Forex i co dalej ? dam zarobić - ale komu ?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
green7
Maniak
Maniak

Re: Forex i co dalej ? dam zarobić - ale komu ?

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Heh a mówią, że od przybytku ponoć głowa nie boli :)

Skoro masz tylu chętnych to, moim zdaniem powinieneś się skupić się na tych:
- którzy coś już wiedzą (odpadnie Ci wyjaśnianie co to lot, pips, waluta bazowa i o co tak w ogóle loto)
- którzy są dyspozycyjni (sam już się przekonałeś jak z tym bywa)
- są uczciwi (baaa jak to sprawdzić kiedy ma się do czynienia z internetową znajomością - czasem jednak można)

Na Twoim miejscu użyłbym chyba metody analogicznej do tej jaką stosuję np. przy rekrutacji programistów:
- to znaczy dać kandydatom coś do zrobienia :)

Co prawda kod programisty nie trudno (zwykle) ocenić: ale i na fx da się podobnie zrobić. Stawiam dolary przeciw orzechom, że spooorej liczbie chętnych zapał przejdzie jak tylko zobaczą, że czegoś od nich wymagasz.

Co do szczegółów to sam pewnie sobie z tym poradzisz - jak Cię to interesuje to mogę Ci na priv podesłać parę pomysłów - tu nie bardzo chyba jest sens je ujawniać.
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
lolek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: lolek »

fxjk11 pisze:całość pracuje w oparciu o własną ideę sieci neuronowej bo z takimi pracowałem na rynkach akcji
To w końcu jest to system manualny czy automatyczny ?
Sieci neuronowe nie są obliczane ręcznie tylko przez program i skoro program daje sygnał to równie dobrze może zarządzać rachunkiem.

fxjk11
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fxjk11 »

lolek pisze:
fxjk11 pisze:całość pracuje w oparciu o własną ideę sieci neuronowej bo z takimi pracowałem na rynkach akcji
To w końcu jest to system manualny czy automatyczny ?
Sieci neuronowe nie są obliczane ręcznie tylko przez program i skoro program daje sygnał to równie dobrze może zarządzać rachunkiem.
a skąd wziąłeś informację że ma to być system manualny ?
już raz to tłumaczyłem że w 100 procentach może pracować automatycznie i przy braku czasu tak pracuje , ale czasami można "trochę ulepszyć " lub "pogorszyć " - ale zazwyczaj poprawić parametry
nie będę powtarzał , jest stronę wcześniej
ja sieć nauczyłem jak rozróżniać kiedy jest trend a kiedy go nie ma - wg mnie , ale są inne rzeczy gdzie pojawienie się np informacji że za 30 min będzie wystąpienie xxx a już mamy 3 transakcje w danym dniu , dla świętego spokoju kończymy pracę - to nie będę się bawił w tworzenie nowych warunków , a jak jestem to robię - koniec na dziś i tyle itd, itd....
jest kilka takich niuansów gdzie większą wiarę mam w człowieka niż to że zadziała ups , że router przełączy źródło internetu itd... ale to nie miejsce na tłumaczenie

ad green7 - oczywiście jeżeli tylko cokolwiek pomożesz to z góry dziękuję , prześlij na prv
a odpowiadając na pytanie - właściwie wiele osób spełnia to co napisałeś , no poza tym że wiarygodności nie sprawdzę przez internet , zresztą sam chcę swoje dane zostawić również do samego końca tylko dla ostatnich-ostatniego i żadnych danych od nikogo póki co nie wymagam

na razie jest w formie propozycji taka koncepcja aby nikogo nie skreślać tylko z samego opisu który ktoś przesłał
1.aby pokazać z czym mamy do czynienia i że wyniki są wiarygodne w dowolnym okresie czasu każdemu zainteresowanemu dać login i hasło podglądu do rachunku na jakiś czas
wtedy każdy zobaczy TF , częstotliwość zawierania transakcji itd... , wyniki , godziny zawierania transakcji
problem jak zawsze - nie dam póki co swojego rachunku , jedyną możliwość widzę na razie jako demo i kto chce to śledzi rachunek - oczywiście zaraz będzie że demo to nic itd... - na pierwszą selekcję powinno wystarczyć - każdy kto stwierdzi że nie dla niego taki styl trejdowania to kończy zabawę , wcześniej tylko wyjaśnię ile było mojego wkładu pracy czyli potencjalnie tego co ktoś by musiał zrobić
bo tłumaczyć każdej osobie oddzielnie to już mam dość

2. po tym etapie powinno zostać kilka osób i już konkretnie można coś wymyślić aby dokładnie każdą transakcję wyjaśnić i już na rzeczywistym rachunku np niewielkim wspólnym
ale to jeszcze do przemyślenia
największy problem dalej jest z tym jak się zabezpieczyć przed tym że kogoś nauczę i więcej go nie zobaczę

pozdrw i udanego Sylwestra i Nowego Roku dla wszystkich
napiszę co z tego wyszło w Nowy Rok

Awatar użytkownika
ForexGump
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ForexGump »

No to mamy .... prawdziwy casting ;)
Ze 100 chętnych z pewnością kogoś się wybierze. Będzie gorzej jak uciekną po pewnym czasie na swoje, gdy już będą samodzielni. Wtedy ponownie będziesz robić nabór :569:

Dobrze, że ja się nie nadaję, bo a nuż bym się skusił na ofertę
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
lolek
Gaduła
Gaduła

Dobra wszystko już jest jasne.
Wszystko co do tej pory napisałeś można rozwiązać technologicznie.
Np. Na przerwy w połączeniu można użyć drugi net z drugim kompem albo VPS.
Nie jest potrzebny żaden uczeń tylko dobrze zaprojektowane rozwiązania i możesz paląc cygara przyglądać się jak komputer sam zarabia.
Szczęśliwego Nowego Roku.

Awatar użytkownika
ForexGump
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ForexGump »

No właśnie, trochę to dziwne.
Sam mam robota, którego zbudowałem swoją ciężką pracą ( nie mylić z automatami na MetaTraderze) i nie wyobrażam sobie, bym komukolwiek zdradzał własne algorytmy i opowiadał jak on działa, a szczególnie gdy się sprawdzi w dłuższej perspektywie czasowej. Mogę co najwyżej upublicznić jego wyniki i mam zamiar to zrobić od Nowego Roku poprzez transmisję na żywo jego "ruchów".
Robot, to robot - ma sam grać nawet gdy nie podejdę do komputera przez kilka dni. A dla bezpieczeństwa pracy, montuje się go na serwerze dedykowanym za 200 zł/m-c lub VPS jeszcze taniej. Jeszcze dorobić zdalny monitoring, a przede wszystkim komunikaty o problemach. U mnie jak się np. system zawiesi lub jest problem z realizacją transakcji, to dzwoni mi komóra nawet gdy baluję z kolegami lub śpię
Obrazek
Obrazek

fxjk11
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fxjk11 »

ForexGump pisze: Jeszcze dorobić zdalny monitoring, a przede wszystkim komunikaty o problemach. U mnie jak się np. system zawiesi lub jest problem z realizacją transakcji, to dzwoni mi komóra nawet gdy baluję z kolegami lub śpię
witam i odpowiem na oba posty jednym zdaniem :
obaj macie sporo racji i zdecydowaną , nawet 90 procent mam zautomatyzowaną ALE
sens tego tematu na forum był taki aby to właśnie "ta komóra" z komunikatem o problemie NIE zadzwoniła u mnie ! tylko u kogo innego i aby ten ktoś zrobił to za mnie bo akurat nie chce mi się odpinać nart
a nie oferuję tego za darmo , tylko nauczę za pracę jaką potem właśnie w ten sposób będzie wykonywał - równocześnie na swoim kapitale sobie zarabiając dla siebie

pozdrw

Awatar użytkownika
lolek
Gaduła
Gaduła

W takim wypadku można rozwiązać problem na dwa sposoby:
1. Zatrudnić pracownika który będzie przeszkolony na wszystkie ewentualności i będzie umiał podjąć odpowiednie działania.
2. Zlecić programiście zautomatyzowanie pozostałych 10 % systemu które wymaga obecnie ręcznej obsługi.

Punkt pierwszy który wybrałeś wybrałbym dopiero gdybym nie mógł wybrać punktu drugiego.
Co Twoim zdaniem nie da się zaprogramować i wymaga człowieka ?
Wyjaśniłem już jak można zabezpieczyć system przed awarią internetu.

Chrisdot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Chrisdot »

Dajcie spokój ludzie. Kolega szuka zarządcy swojego biznesu. Czy to takie trudne? Kogoś kto bedzie dbał o to aby robot śmigał, kto napisze maila do broka gdy ten zawali sprawę, kogoś kto zrobi przelew co jakiś czas i upewni sie ze doszedł, kogoś kto bedzie "dbał o dobytek" tak zeby autor mógł dosłownie nic nie robić. Przede wszystkim zeby autor mógł sie mentalnie i fizycznie zrelaksować i mieć pewność ze wszystko idzie dobrze.
Jak sie wynajmuje nieruchomość to tez teoretycznie wystarczy znaleźć najemcę i po krzyku, a w praktyce jednak jest to bardziej absorbujące. Stad wziął sie zawód zarządcy nieruchomosci. Świat nie jest idealny. Czasem bank nie działa, czasem brok zawali itp. Jak ktoś spędził XX lat w tym biznesie to ma prawo byc znudzony i znaleźć sobie "prawa rękę".

Awatar użytkownika
lolek
Gaduła
Gaduła

Może masz racje.
Ja patrze z innej perspektywy bo sam programuje.
Dla mnie jest naturalne żeby taki zarządca był programem a dla kogoś innego nie.
Może bardziej ufam komputerom niż ludziom :)
Jak autor trafi na złego zarządce (dyzmę) to też pokocha programy i na nartach będzie jechał i będzie rozmawiał z robotem :D

ODPOWIEDZ