HFT Brokers - nowy polski broker
Re: HFT Brokers - nowy polski broker
Raposo, skoro tak zachęcasz do rejestracji z poprzez twoją stronę to byłoby uczciwie jakbyś napisał jakie Ty masz korzyści z każdego zarejestrowanego poprzez forexclub.
Takie same jak i Wy. Po części prowizji idzie do obu stron. Nie jest to tajemnicą.arsenio pisze:Raposo, skoro tak zachęcasz do rejestracji z poprzez twoją stronę to byłoby uczciwie jakbyś napisał jakie Ty masz korzyści z każdego zarejestrowanego poprzez forexclub.
Korzyści dla Was jest znacznie więcej ale jeśli ktoś ma pytania to zapraszam na PW, a tu dyskutujmy bardziej o HFT

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
@Raposo
Zerknąłem na Waszą stronę Forex Club i widzę, że wprowadzacie teraz także HFT. Niezłe zagranie. To w zasadzie nie jest zwiększenie listy brokerów, bo jak mniemam, pewien polski broker bankowy bardzo ostatnio stracił w oczach klientów i w najbliższej przyszłości nie wróżę mu nadmiernej popularności.
Co do HFT to mam pytanie, a nawet trzy.
Czym się różni pakiet Start NDD od Active NDD. Rozumiem, że kwotą wejścia (Start - 1000 zł, Active - 3000 zł), oraz listą instrumentów. Tak konkretnie to czego jest mniej w Start, skoro podajecie na stronie, że w Start są waluty, indeksy, metale, towary ?
A spready są takie same w Start i Active ?
Ciekaw też jestem czy zakładając np. Start należy po pewnym czasie przechodzić całą procedurę od początku gdy się zechce otworzyć Active.
A tak jeszcze na koniec to czy można otworzyć na jedną osobę więcej niż jedno konto danego typu ? Np. dwa konta typu Start ?
Zerknąłem na Waszą stronę Forex Club i widzę, że wprowadzacie teraz także HFT. Niezłe zagranie. To w zasadzie nie jest zwiększenie listy brokerów, bo jak mniemam, pewien polski broker bankowy bardzo ostatnio stracił w oczach klientów i w najbliższej przyszłości nie wróżę mu nadmiernej popularności.
Co do HFT to mam pytanie, a nawet trzy.
Czym się różni pakiet Start NDD od Active NDD. Rozumiem, że kwotą wejścia (Start - 1000 zł, Active - 3000 zł), oraz listą instrumentów. Tak konkretnie to czego jest mniej w Start, skoro podajecie na stronie, że w Start są waluty, indeksy, metale, towary ?
A spready są takie same w Start i Active ?
Ciekaw też jestem czy zakładając np. Start należy po pewnym czasie przechodzić całą procedurę od początku gdy się zechce otworzyć Active.
A tak jeszcze na koniec to czy można otworzyć na jedną osobę więcej niż jedno konto danego typu ? Np. dwa konta typu Start ?
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
To nie do końca tak. Mieliśmy bardzo dużo propozycji współpracy i sprawdzaliśmy wiele ofert już od dłuższego czasu. Wybraliśmy tę, która w naszej opinii wyróżnia się solidnością i ma najbardziej konkurencyjne warunki - mam nadzieję, że się nie pomyliliśmyZerknąłem na Waszą stronę Forex Club i widzę, że wprowadzacie teraz także HFT. Niezłe zagranie. To w zasadzie nie jest zwiększenie listy brokerów, bo jak mniemam, pewien polski broker bankowy bardzo ostatnio stracił w oczach klientów i w najbliższej przyszłości nie wróżę mu nadmiernej popularności.

Pakiet Start jest hmm bardziej na startCzym się różni pakiet Start NDD od Active NDD. Rozumiem, że kwotą wejścia (Start - 1000 zł, Active - 3000 zł), oraz listą instrumentów. Tak konkretnie to czego jest mniej w Start, skoro podajecie na stronie, że w Start są waluty, indeksy, metale, towary ?

Tutaj możesz porównać sobie wszystkie koszty:
- 1) Start - http://www.hftbrokers.pl/wp-content/upl ... rt-NDD.pdf
2) Active - http://www.hftbrokers.pl/wp-content/upl ... ve-NDD.pdf
Nic podobnego. Jak już otworzysz pierwszy rachunek i zasilisz go środkami to potem możesz samodzielnie otwierać kolejne w Pokoju Inwestora i transferować sobie między nimi środki.Ciekaw też jestem czy zakładając np. Start należy po pewnym czasie przechodzić całą procedurę od początku gdy się zechce otworzyć Active.
Widzę, że jest taka możliwośćA tak jeszcze na koniec to czy można otworzyć na jedną osobę więcej niż jedno konto danego typu ? Np. dwa konta typu Start ?

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Co do spreadów to Start faktycznie jest nieatrakcyjny. Np. Aud/Cad spread w Start 9 pipsów, w Active 4,7 . Eur/Aud 8 Start, 4,6 Active .
Ostatnio zmieniony 20 lut 2015, 13:16 przez MarioDM, łącznie zmieniany 3 razy.
Trust no bit**es.
Na egzotykach na pewno będzie widać znaczne różnice ale na majorsach Start ma podobną ofertę, a nawet czasem przebija niektórych popularnych brokerów dla kont standardowych. Start jest przeznaczony dla osób, które chcą na początku przetestować HFT z małym kapitałem lub po prostu posiadają mniej niż 3000 PLN.
EDIT:
.
EDIT:
Uprościłem to trochę i pisząc egzotyki miałem na myśli pary małopopularneJeśli pisząc "egzotyki" masz na myśli wymienione przez mnie pary to się mylisz. To są minorsy
Egzotyki to np. Usd/Pln czy Eur/Zar .

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Jeśli pisząc "egzotyki" masz na myśli wymienione przez mnie pary to się mylisz. To są minorsyraposo pisze:Na egzotykach na pewno będzie widać znaczne różnice

Egzotyki to np. Usd/Pln czy Eur/Zar .
Ja ogólnie odnosiłem się do różnic spreadów w oferie HFT w zależności od typu konta.
Z innymi brokerami porównania nie mają sensu. Jesli porównywać to tylko do tzw. brokerów ECN, bo inni mają spready gorsze. GO4X na Aud/Cad ma 11 pipsów, a na Eur/Aud 12 .
Trust no bit**es.
Mógłby ktoś podzielić się swoimi doświadczeniami z Robotero ? Jak z realizacją zleceń, opóźnieniami? Dawno nie było już w wątku nowych wieści
Ja zacząłem testować tę usługę niedawno i pierwsze wrażenia są mieszane. Na 4 zagrania gdzie występował potencjalny ruch do złapania, na dwóch egzekucja była tragiczna i po cenie po publikacji danych, w jednym przypadku była okazja do zarobienia ale HFT zrealizował zlecenie po cenie nierynkowej ( ok. 100 pipsów, pozytywnie rozpatrzona reklamacja ) a w ostatniej, czwartej sytuacji była faktyczna okazja do zarobku i to były akurat lutowe payrollsy. Tyle że nie było mnie wtedy przy komputerze i nie wiem gdzie był rynek sekundę po publikacji, być może też wcale nie jest tak różowo jak wydaje się na wykresie
Załączam screeny zagrań na:
usd/cad - otwarcie po najgorszej cenie jaka wystąpiła w pierwszym ticku, całkowita porażka
aud/usd - nierynkowa cena egzekucji, ale jednego z 3 zleceń, w dwóch pozostałych całkiem dobra cena otwarcia, tylko ustawiłem zbyt wąskie stopy
eur/usd - udane wejście na payrollsach
Moje odczucia są na razie bardzo mieszane i potrzebuję jeszcze wielu testów, ale pierwsze wrażenie jest takie, że większy sens może być tylko na graniu na najpłynniejszej parze czyli EUR/USD. Na innych rozjazd spreadu i opóźniona egzekucja uniemożliwiają łapanie ruchu. A jak Wasze doświadczenia?
Ja zacząłem testować tę usługę niedawno i pierwsze wrażenia są mieszane. Na 4 zagrania gdzie występował potencjalny ruch do złapania, na dwóch egzekucja była tragiczna i po cenie po publikacji danych, w jednym przypadku była okazja do zarobienia ale HFT zrealizował zlecenie po cenie nierynkowej ( ok. 100 pipsów, pozytywnie rozpatrzona reklamacja ) a w ostatniej, czwartej sytuacji była faktyczna okazja do zarobku i to były akurat lutowe payrollsy. Tyle że nie było mnie wtedy przy komputerze i nie wiem gdzie był rynek sekundę po publikacji, być może też wcale nie jest tak różowo jak wydaje się na wykresie
Załączam screeny zagrań na:
usd/cad - otwarcie po najgorszej cenie jaka wystąpiła w pierwszym ticku, całkowita porażka
aud/usd - nierynkowa cena egzekucji, ale jednego z 3 zleceń, w dwóch pozostałych całkiem dobra cena otwarcia, tylko ustawiłem zbyt wąskie stopy
eur/usd - udane wejście na payrollsach
Moje odczucia są na razie bardzo mieszane i potrzebuję jeszcze wielu testów, ale pierwsze wrażenie jest takie, że większy sens może być tylko na graniu na najpłynniejszej parze czyli EUR/USD. Na innych rozjazd spreadu i opóźniona egzekucja uniemożliwiają łapanie ruchu. A jak Wasze doświadczenia?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Co do danych z Australii to zawsze będą opóźnione. Dotyczy to wszystkich danych z tego kraju oprócz stóp procentowych, które są ogłaszane przez RBA. Spowodowane jest to prymitywną metodą publikacji.
Są może plany wprowadzenia rozwiązania wspomagającego handel z wykresu? Coś co ma na przykład mforex lub coś podobnego wykraczającego poza standardowe rozwiązania. Na razie to po prostu kolejny broker MT4. Osobiście widzę przyszłość w centralizacji obrotu i pójściu w kierunku jakiegoś modelu giełdowego a nie mnożeniu kolejnych bytów MT4. Z drugiej strony nie przekreślałbym nowej inicjatywy ale broker musi się starać.
Zdaje się, że coś podobnego jednak jest, chodziło mi konkretnie o wizualizację potencjalnego zysku bądź straty w pipsach na wykresie.
Zdaje się, że coś podobnego jednak jest, chodziło mi konkretnie o wizualizację potencjalnego zysku bądź straty w pipsach na wykresie.