HFT Brokers - nowy polski broker

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: HFT Brokers - nowy polski broker

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Jeszcze nie wypłacałem ale bezpieczeństwo środków jak w każdym DM z licencją KNF (i innej firmie brokerskiej pod regulacjami UE). Gwarancja w 100% do 3 000 EUR i w 90% do 22 000 EUR.

Są nowi na rynku więc klientów zapewne też jeszcze niewielu zdążyło założyć konto, a dzięki temu na pewno nie popłynęli na CHFie. W tym wypadku świeżość okazuje się zaletą :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

raposo pisze:Jeszcze nie wypłacałem ale bezpieczeństwo środków jak w każdym DM z licencją KNF (i innej firmie brokerskiej pod regulacjami UE). Gwarancja w 100% do 3 000 EUR i w 90% do 22 000 EUR.

Są nowi na rynku więc klientów zapewne też jeszcze niewielu zdążyło założyć konto, a dzięki temu na pewno nie popłynęli na CHFie. W tym wypadku świeżość okazuje się zaletą :).
XTB świeży nie jest a też nie popłynął. Wręcz przeciwnie.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

andrzej-sk pisze:
raposo pisze:Jeszcze nie wypłacałem ale bezpieczeństwo środków jak w każdym DM z licencją KNF (i innej firmie brokerskiej pod regulacjami UE). Gwarancja w 100% do 3 000 EUR i w 90% do 22 000 EUR.

XTB świeży nie jest a też nie popłynął. Wręcz przeciwnie.
Jak i kilku innych. Ale też dochodzą nowe bankructwa "starych" brokerów, mimo, że 2 tygodnie pisali, że "business as usual".
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
HFT Brokers
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HFT Brokers »

Właśnie dowiedzieliśmy się, że jesteśmy w pierwszej piątce wyróżnionych z grona polskich brokerów w rankingu FxCuffs: http://nagrody.fxcuffs.pl/
HFT Brokers - stworzony przez Traderów dla Traderów

semafor

Nieprzeczytany post autor: semafor »

Całe to fxcuffs przypomina mi gazetę "Metro", które rozdają na ulicach. Niby to gazeta a w rzeczywistości ulotka reklamowa zapełniona marnymi artykułami. Nie oceniam tutaj osiągnięć HFT, ale chwalenie się takim osiągnięciem jak znalezienie się na liście 5 wyróżnionych polskich brokerów (gdzie ich mamy koło 8-9 rozpoznawalnych) jest w mojej ocenie śmieszne. Być może cel organizatorów był szczytny, ale na tak małym rynku, gdzie nawet nie ma kogo wyróżniać lepiej nie organizować takich inicjatyw. Dobrym podsumowaniem tej imprezy jest kategoria: "osobowości roku". Przeglądałem poczynania niektórych z tych osób i najczęściej ich wiedza jest oparta na popularnych i ogólnie dostępnych materiałach. Nie zauważyłem natomiast w ich twórczości niczego innowacyjnego.

Kerad
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kerad »

Tak, a jedną z osób która decydowała o tej "piątce wyróżnionych" jest Wasz członek zarządu.
Na takim rynku jak nasz polski, "jakakolwiek" oferta brokerska, może zasługiwać na top5.
Macie dobrą ofertę, więc nie idźcie tą drogą...

Awatar użytkownika
Jekert
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jekert »

Kerad pisze:Tak, a jedną z osób która decydowała o tej "piątce wyróżnionych" jest Wasz członek zarządu.
O tym decydowali traderzy w głosowaniu otwartym. Kapituła decyduje o wyborze zwycięzców. Zgodnie z regulaminem:

"5. Członek Kapituły ma obowiązek wstrzymania się od oceny kandydatur w kategoriach, w których nominowane są osoby, podmioty lub przedsięwzięcia, z którymi wiążą go stosunki osobiste lub zawodowe."

Przepraszam za offtopic.

Kerad
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kerad »

W takim razie cofam to co napisałem. Przepraszam za insynuację.

TxT
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: TxT »

Jekert pisze:
Kerad pisze:Tak, a jedną z osób która decydowała o tej "piątce wyróżnionych" jest Wasz członek zarządu.
O tym decydowali traderzy w głosowaniu otwartym. Kapituła decyduje o wyborze zwycięzców. Zgodnie z regulaminem:

"5. Członek Kapituły ma obowiązek wstrzymania się od oceny kandydatur w kategoriach, w których nominowane są osoby, podmioty lub przedsięwzięcia, z którymi wiążą go stosunki osobiste lub zawodowe."

Przepraszam za offtopic.
Wszedłem na www konferencji i partner główny (czyt. sponsor główny) to HFT. Super nominacja, ciekawe ile kosztuje... :)

Czy przedstawiciel brokera może odpowiedzieć na moje pytanie odnośnie sytuacji na franku? Jak na razie temat przemilczany...
TxT pisze:Mam pytanie do przedstawiciela Brokera - czy możecie zdradzić coś więcej o unikalnej i nowoczesnej technologii z której tylko wy korzystacie? Kto jest tutaj agregatorem cen dla kont nie bazujacych o MM? Nawet duże banki inwestycyjne (DB, UBS, RBS itd..) przyznawały, że ich oferty cenowe były wycofywane z rynku zaraz po ogłoszeniu SNB - czyli faktycznie płynności nie było/była marginalna. Notowania utrzymali jedynie brokerzy MM i Wy... to jak to jest? HFT jest jedynym na świecie ECNem który sam jest druga strona transakcji ale nie musi tego wykazywac? A może liczba klientów jest na razie dość mała i nikt na CHF nie handlował? Nie proszę o zdradzanie tajemnic handlowych tylko klarowne wyjaśnienie bez zbędnego PRu.

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

HFT Brokers pisze:Właśnie dowiedzieliśmy się, że jesteśmy w pierwszej piątce wyróżnionych z grona polskich brokerów w rankingu FxCuffs: http://nagrody.fxcuffs.pl/
A ja się do tej pory właśnie nie dowiedziałem kiedy Wy jako broker znajdujący się w pierwszej piątce z grona polskich brokerów będziecie mieć przelewy i wpłaty online.
A propos pierwszej piatki polskich brokerów. Jacy jeszcze polscy brokerzy nie znaleźli się w tej pierwszej piątce. Żenada.

ODPOWIEDZ