Yankee jasne chętnie pomogę
próbuje aktualnie szczegółowo rozgryźć fragmenty kodu tego burger straddle scripta, ale jest dość obszerny i nie kumam w pewnych miejscach wizji autora
jednak jak stosuje go np na alpari ndd to bez zająknięcia wszystko wchodzi a poślizgi raczej nie są związane ze skryptem tylko z platformą
wczoraj mnie upewniłeś w przekonaniu z czego dokładnie wynikają poślizgi i stwierdzenie, że broker ecn/ stp / ndd (poprzez mt4) nie jest w stanie przeciwdziałać poślizgom bo byłoby to wbrew rynkowi
jakby nie patrzeć te rozwiązania, które wykorzystają mt4 tylko jako końcową cześć łańcucha na pewno sporo opóźniają realizację zleceń (szczególnie podczas danych)
jednak czy ecn z prawdziwego zdarzania jest w stanie przeciwdziałać poślizgom ? bo chyba poślizgi to nie jest wynalazek brokerów mt4 ?
a odnosząc się do Twojej wiadomości czy to jest w ogóle możliwe żeby LP byli kontynentalni ? albo raczej żeby broker mógł sobie pozwolić na coś takiego ? rynek forex jest jednak rynkiem całodobowym i to by było trochę zabawne, żeby w ciągu dnia była dobra płynność a w nocy nie, (pomijając to, że w nocy rynek zawsze jest mniej płynny)
poza tym mi się już na jednym brokerze zdarzało (alpari ndd), że raz na kangurach weszło zlecenie wręcz perfekcyjnie a w następnym tygodniu był poslizg jak Ty miałeś że ledwo uszczknąłem 10 pipsów mimo ze ruch było około 70
więc to może być pojedynczy przypadek
w ogóle na której platformie grasz na whs ?
Gra na danych
N razie maja tylko 1 - pro station.
To nie jest pojedynczy przypadek bo tydzien temu bylo duzo gorzej, tzn niby 29<53 ale ruch byl duzo mniejszy, ponadto zlecenie realizowalo sie kilkanascie sekund!!! Wczorej moze 3-4 ale to wystarczylo na te 50p.
Piszac "kontynentalni" mam na mysli wlasnie mniejsza plynnosc. Na dane pod funta o 10.30 czeka cale City i oni te plynnosc robia. O 3.30 City spi. Pewnie ze duze banki maja oddzialy w azji, ale to nigdy nie bedzie to samo. Zreszta to tylko moje domniemania, bo inaczej nie potrafie wytlumaczyc tych dysproporcji dzien/noc.
Jak przeciwdzialac... Wiadomo ze jak banki graja miedzy soba to ich zlecenia sa na rynku szybciej niz nasze, szczegolnie jesli gramy zleceniami stop - one sie najpierw musza aktywowac na serwerze brokera i dopiero trafiaja na prawdziwy rynek. Te ulamki sekund to moze byc nawet kilkanascie/dziesiat pips. Ale takich kilkunastosekundowych poslizgow to juz nie potrafie logicznie wytlumaczyc.
Dlatego wlasnie mysle czy nie skubac MM ktorzy na to pozwalaja (choc raczej na bardzo krotka mete) zamiast sie denerwowac tak jak dzis
To nie jest pojedynczy przypadek bo tydzien temu bylo duzo gorzej, tzn niby 29<53 ale ruch byl duzo mniejszy, ponadto zlecenie realizowalo sie kilkanascie sekund!!! Wczorej moze 3-4 ale to wystarczylo na te 50p.
Piszac "kontynentalni" mam na mysli wlasnie mniejsza plynnosc. Na dane pod funta o 10.30 czeka cale City i oni te plynnosc robia. O 3.30 City spi. Pewnie ze duze banki maja oddzialy w azji, ale to nigdy nie bedzie to samo. Zreszta to tylko moje domniemania, bo inaczej nie potrafie wytlumaczyc tych dysproporcji dzien/noc.
Jak przeciwdzialac... Wiadomo ze jak banki graja miedzy soba to ich zlecenia sa na rynku szybciej niz nasze, szczegolnie jesli gramy zleceniami stop - one sie najpierw musza aktywowac na serwerze brokera i dopiero trafiaja na prawdziwy rynek. Te ulamki sekund to moze byc nawet kilkanascie/dziesiat pips. Ale takich kilkunastosekundowych poslizgow to juz nie potrafie logicznie wytlumaczyc.
Dlatego wlasnie mysle czy nie skubac MM ktorzy na to pozwalaja (choc raczej na bardzo krotka mete) zamiast sie denerwowac tak jak dzis
- unkle/.seed
- Gaduła
Yankee tylko jakby nawet było sporo takich brokow MM że grasz aż Ci nie podziękują to nie problem, ale przecież my tu mamy problem, ze znalezieniem chociaż kilku pozwalających choćby początkowo grać w ten sposób
a co do tego whs to jest dość dziwne bo fxcm nie ma takich cyrków u siebie, nie gram u nich bo ich spready podczas danych są zbyt losowe i często mi skrypt kasował oczekujące bo za duży spread był
a jeśli to ta sama grupa to trochę dziwne żeby mieli osobne LP
nie wiem czy już o tym pisałem czy nie bo wydaję mi się, że tak ale nigdzie mojego posta z tym nie mogę znaleźć
mianowicie ostatecznie nie przetestowałem gft
znalazłem sporo opinii na necie w odniesieniu do gry pod dane i były strasznie niepochlebne
bardzo mnie w ogóle dziwi skąd mają taką dobrą ogólną opinie, bo nie są jakimś scamem, nikt ich na necie nie pimpuję ani nic, pozwalają stawiać zlecenia bez ograniczeń więc niby idealne pod skalp ale ich DD jest podobno tak ostro skrupulatny, ze nawet raz sobie nie zaskalpujesz
fakt opinie sprzed 2-3 lat ale lepiej już chyba nie będzie teraz, jedynie gorzej
już powoli nie mam pomysłów jakich broków testować bo jakichś kompletnie nie znanych nonamów nie chce nawet próbować bo szkoda kasy jakby mieli mi jj nie wypłacić
a co do tego whs to jest dość dziwne bo fxcm nie ma takich cyrków u siebie, nie gram u nich bo ich spready podczas danych są zbyt losowe i często mi skrypt kasował oczekujące bo za duży spread był
a jeśli to ta sama grupa to trochę dziwne żeby mieli osobne LP
nie wiem czy już o tym pisałem czy nie bo wydaję mi się, że tak ale nigdzie mojego posta z tym nie mogę znaleźć
mianowicie ostatecznie nie przetestowałem gft
znalazłem sporo opinii na necie w odniesieniu do gry pod dane i były strasznie niepochlebne
bardzo mnie w ogóle dziwi skąd mają taką dobrą ogólną opinie, bo nie są jakimś scamem, nikt ich na necie nie pimpuję ani nic, pozwalają stawiać zlecenia bez ograniczeń więc niby idealne pod skalp ale ich DD jest podobno tak ostro skrupulatny, ze nawet raz sobie nie zaskalpujesz
fakt opinie sprzed 2-3 lat ale lepiej już chyba nie będzie teraz, jedynie gorzej
już powoli nie mam pomysłów jakich broków testować bo jakichś kompletnie nie znanych nonamów nie chce nawet próbować bo szkoda kasy jakby mieli mi jj nie wypłacić
W sumie racjaunkle/.seed pisze:Yankee tylko jakby nawet było sporo takich brokow MM że grasz aż Ci nie podziękują to nie problem, ale przecież my tu mamy problem, ze znalezieniem chociaż kilku pozwalających choćby początkowo grać w ten sposób

Pomieszalesa co do tego whs to jest dość dziwne bo fxcm nie ma takich cyrków u siebie

Nic dziwnego z innymi LP nie ma. Jak ktos dziala na dealingu to mu LP niepotrzebni.
A ATC ma nawet ta sama platforme co fxcm, wiec roznic z realizacja faktycznie nie powinno byc zadnych. Tylko pamietaj ze maja warunki z konta active trader, nie podstawowego.
- unkle/.seed
- Gaduła
witam na alpari ndd mialem dzisiaj na wykresie m1 takie cos jak na obrazku, czy u kogos bylo takie cos ? wiem ze to demo ale chyba nie powinno byc takich jaj, te 2 zaznaczone swiece mialy knoty ponad 60p, w pierwszej chwili myslalem ze byly jakies dane ale po sprawdzeniu okazalo sie ze jednak nie, tutaj zamiescilem wykres m5 ale na m1 bylo to samo, czyli w obrebie jednej swiecy m1
znalazlem skrypt podobny do Burger, ale rozni sie tym ze mozemy ustalic zlecenia oczekujace odrazu bez okreslania czasu jaki ma uplynac do ich ustawienia, czyli np 30 s przed danymi ustawiamy parametry zlecen i po kliknieciu ok mamy je odrazu na wykresie, za pomoca Burgera zlecenia ustawiane byly na wykresie okolo 15s, czasem dluzej a czasem tylko jedno z nich ten ea ustawia je praktycznie odrazu, testowalem to u Fxcast
znalazlem skrypt podobny do Burger, ale rozni sie tym ze mozemy ustalic zlecenia oczekujace odrazu bez okreslania czasu jaki ma uplynac do ich ustawienia, czyli np 30 s przed danymi ustawiamy parametry zlecen i po kliknieciu ok mamy je odrazu na wykresie, za pomoca Burgera zlecenia ustawiane byly na wykresie okolo 15s, czasem dluzej a czasem tylko jedno z nich ten ea ustawia je praktycznie odrazu, testowalem to u Fxcast
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Demo rzadzi sie swoimi prawami - najlepiej zapytac u zrodla skad sie wziely te swiece.
Pisaliscie kilka razy o ndd na alpari, a gadalem dzis z gosciem z alpari i okazuje na tych samych warunkach co mt4 (a nawet lepszych bo na mt4 min pozycja to 3 loty) jest platforma na currnex'ie.
Czyli tak blisko do miedzybanku jak na dzis jest dal nas mozliwe.
Mysle ze warto sie tym zainteresowac
Pisaliscie kilka razy o ndd na alpari, a gadalem dzis z gosciem z alpari i okazuje na tych samych warunkach co mt4 (a nawet lepszych bo na mt4 min pozycja to 3 loty) jest platforma na currnex'ie.
Czyli tak blisko do miedzybanku jak na dzis jest dal nas mozliwe.
Mysle ze warto sie tym zainteresowac