Gieła sportowa

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
pudel
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: pudel »

Wystarczy spojrzeć w dzienniki różnych traderów, np. na tym forum, do którego linka podrzucił daro. :wink: Dawno tam nie zaglądałem, ale raczej ciężko będzie znaleźć takich co notorycznie zerują depo. Chyba że jacyś maniacy tradingu in-play.

Na betfair nie wszyscy handlują. Mimo wszystko większość stanowią zwykli hazardziści. Traktują betfair jak normalnego buka i pomimo 5% opłaty od zysku z danego rynku, wolą grać na giełdzie bo nie ograniczają ich limity na zakład, które są normą w przypadku zwykłych bukmacherów. Hazardziści zapewniają rynkom płynność, a kursami sterują traderzy z większą kasą, szczególnie na rynkach ze średnim obrotem (0,5 - 1 mln euro do rozpoczęcia spotkania). Po jakimś czasie dostrzega się schematy. Trzeba o nich pamiętać, obserwować kursy u azjatyckich buków, które często wyprzedzają to co dzieje się na giełdzie i nie handlować, na chwilę przed startem spotkania, jeżeli nie ma się w tym doświadczenia.

Dobra alternatywa dla tych, którym w weekendy brakuje foreksa.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

pudel pisze:Dobra alternatywa dla tych, którym w weekendy brakuje foreksa.
Niepotrzebnie to dodawałeś.
Teraz niektórzy będą mieć 24/7 trejding. :)
Co stracą w tygodniu będą odrabiać w weekend.....
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

jordan
Gaduła
Gaduła

Re: Gieła sportowa

Nieprzeczytany post autor: jordan »

rimorbod pisze:Witam

Czy ktoś słyszał o czymś takim? Dzisiaj kolega mi napisał, że to dużo prostsze niż forex i się zastanawiam nad tym właśnie;)

Pzdr
Czy to jest prostsze to bym dyskutował. Rynek potrafi się zachować równie nieprzewidywalnie jak na Fx. To nie jest takie proste jak się wydaję a jeden "grubas" potrafi nieźle czasem zamieszać. No j jeszcze jedna ważna kwestia a konkretnie legalność. Przypuśćmy, że Ci dobrze idzie i masz na koncie 10 koła euro? Jak to wypłacisz?

Dagu

Nieprzeczytany post autor: Dagu »

panowie z nieba mi spadliscie
gralem u buka dla rozrywki ale teraz zainteresuje sie tym doglebnie

dzieki

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

Są przynajmniej 2 duże "firmy" oferujące giełdę dla zakładów sportowych:
- Betfair
- Betdaq (tu mniejsza płynność)
W obu standardowa opłata to 5% od wygranych.

Ktoś podał że to łatwiej niż FX.
Czy łatwiej nie wiem, ale tutaj jest jak z opcjami - na starcie wiemy ile możemy stracić i zyskać (czyli w jakim przedziale zysków/strat się poruszamy).

Trzeba również zaznaczyć że jest to w PL nielegalne..
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Dagu

latwiej latwiej
tylko mniejsze zarobki

no i trzeba sie kryc z zyskami
ja kase trzymam u kilku bukow grajac malymy stawkami a i tak barany z expect.com sie do mnie przywalaja

super sprawa mnie sie bardzo podoba ale nigdy o tym nie pisalem
wstaje rano jeszcze przed forex obstawiam wedlug swojego systemy u kilku bukow na raz i tyle z mojej roboty, poznie powtarzam to wieczorem i alles
20 min roboty dziennie a przy dopowiednim kapitale mozna wyciagnac powyzej sredniej krajowej

dobra dywersyfikacja bo zabiera malo pracy a przynosi dobre pieniadze
caly czas to testuje ale jestem na finiszy i jak na razie moja opinia jest bardzo pozytywna

pozdrawiam graczy

btw ktos moze wie do ilu miesiecznie mozna wyciagac przez dluzszy czas zeby buk nie rozwiazal umowy ? ja na ta chwile stosuje do 1 tys zl u pojedycznego

jordan
Gaduła
Gaduła

Buk raczej bez przyczyny nie zablokuje Ci konta(choć zdarzają się kuriozalne przypadki), po prostu narzuci Ci takie limity na stawki, że sam zrezygnujesz z grania w nim

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

jordan pisze:Buk raczej bez przyczyny nie zablokuje Ci konta(choć zdarzają się kuriozalne przypadki), po prostu narzuci Ci takie limity na stawki, że sam zrezygnujesz z grania w nim
To jest równoznaczne z zamknięciem konta. Co Ci po możliwości zawarcia zakładu po 50 PLN..
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Dagu

co to sa limity na stawki
stawki beda slabe
czy malo kasy bede mogl wlozyc w stawke ?

osttanio mialem godzinna przeprawe z expect
gdybym nie wytoczyl kilku cytatow prawnych + kilka art itp to pewnie tak by sie skonczylo

planuje sie przestawiac na zagranicznycg bukow
na tym polskim zadupiu firmy potrafia tylko krasc i oszukiwac

przypomina mi sie sytuacja z admiral markets
"Nie akcetujemy panskiego stylu gry"
jak tracilem to go qr&&&& akceptowaliscie wy *****

yhhhhhh
paranoja

jordan
Gaduła
Gaduła

Za 50zł to i tak sporo :D zdarzają się bardziej ekstremalne przypadki. Limit oznacza, że dane zdarzenie będziesz mógł obstawić za max np. 10 zł. Ale są buki i buki, trzeba wybrać te u których ciężej o limit. W PL można już grać legalnie on line w fortunie ale jak lukniesz na kursy no i jaki podatek to nie wiem czy bys chciał. Ale z drugiej strony takie wyjście jest legalne. Coś za coć

ODPOWIEDZ