Harmonic Trading

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
mrk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mrk »

MACIEK408 pisze:jutro postaram się wrzucić instrukcje ZUPa z ruskiego forum, jak go ktoś dobrze skonfiguruje to łapie motylki aż milo
Cos jest chyba tam nie tak, mi przy tej konfiguracji dziala gorzej niz przy standardowej...

Awatar użytkownika
wroclawrafal
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: wroclawrafal »

Yankee jakiego wskażnika używasz do wyznaczania tych formacji fibo?
możesz go tu wrzycić ?
pozdrawiam,
pozdrawiam,
wroclawrafal

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

Zig zag plus glowa...
Zig zag chyba kazdy ma, a glowy nie wrzuce, to kwestia godzin spedzonych nad wykresami.
Wszelkie wskazniki typu zup czy search pattern czesto wyrzucaja na wykres rozne smieszne rzeczy.

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

Ostatnio z podanej strony http://www.forex-tsd.com/harmonic-tradi ... ading.html
załadowałem wskaźnik ZUP_82 i WRR_ZUP_INFOv02 - ZUP Gartley Pattern Alerts and Screen Shots.
Wrzuciłem to na kilka par walutowych i na ich różne TF dzięki czemu zig zag może wyłapać niemal wszystkie istotne ruchy - przy jednym, sztywnym TF czasami omija niektóre przez nas pozytywnie zaklasyfikowane formacje.
Do tego opcja alarmu, która działa też przy zminimalizowanych okienkach, więc można mieć ich duuużo, a gdy coś wyskoczy wtedy dopiero sprawdzamy co się dzieje. Oczywiście wskaźniki służą jako pomoc w szukaniu potencjalnych formacji, żeby nie trzeba było szukać ich po kilkunastu wykresach ,a gdy wskaźnik znajdzie formację wtedy już "ręcznie" trzeba ją przeanalizować, ułożyć proporcje i szukać zgrupowanych obszarów Fibo...

Awatar użytkownika
inmax
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: inmax »

Hej, uzupełni ktoś moją analize o swoje wnioski na ten temat?

USDCHF na D1:
AB=CD
Obrazek

to samo teraz w przybliżeniu na H1:
Obrazek

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Jesli chodzi o d1 to nie mamy do czynienia z abcd tylko z piatka, dlatego dla mnie taki setup odpada z punktu widzenia ht. Natomiast z punktu widzenia elliota mozna bylo lapac szczyt, z tym ze bylo to dosc trudne, bo 2 ostatnie tygodnie to ostry kanal wzrostowy gdzie trudna wyroznic fale.

Jesli natomiast chodzi o h1 to bez zarzutu, sam wszedlem w shorta dzis w nocy. HT bez zarzutu, elliotowo rowniez - wzorcowe lapanie fali c (a raczej 3. w fali a, ale to nie ma zadnego znaczenia ktora wersja jest dobra)

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Jesli ktos gra na male formacje to w tej chwili cale multum ich sie tworzy na parach z usd i gbp. Teoretycznie brakuje 5. w fali c...

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

Dzisiaj znalazłem to webinarium na fxstreet.com:
http://transcripts.fxstreet.com/2008/11 ... e-fib.html

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

magictrader pisze:Dzisiaj znalazłem to webinarium na fxstreet.com:
http://transcripts.fxstreet.com/2008/11 ... e-fib.html
Szkoda czasu. Ponad 0,5h gledzenia, nic odkrywczego tam nie ma.
Chociaz pewnie nie wszyscy lacza harmonic z elliotem - co prawda on traktuje elliota po macoszemu, ale jednak moze dawac do myslenia

slotwina
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: slotwina »

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... hp?id=7669
fajnie to im wyszlo rys. z 13.11.2008
Ostatnio zmieniony 21 gru 2008, 22:01 przez slotwina, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ