FXsalt , www.fxsalt.com

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
ChinekKamionek
Uczestnik
Uczestnik

Re: FXsalt , www.fxsalt.com

Nieprzeczytany post autor: ChinekKamionek »

No i co dalej jak myślicie? Urodzi się coś z tego? Zwrócą łajzy kasę czy nie? Obstawiam na zero, na szczęście nie miałem dużo ale szkoda każdego grosiwa. I weź tu zaufaj na większe depo. Pozdrawiam Marek

-- 05 lut 2015, 12:38 --

A co z otwartymi zleceniami,co tak sobie pozamykali? Jaką kasę wypłacą 100% depo czy np.30% dobrze jeśli cokolwiek. Pozew najlepiej zbiorowy i do puchy najlepiej ze zboczoną recydywą.

wysoki01
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: wysoki01 »

Grają na czas...

Kerad
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kerad »

No to po spekulujmy trochę:
1. Włączenie z powrotem platformy - mało prawdopodobne bo jaki byłby cel? Lawinę wypłat mogą zrobić bez tego.
2. Łączą się z innym brokerem - ktoś wcześniej pisał o takiej możliwości. Zastanawia mnie tylko po co inny broker miałby to robić? Również mało prawdopodobne...
3. Dłużnik spłaca FXSalt - ciekawe z czego. O ile to nastąpi będzie to śmieszny procent depozytów.
4. Zapominamy o FXSalt i wyciągamy wniosek na przyszłość...

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

Zarządzajacy firmą w polsce prowadzi działalność w formie jednoosobowej działalności gospodarczej. :shock: :shock: Biorąc pod uwagę obroty jest to dla mnie :shock: . Firma z rynku działającego na forex--- działalnośc gospodarcza jednoosobowa. :mrgreen:

-- czw 05-02-2015, 15:57 --
Strateg pisze:Witam Wszystkich,

Szefem i właścicielem FX Salt jest Sean Bundock numer telefonu 696 133 213

Firma FX Salt od 2009 roku działała na ujemnych kapitałach.
W 2011 po interwencji na CHF byli na skraju bankructwa wtedy to wszystkie długi spłacili kosztem jednego klienta, U K R A D L I 1,7 MLN PLN i do dziś nie można tego odzyskać.

W Polsce firma działała na 100% ale była obsługiwana przez spółkę żony Seana o imieniu Agnieszka.

Siedziba Tarnowie

TRADE PAYMENT SOLUTIONS AGNIESZKA BUNDOCK
Miasto: Tarnów
Kod Pocztowy: 33-100
Ulica: ul. św. Anny 10/7

Księgowość prowadzi Ojciec Seana, Ivor Bundock ale tutaj jest problem bo siedzibe maja w RPA

Proponuję kontakt z Michałem Woźniakiem nr. Mobile: +48 780133232

Proponuję zgłosić sprawę do KNF i Polskiej Prokuratury gdyż na BVI a tam jest zarejestrowany FX Salt nic nie załatwicie.

Klient któremu zostały środki zabrane do dziś nie została wyznaczona sprawa sądowa na BVI

I ZAPOMNIJCIE O PIENIĄDZACH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szczególnie ta firma żony ma doświadczenie w obsłudze forex:
Kod i nazwa przeważającego rodzaju działalności wg PKD 2007
4791Z - SPRZEDAŻ DETALICZNA PROWADZONA PRZEZ DOMY SPRZEDAŻY WYSYŁKOWEJ LUB INTERNET

Strateg
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Strateg »

HA......HA.......HA......

Ogarnia mnie pusty śmiech.......

Do pewnego momentu FX Salt korzystało z płynnosci Boston

od ponad dwóch dostawcą płynności dla FX Salt była firma Just Liquidity której właścicielem jest Sean Bundock I Ivor Bundock zarejestrowana w RPA. www tej firmy też już nie działa

Do pewnego momentu FX Salt korzystało z Boston

a pisanie maili o informacjach z syndykiem itd jest kłamstwem wiec dlatego podpisują sie Team FX Salt

Zalecam sie zebrać i złożyć sprawę w Polskiej Prokuraturze i do Angielskiej Prokuratury. Tylko szybkie działanie może uratować resztki Naszych środków.

Marta247
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Marta247 »

LarryGoldberg pisze:Zapewne kazdy z Was dostał taka wiadomość, ale i tak wrzucam
''Witamy

Niestety nie mamy jeszcze informacji czy Platforma zostanie ponownie włączona.

W tym momencie trwają negocjacje z dostawcami płynnosci w kwestii odzyskania środków.

Bardzo prosimy o cierpliwość. Wkrótce zostanie rozsłana informaja z dalszymi krokami postępowania.

Pozdrawiamy

Team FXSALT''

''Szanowny Kliencie,
Czego się teraz można spodziewać?
Jako że FXSalt współpracowało wyłącznie z regulowanymi instytucjami, nadzór finansowy wyznaczy syndyka masy upadłościowej.
FXSalt zgłosiło już roszczenie wobec firmy, która ogłosiła upadłość, więc kiedy syndyk zostanie wyznaczony, FXSalt będzie na liscie wierzycieli.
Kiedy to nastąpi, FXSalt będzie mogło zwrócić pieniądze klientom, zgodnie z otrzymanym kapitałem.

Jak długo to może potrwać?
Sprawa nie powinna się toczyć dłużej niż rok, natomiast nie możemy przewidzieć dokładnie terminu zakończenia sprawy.
Dziękujemy za wyrozumiałość i cierpliwość w tym okresie czasu, będziemy państwa informować na bierząco wraz z rozwojem sytuacji.

Pozdrawiamy,

Zespół FXSalt''
Larry ciekawe, ale nie otrzymałem żadnej wiadomości e-mail , więc zastanawiam się, dlaczego?
Jedyny oficjalny e-mail , że mam do FXSalt jest to:
http://prntscr.com/61fcet

I wysłałem e-mail do caredfor@fxsalt.com a także do mojego Account Manager Jonathan jbaumgart@fxsalt.com , ale nie ma odpowiedzi ... nie dziwne?!

Oficjalne odpowiedzi z FXSalt są zerowe i zobaczyć , co mówi fxsalt.com stronę ? ... Nic nie !!
A teraz spójrz na stronie Alpari ( UK) , który również zbankrutowała ... widzisz różnicę ?
Nazwałem to jeden z administratorem , który będzie repartie pieniądze klientów , ale dostarczy FXSalt ? ... Odpowiedź: NIC !!

Strateg
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Strateg »

Dostawca Płynności dla FX Salt to Just Liquidity spółka należąca do Seana czyli właściciela FX Salt

Wszystko w tych wiadomościach to gra na czas....

Ktoś chętny na wspólne działania w celu odzyskania jakichkolwiek pieniędzy ???

Pisz: negocjator.windykacja@gmail.com

Peener
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Peener »

ChinekKamionek pisze:No i co dalej jak myślicie? Urodzi się coś z tego? Zwrócą łajzy kasę czy nie? Obstawiam na zero, na szczęście nie miałem dużo ale szkoda każdego grosiwa. I weź tu zaufaj na większe depo. Pozdrawiam Marek

A co z otwartymi zleceniami,co tak sobie pozamykali? Jaką kasę wypłacą 100% depo czy np.30% dobrze jeśli cokolwiek. Pozew najlepiej zbiorowy i do puchy najlepiej ze zboczoną recydywą.
Miałem od paru miesięcy informację, że w Fxsalt zadyma od byłego jego pracownika, ale zapomniałem o tym fakcie i teraz też jestem stratny, ale mam inną ciekawostkę, też informacja strategiczna od byłego pracownika Getin banku, tam też szykuje się zadyma i to poważna. Każdy powie a co tam przecież bank ma gwarancję do 100.000 Euro. Ok ma ale ten kto ma lokaty w walutach popłynie na ich przeliczniku. Np na dzień dzisiejszy euro liczą po 3,80 i w razie bankructwa to będzie punktem odniesienia a zwrot tylko i wyłącznie w złotówkach.

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

Peener pisze:
ChinekKamionek pisze:No i co dalej jak myślicie? Urodzi się coś z tego? Zwrócą łajzy kasę czy nie? Obstawiam na zero, na szczęście nie miałem dużo ale szkoda każdego grosiwa. I weź tu zaufaj na większe depo. Pozdrawiam Marek

Miałem od paru miesięcy informację, że w Fxsalt zadyma od byłego jego pracownika, ale zapomniałem o tym fakcie i teraz też jestem stratny, ale mam inną ciekawostkę, też informacja strategiczna od byłego pracownika Getin banku, tam też szykuje się zadyma i to poważna. Każdy powie a co tam przecież bank ma gwarancję do 100.000 Euro. Ok ma ale ten kto ma lokaty w walutach popłynie na ich przeliczniku. Np na dzień dzisiejszy euro liczą po 3,80 i w razie bankructwa to będzie punktem odniesienia a zwrot tylko i wyłącznie w złotówkach.
O Getina to bym sie nie marwił. To nie ta liga.Na pewno forex nie załamie ich kapitału- zwłaszcza że nie wiadomo czy wogóle umoczyli.
Jasne--połakomią się na różnice kursowe dewiz. Mają miliardy depozytów oprocentowanych na 0.5 %. Nic tylko ogłosic bankrutctwo i przywłaszczyc sobie 5% z różónicy kursowej. Kolego opanuj się trochę i poproś swojego informatora aby zmienił dilera. :564: Ten informator --były pracownik-- to kolejny sflustrowany gość, którego wyrzucili ? Nie wiem jak w banku ale w biurze maklerskim to chyba specjalnie dobierali ludzi ze średnim poziomem wiedzy ogólnej jak i specjalistycznej. Piszę ze sredni bo nie chce nikogo obrażać ale miałem styczność z niektórymi więc wiem co piszę. Na szczęscie Getin zorientował się chyba z kim ma do czynienia i trochę pracowników zwolnił. Teraz chodzą i pier.... od rzeczy.

SONQ
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: SONQ »

Ch** du** i Kam**** Kupa Salt mysli ze ludzie to debile.Wysla bajkę ze odzyskanie srodków klientów moze nawet potrwac rok buhehehe!graja na czas i mysla ze kazdy juz o nich zapomni. Juz pewnie mysla nad nazwa nowej platformy....odczekaja kilka miesiecy nowe nazwiska i biznes dalej sie kręci!ale zle trafili!chociaż miałem małe depo to trzeba uwalic ich dla zasady prokuratura!jezeli ktos Mi wsyła emial ze jest wszystko ok srodki sa prosze wplacac itd a pozniej bez słowa zawija interes jest dla mnie oszustem i złodziejem którego trzeba dojechać.

ODPOWIEDZ