Ale do rzeczy - postanowiłem napisać przed świętami bo być może wiele osób mając czas zacznie się zastanawiać - i co dalej ?
Dla niektórych problem który opisze pewnie jeszcze nie istnieje - ale z czasem ?
Wyobraźmy sobie że każdy kto czyta forum po jakimś czasie dopracuje się własnej strategii , zarobi pieniądze itd.. - czego wszystkim życzę i w pewnym momencie dojdzie do wniosku że lata uciekają , zdrowie już nie to - może by tak komuś to przekazać - jak firmę z pokolenia na pokolenie - przecież to też praca i jak ktoś będzie miał wyniki to szkoda zostawić tak samo jak dobrze prosperującą firmę .
Ktoś powie - rodzina , dzieci ? owszem , ale forex , giełda to specyficzna działka i nie każdy się do tego nadaje . I co wtedy ?
Ok - to do sedna
Mam równo 50 lat / nie mam nic wspólnego z żadnym uczestnikiem tego forum w tym wieku

Na giełdzie od pierwszego dnia istnienia od 1991 roku a na forexie od 1996 roku - do tej pory mam ten sam założony wtedy rachunek i wyciągi - może miałem szczęście bo i broker nie upadł i nigdy żadnego problemu z nim nie miałem.
Przez ten czas dorobiłem się własnego systemu , pół automatyczny , niestety wymaga człowieka .
Czasami potrzeba sporo czasu aby mu poświęcić a czasami ładnie daje odpocząć radząc sobie sam , wystarczy tylko kontrolować .
Zyski stabilne około 3 do 5 procent dziennie - dużo jak dla mnie , i ja nie kumuluje zysków tylko wypłacam codziennie , a ponieważ rachunek nie jest mały więc zysk też.
I tu pojawia się problem - postanowiłem w wakacje że od Nowego Roku kończę z taką pracą , a przez te kilka miesięcy znajdę następcę .
I nie znalazłem

Wiem , pewnie wymagania mam za duże ? Może - bo w dzisiejszych czasach pracowitość , sumienność , odpowiedzialność , uczciwość , a przede wszystkim trzymanie języka za zębami to rzadkie cechy .
Nauka kogoś od zera - owszem , ale to trzeba dużo czasu poświęcić jak ktoś nie zna nawet platformy MT4.
Może tu się ktoś znajdzie ? Kogo szukam ?
1.kogoś kto chce się poświęcić przez kilka lat forexowi
2.kto ma te cechy jak wyżej napisałem - dla kogo jasnym jest że pracuje się tyle ile wymaga rynek - czasem godzinę a czasem cały dzień
3.kogoś kogo nauczę i dam wszystko , a który potem razem ze swoim kapitałem będzie pracował na moim również
4.nie szukam chętnych na szkolenie
5.nie mam zamiaru niczego sprzedawać
6.po nauczeniu dam - mogę dać - zależy od uzgodnienia - swoje środki na rachunek tej osoby aby było jasne i przejmie ona inwestowanie swoje i moje
Mogę nauczyć prawie każdego kto coś wie o forexie , system nie jest uznaniowy więc nie ma problemu.
Nawet oferuję darmowy nocleg na czas nauki w moim domu jakby ktoś potrzebował.
Gdzie problemy że nie ma odpowiednich kandydatów?
1.nie interesuje mnie ktoś kto generalnie się boi wszystkiego
2.nie interesuje mnie ktoś kto "chce spróbować " czyli najlepiej nauczyć się , poznać co się da , a potem - to ja wolę na swoim tylko inwestować ? I co wtedy ? przecież nikogo nie zmuszę do pacy a z niewolnika nie ma pracownika - wiedzy nie odbiorę itd..
3.nie szukam też pracownika - ktoś kto nie ma nawet najmniejszego kapitału do inwestowania który wystawi na ryzyko razem z moim nie będzie odpowiednio pilnował rachunku - bo " w końcu to i tak nie moja strata "
Mógłbym jeszcze wymieniać dalej , ale i tak już długi post wyszedł więc kończę .
Jak to zrobić aby znaleźć prawie klona

Może ktoś ma pomysł - urząd pracy odpada , zostało forum jako chyba odpowiednie miejsce.
Mam marzenie na Nowy Rok aby poświęcić się swoim hobby , a ktoś za solidną wiedzę i chyba też zapłatę znajdzie swój sposób na życie z forexem i mnie będzie informował na koniec dnia ile przelał pieniędzy na konta - czy to tak dużo ?
Ktoś podpowie jak taką osobę znaleźć , jak się zabezpieczyć aby nie zostać frajerem który po kolei przez najbliższy rok albo więcej będzie uczył kolejne osoby , podawał system na tacy , a na końcu i tak robić będzie sam ?
Jeżeli niejasno albo ktoś ma jakieś propozycje to można pisać w wątku lub na prv.
Jeszcze raz tylko dla podkreślenia i szkoda czasu :
nie udzielam szkoleń , nie sprzedaję systemu - szukam można powiedzieć wspólnika.
padło pytanie , więc pewnie niejasno wytłumaczyłem więc od razu dodaję :
Napisz jaka jest zakładana 'lokalizacja' współpracy (chodzi oczywiście o miasto).
ja nie zakładam że ktoś musi u mnie pracować
może to robić u siebie do momentu kiedy stwierdzi że wszystko jest jasne , a ja zostaję dostępny w razie pytań zawsze w kontakcie
napisałem że mogę kogoś przyjąć za darmo nawet do domu na czas nauki , nie na stałe

i nie wyobrażam sobie że cała nauka zajmie więcej niż miesiąc , góra dwa