go4x - polski broker4 (tms)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Czy założysz konto u tego brokera ?

tak
89
30%
nie
127
43%
nie wiem
78
27%

Liczba głosów: 294

anea
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: anea »

nabukomb pisze:Poznałem już wiele z ich sztuczek, ale cały czas jeszcze potrafią mnie zadziwić swą bezczelnością.
hehe, wlaczyc z rynkiem to pikus, ale walczyc z MM to dopiero wyzwanie
nabukomb pisze:Zostaną tylko Ci, którzy rzeczywiście żyją ze spreadu, a nie MM grający przeciw klientowi.
to juz naprawde kwestia czasu i niech to pozostanie płętą
"Po drugiej stronie monitora siedzą ludzie, którzy chcą waszych pieniędzy. Albo wy im je zabierzecie, albo oni zabiorą je wam. Bądźcie zimnymi sukinsynami. Cierpliwie czekajcie na swoją kolej......"

Awatar użytkownika
Phoenix_phx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Phoenix_phx »

Panowie jak Wam wchodzą zlecenia > 1 lot na go4x ?

Awatar użytkownika
tuvok
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tuvok »

GO4X pisze:
Microbi pisze:
nemezzis pisze:Zapisy w regulaminie pozwalające cofnąć KAŻDĄ zyskowną transakcję pod pozorem, iż gracz wykonał ją w złej wierze korzystając z błędów w notowaniach GO4X
błędy notowań :-) to kurde klient ma bekać za błąd brokera, dobre, co to w ogóle znaczy z błędów w kwotowaniach, proszę o jasną regułę co i jak kiedy i dlaczego , a jak błąd to zmienić sobie dostawcę i tyle, bo pod to to mozna wszystko podciągnąć.
Oj, deja vu, czy co? ;) 2 userów z tym samym awatarem jeden pod drugim ;)
No to jest i trzeci unieszczęśliwiony user. Przyznaje - skusiliście mnie swoimi promocjami i ofertą. Założyłem w zeszłym tygodniu konto na Go4x. Ucieszyłem się, bo wczoraj zyskałem kilkadziesiąt pipsów na sprzedazy EURUSD i pare stówek wpadło na konto. Szczęście nie trwało długo - dziś rano odebrałem telefon od smutnego pana z TMS z informacją że muszą mi wycofać moją transakcję bo została ona zawarta po nierynkowej cenie... JAJA sobie robicie? Przecież zawarłem transakcje w Waszym systemie a nie za pomocą gołębia pocztowego. Skoro Wasz system pokazuje nierynkowe ceny to chyba wasz problem a nie mój?

Najbardziej rozbroiła mnie obłuda Pana z BOK, który na moje zdziwienie całą sytuacją zarzekał się, że jest to pierwsza taka sytuacja w tej firmie i zapewniał, że więcej na pewno się takie coś nie powtórzy! Ciekawy tylko jestem czy bylibyście równie chętni wycofywać transakcję (pod pozorem nierynkowych cen), na której straciłem?

Awatar użytkownika
Yenn
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Yenn »

tuvok , zaraz pewnie mod da ci ostrzeżenie. Zawarłeś transakcje po cenie piątkowej. Jesteś nowy na forex, może jeszcze nie wiesz że każdy!!!! broker by to cofnął i nie rób scen.

Awatar użytkownika
tuvok
Gaduła
Gaduła

Yenn pisze:tuvok , zaraz pewnie mod da ci ostrzeżenie. Zawarłeś transakcje po cenie piątkowej. Jesteś nowy na forex, może jeszcze nie wiesz że każdy!!!! broker by to cofnął i nie rób scen.
Co znaczy po cenie piątkowej? Skoro system przedstawia pewną cenę jako aktualną markując ją konkretną datą i godziną to nie mam powodów aby temu systemowi nie wierzyć (bez względu na to o jakim systemie mówimy). A jeśli w dodatku system pozwala zawierać transakcje po starych cenach to wg mnie niezbyt dobrze świadczy to o tym systemie (bez względu na to o jakim systemie mówimy) i nie powinna to być wina użytkownika

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

tuvok pisze:Skoro Wasz system pokazuje nierynkowe ceny to chyba wasz problem a nie mój?
Po to maja regulamin żeby to nie był ich problem. :)
Błąd brokera, ale jest od tego zabezpieczony.
Nie Ty pierwszy i nie ostatni który na błędach w kwotowaniu brokera się próbował dorobić.
Jak poczytasz forum to znajdziesz parę osób które się w tym specjalizowało.
A nawet co niektórym z tego co pamiętam to nawet wypłacił ktoś tam.
Moja rada, ucz się trejdować a nie kombinować bo z bukmache.... tfu brokerami nie wygrasz.
Pozdrawiam
Darek
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
tuvok
Gaduła
Gaduła

daromanchester pisze: Po to maja regulamin żeby to nie był ich problem. :)
Błąd brokera, ale jest od tego zabezpieczony.
Nie Ty pierwszy i nie ostatni który na błędach w kwotowaniu brokera się próbował dorobić.
Dzięki za info, nie wiedziałem, że to co przez przypadek próbowałem zrobić jest jakąś praktyką z pogranicza nielegalności.
Ale w tej sytuacji tym bardziej nie rozumiem dlaczego w Go4x (być może w innych systemach także) pozwalają na robienie takich transakcji. I nie jest to na pewno niemożliwe bo jak próbowałem kupić XAU w tym samym czasie to dostawałem komunikat "rynek jest zamknięty". I to rozumiem - zamknięty rynek, nie ma cen - nie ma transakcji. A waluty? Niby zamknięte a jednak transakcje można zawierać.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Nie że nielegalności od razu.
Jest oczywistą oczywistością że to broker dał d....
Ale jak to mówią:
"Kowal zawinił a Cygana powiesili"
Bo nie koniecznie ktoś mógł grać na ten błąd w kwotowaniu.
I też by się zdziwił. No ale z drugiej strony przy takiej sytuacji można brokera strasznie obskubać.
Max lewar i jazda. Jakby się kilku takich śmiałków znalazło to broker by miał duży problem.
Pozdrawiam
Darek
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fx_boy »

Czy na Go4x można zainstalować jakikolwiek instrument ( jak np. kalkulator w Bossie ), aby cały czas mieć podgląd spredu?
Dziękuję i pozdrawiam.

Baxter
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Baxter »

Fx_boy pisze:Czy na Go4x można zainstalować jakikolwiek instrument ( jak np. kalkulator w Bossie ), aby cały czas mieć podgląd spredu?
Masz chyba na myśli wskaźnik własny dodany do wykresu instrumentu?
Można napisać prosty wskaźnik w MQL lub ściągnąć ze strony np. MetaQuotes. Wskaźnik Bossy może nie działać prawidłowo w Go4x, bo jednak specyfikacja instrumentów tych brokerów się różni (np. kwotowania do 4 i 5 miejsc po przecinku). Poza tym myślę, że Panowie z Bossy postarali się, aby wskaźniki które oferują na stronie działały tylko na ich platformie.
Panom z TMS widać daleko do znajomości MQL bo nie oferują takich narzędzi.

ODPOWIEDZ