GO4 challenge

Informacje na temat wszelkiego rodzaju konkursów Forex'owych.
Awatar użytkownika
GO4X
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GO4X »

Uruchomilismy odswiezanie rankingów co godzinę. Od teraz będzie można sprawdzać wyniki w okolicach 30 minut po pełnej godzinie :-)
Guteks pisze:Jak szczegółowo wyglada mechanizm STOP OUT na rachunku GO4X i subrachunku konkursowym ?
A mianowicie przy jakim poziomie margin level sa zamykane pozycje, czy wszystkie na raz czy 1 ta najbardziej stratna. Czy dzieje sie to automatycznie ?
Odpowiedź masz na PRIV

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

GO4X pisze: Odpowiedź masz na PRIV
A to jakis problem odpowiedziec dla wszystkich? Moze inni tez nie wiedza? A stracic nie chca? Czy znow nie jest tak ze aby to 500zł nie liczy sie do Margin ale rozszerza Mlevel i stad te mega straty?
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
GO4X
Gaduła
Gaduła

reptile pisze:A to jakis problem odpowiedziec dla wszystkich? Moze inni tez nie wiedza? A stracic nie chca? Czy znow nie jest tak ze aby to 500zł nie liczy sie do Margin ale rozszerza Mlevel i stad te mega straty?
Nie jest to problemem. Na PRIV poszła informacja o tym, że czekam na odpowiedź odpowiedniego departamentu :-)

A jest ona następująca:

W momencie dotknięcia 50% Margin Level w pierwszej kolejności zamykana jest najbardziej stratna pozycja (generująca największą stratę na rachunku)

Możecie też więcej poczytać w Lekcji 5 Szkoły GO4X: Lekcja 5

Około godziny 15:30 - 15:35 powinny być najnowsze wyniki!

optimus128
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: optimus128 »

Ja mam jeszcze pytanie co do rankingów tygodniowych. Rozpoczynam z 1000zł. Jeśli na przykład stracę w tym tygodniu 200zł i zostanie mi 800zł. A na koniec drugiego tygodnia stan mojego konta wyniesie 1600zł to w rankingu tygodniowym mój wynik to będzie 100% czy może jednak liczone od początkowej kwoty 80%?

uefaforex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: uefaforex »

a to tygodniowy jest to nie mam pojecia :D

Awatar użytkownika
TomekP
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: TomekP »

optimus128 pisze:Ja mam jeszcze pytanie co do rankingów tygodniowych. Rozpoczynam z 1000zł. Jeśli na przykład stracę w tym tygodniu 200zł i zostanie mi 800zł. A na koniec drugiego tygodnia stan mojego konta wyniesie 1600zł to w rankingu tygodniowym mój wynik to będzie 100% czy może jednak liczone od początkowej kwoty 80%?
Po 1. tyg masz 80%, czyli 800zł
Po 2. tyg masz 60% w generalnym i 100% w tygodniowym

W przypadku liczenia % od początkowej kwoty 1000zł po 2. tygodniu ranking tygodniowy nie miałby sensu, bo byłby rankingiem generalnym. Odpowiedź jest prosta: od kwoty, którą miałeś na koniec tygodnia, tj piątku, godz. 23:00.

-------------------------------------------------------------

Na dziennym już widać stopy typu: olo82 (132%), który na generalnym ma -94%. Czyli desperackie próby odbicia się od dna, stąd takie dniówki.
Zmielacz, który prowadzi w rankingu generalnym ma dzisiaj 60% stopę zwrotu. Solidny gracz. Podobnie nabukomb. (prawdopodobnie również nasz forumowicz). Świetnie radzi sobie również Moderator Forum Pan Andrzej Pierz (TOP50!). Tak trzymać!
Ostatnio zmieniony 17 maja 2012, 19:38 przez TomekP, łącznie zmieniany 1 raz.
Ranking konkursowy GO4X nick: TomekP
Mój dziennik konkursowy znajdziesz tu:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 803#465803

optimus128
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: optimus128 »

Tak myślałem ale chciałem się upewnić, dzięki.

OT:Oczywiście miało być w moim poście napisane 60% zamiast 80%.

Awatar użytkownika
TomekP
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: TomekP »

GO4X: Jaką nazwę ma portfel pb.pl, czy to również tajne przez poufne?
Ranking konkursowy GO4X nick: TomekP
Mój dziennik konkursowy znajdziesz tu:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 803#465803

Awatar użytkownika
GO4X
Gaduła
Gaduła

TomekP pisze:GO4X: Jaką nazwę ma portfel pb.pl, czy to również tajne przez poufne?
konto pb.pl nie jest uwzglednione w rankingu

Dodano po 1 minutach:
optimus128 pisze:Ja mam jeszcze pytanie co do rankingów tygodniowych. Rozpoczynam z 1000zł. Jeśli na przykład stracę w tym tygodniu 200zł i zostanie mi 800zł. A na koniec drugiego tygodnia stan mojego konta wyniesie 1600zł to w rankingu tygodniowym mój wynik to będzie 100% czy może jednak liczone od początkowej kwoty 80%?
Każdy tydzień jest traktowany oddzielnie, czyli wartość portfela z jaką zaczynasz grać w danym tygodniu jest Twoja wartością początkową

Dodano po 2 godzinach 11 minutach:

Przed chwilą opublikowaliśmy najnowszy komentarz (dostępny pod rankingiem) - do wczorajszych transakcji

magnes
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: magnes »

GO4X pisze:
TomekP pisze:Może chociaż ile osób zarejestrowało się do tej pory w konkursie?
Tomku sa to dane biznesowe.

Trochę przesadzasz z tymi tajnymi danymi biznesowymi.
Co w tym tajnego i na czym ucierpiałaby biznes gdybyśmy się dowiedzieli, że w konkursie startowało np. 1100 osób?
Nie takie dane podają poważne firmy i jakoś nie cierpi na tym ich renoma i biznes.
Alleluja i do przodu.

ODPOWIEDZ