FXsalt , www.fxsalt.com

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

No ja wczoraj ucierpiałem na tym jednym bad ticku,
Scoobi pisze:moj stan konta zostal przywrocony do stanu przed bad tickiem.

ale potencjalnych zyskow nikt nie zwroci...
Tym dali odpowiedż że nie są ECN,mało tego nie są nawet STP///

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

zz ale nie rozumiem dlaczego takich akcji nie ma na starych kontach, a na nowych to kazdego dnia cos znajdziesz. Mialem oba konta i z nowego zrezygnowalem bo momentami poprostu strach byl wejsc w pozycje jak sie spread potrafil rozjechac na 30 pipsow z byle powodu. I co wieczor akcje ze spreadem przy rollowaniu. Ze juz nie wspomne ze swieczki od jakiegos czasu zamykaja sie nie tak jak trzeba. Dzienna u greg811 potrafi sie zamykac w ciagu doby 2-3x.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

Awatar użytkownika
Scoobi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Scoobi »

MajorGC
widac ze jak byli pod kuratela FXPrimus funkcjonowali nieco lepiej, siedzieli na tym samym serwerze to nie bylo takich hecy jak teraz na nowym
ugangu pisze: Kiedy mialem inna sytuacje... na badticku w AM zarobilem fajna kwote (kilka kilo)... no ale zabrali mi nastepnego dnia :(
a jak regularny tick to lap mniejsze kwoty, grajac mniejszym wolumenem,moze sie nie zorientuja w czas, tym bardziej jesli maja ograniczony czas na reklamacje
:D

Awatar użytkownika
greg811
Gaduła
Gaduła

usd cad

Nieprzeczytany post autor: greg811 »

ogromne problemy z płynnoscia podczas otwierania Sydney. na tej parze jeszcze tego nie mialem
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

marcinx64
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marcinx64 »

Nie no kpina jakaś:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Sukces jest owocem dobrych decyzji, dobre decyzje są owocem doświadczenia, doświadczenie jest owocem złych decyzji.

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

marcinx64 Nie mozna tego reklamowac? Przeciez to porazka.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

marcinx64
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marcinx64 »

Można, ale takie coś strasznie denerwuje, nie można zostawić na chwilę platformy bo człowiek wraca i widzi takie kwiatki, a cena ucieka... Zareklamowałem, zobaczymy jak będzie. Poprzednio zwrócili tylko różnicę między SL a Cena zamknięcia, w sumie się nie kłóciłem, ale myślę że powinni zwracać całość straty w takim przypadku, bo zawsze pozycję można zamknąć w okolicach małej starty lub zysku nawet jak później na wykresie widać że cena uderzy w SL.
Sukces jest owocem dobrych decyzji, dobre decyzje są owocem doświadczenia, doświadczenie jest owocem złych decyzji.

cherryman
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: cherryman »

witam...bo nie witalem sie jak dotad :]

od jakiegos czasu mam problem z otwieraniem pozycji w misternie upatrzonym miejscu :roll:
wyskakuje mi informacja :OFF QUOTES
ktora jak sobie wyszukalem oznacza:
During times of extreme volatility and low liquidity, such as important economic news releases, prices fluctuate extremely rapidly. The “Off quotes” message means that by the time your order reached the server, the price had already changed and therefore, could not be honored.
czy czesto to sie zdarza na FXSalt ?
czy zdarza rownie czesto [ o ile wogole ] u innych brokerow ?
czy da sie temu jakos przeciwdzialac ?

Awatar użytkownika
Scoobi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Scoobi »

witaj kolego cherryman
takie sytuacje sie zdarzaja, i napewno nie tylko u FXSalt. u innych brokerow takze.
najczesciej taki komunikat uzyskujesz w momencie gdy probujesz sprzedac lub kupic po cenie ktora jest na tyle rozna od aktualnej ze rekwota nie wchodzi w gre. (prawdopodobnie probujesz wchodzic po cenie nierynkowej)

(choc sie trafialy takie przypadki ze jestes na cenzurowanym u broka, diler daje Ci wtedy off quotes, nie zawsze ale czasem)
czy da sie temu jakos przeciwdzialac ?
zmien brokera, moze w tej sytuacji u innego transakcja wejdzie, jesli nie to znaczy ze sie nie da, i probujesz zrobic cos niemozliwego

biki
Uczestnik
Uczestnik

Potrzebna porada

Nieprzeczytany post autor: biki »

witam

Od niedawna próbuje swoich sił na rynku forex. Zaznaczę tylko, że gram bardzo małymi kwotami, tak aby poczuć psychologię konta real.
Miałem taki przypadek: Ustawiłem stop los w piątek na weekend. Niestety jak to zwykle bywa ruch poszedł w innym kierunku niż sądziłem. W poniedziałek pozycja zamknęła mi się poniżej stop losu, którego ustawiłem co przyniosło powiększenie straty. Czy po takim zachowaniu mogę się ubiegać o zwrot części pieniędzy, konkretnie o tą różnicę??? Dodam tylko, że pomiędzy zamknięciem w piątek, a otwarciem rynku w poniedziałek powstała luka... i to spowodowało powiększenie straty...

Bardzo proszę o poradę, bo jeszcze z taką sytuacją się nie spotkałem.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ