prostu posiadają mniej niż 3000 PLN.

EDIT:
Jeśli pisząc "egzotyki" masz na myśli wymienione przez mnie pary to się mylisz. To są minorsy
Egzotyki to np. Usd/Pln czy Eur/Zar .
Uprościłem to trochę i pisząc egzotyki miałem na myśli pary małopopularne ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

raposo pisze:Na egzotykach na pewno będzie widać znaczne różnice
Jeśli pisząc "egzotyki" masz na myśli wymienione przez mnie pary to się mylisz. To są minorsy :)
Egzotyki to np. Usd/Pln czy Eur/Zar .
Ja ogólnie odnosiłem się do różnic spreadów w oferie HFT w zależności od typu konta.
Z innymi brokerami porównania nie mają sensu. Jesli porównywać to tylko do tzw. brokerów ECN, bo inni mają spready gorsze. GO4X na Aud/Cad ma 11 pipsów, a na Eur/Aud 12 .
Trust no bit**es.

rafino
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rafino »

Mógłby ktoś podzielić się swoimi doświadczeniami z Robotero ? Jak z realizacją zleceń, opóźnieniami? Dawno nie było już w wątku nowych wieści
Ja zacząłem testować tę usługę niedawno i pierwsze wrażenia są mieszane. Na 4 zagrania gdzie występował potencjalny ruch do złapania, na dwóch egzekucja była tragiczna i po cenie po publikacji danych, w jednym przypadku była okazja do zarobienia ale HFT zrealizował zlecenie po cenie nierynkowej ( ok. 100 pipsów, pozytywnie rozpatrzona reklamacja ) a w ostatniej, czwartej sytuacji była faktyczna okazja do zarobku i to były akurat lutowe payrollsy. Tyle że nie było mnie wtedy przy komputerze i nie wiem gdzie był rynek sekundę po publikacji, być może też wcale nie jest tak różowo jak wydaje się na wykresie
Załączam screeny zagrań na:
usd/cad - otwarcie po najgorszej cenie jaka wystąpiła w pierwszym ticku, całkowita porażka
aud/usd - nierynkowa cena egzekucji, ale jednego z 3 zleceń, w dwóch pozostałych całkiem dobra cena otwarcia, tylko ustawiłem zbyt wąskie stopy
eur/usd - udane wejście na payrollsach

Moje odczucia są na razie bardzo mieszane i potrzebuję jeszcze wielu testów, ale pierwsze wrażenie jest takie, że większy sens może być tylko na graniu na najpłynniejszej parze czyli EUR/USD. Na innych rozjazd spreadu i opóźniona egzekucja uniemożliwiają łapanie ruchu. A jak Wasze doświadczenia?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
psV
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: psV »

Co do danych z Australii to zawsze będą opóźnione. Dotyczy to wszystkich danych z tego kraju oprócz stóp procentowych, które są ogłaszane przez RBA. Spowodowane jest to prymitywną metodą publikacji.

Awatar użytkownika
alinoe
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: alinoe »

Są może plany wprowadzenia rozwiązania wspomagającego handel z wykresu? Coś co ma na przykład mforex lub coś podobnego wykraczającego poza standardowe rozwiązania. Na razie to po prostu kolejny broker MT4. Osobiście widzę przyszłość w centralizacji obrotu i pójściu w kierunku jakiegoś modelu giełdowego a nie mnożeniu kolejnych bytów MT4. Z drugiej strony nie przekreślałbym nowej inicjatywy ale broker musi się starać.

Zdaje się, że coś podobnego jednak jest, chodziło mi konkretnie o wizualizację potencjalnego zysku bądź straty w pipsach na wykresie. :)

ODPOWIEDZ