mBank ma sporą ofertę, wybierz coś dla siebie. Ja zwróciłem uwagę na niedoskonałości skoro o nie zapytano

myślę ze nie do końca rozumiesz zasadę dźwigni. fx jest rynkiem wysokiego ryzyka ze względu na powszechne stosowanie lewara, ale to nie oznacza ze jest jakiś z natury niebezpieczny. spekulowanie na futach akcyjnych może być równie ryzykowne o ile przelewarujemy.Sigmalko pisze:Pukamy sobie na forexie, ale to jest zabawa bardzo wysokiego ryzyka
ale mogą mieć i w plecy 3% dziennie. chociaż nie wiem czy fundy nie maja jakichś wideł. kiedyś w rodzinie mieli akcyjny BPH i Arke ofkors i wiem ze jest to obudowane różnymi zmyślnymi regułkami.Sigmalko pisze:Niektóre mają dniówkę 3%
Dokładnie o to mi chodzi.MACIEK408 pisze: wiem jaka jest twoja idea, chcesz wypracować metody przeskakiwania z funduszu w fundusz tak aby zawsze być na tym na <fali>.
To jest bardzo ciekawy instrument. Nie wiem tylko czemu jest tak wysoka prowizja? w BOŚ 5zł lub 0,39% a 5zł to jest 50 punktów na indexie a więc aby otworzyć pozycję i ją zamknąć potrzeba 100 punktów a gdzie zysk? Kontrakty na waluty i akcje są tańsze 3zł i 1zł coś tam. Znacie tańsze oferty na jednostki indexowe?Sigmalko pisze:
A co do indeksów, to mamy jeszcze taki instrument jak jednostka indeksowa MW20 z terminem do 2025 roku. Jak ktoś oczekuje w ciągu najbliższych 15 lat wzrostu giełdy powyżej obecnego poziomu, to zapraszamy.
pawelklos pisze:To jest bardzo ciekawy instrument. Nie wiem tylko czemu jest tak wysoka prowizja? w BOŚ 5zł lub 0,39% a 5zł to jest 50 punktów na indexie a więc aby otworzyć pozycję i ją zamknąć potrzeba 100 punktów a gdzie zysk? Kontrakty na waluty i akcje są tańsze 3zł i 1zł coś tam. Znacie tańsze oferty na jednostki indexowe?Sigmalko pisze:
A co do indeksów, to mamy jeszcze taki instrument jak jednostka indeksowa MW20 z terminem do 2025 roku. Jak ktoś oczekuje w ciągu najbliższych 15 lat wzrostu giełdy powyżej obecnego poziomu, to zapraszamy.
Ciekawe czy osoba prywatna może grać w dwie strony naraz, gre w jedną stronę na gpw uważam za lekką stratę czasu, będę musiał się dowiedzieć w BOŚ czy mogę otworzyć sobie drugie konto tak aby na jednym mieć sell a na drugim buy
pawelklos pisze:Faktycznie jeżeli tak wygląda opcja dla short to nie ciekawie, z drugiej strony z racji tego że lewara nie ma i termin wygasania na 2025 rok można się pokusić o uśrednianie ceny.