Forex a Zakłady Bukmacherskie

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

klonmarcin pisze:Powiem jedno - lepiej wybierz forex - nie zajmuj się niejasnymi zakładami i naciąganiem ludzi - tutaj to Ty o wszystkim decydujesz - kiedy wejść, wyjść, za ile, jakie tp, sl, be itp. itd....
Drogi Marcinie ja to doskonale wiem , neguję zakłady bukmacherskie i ogólnie cały hazard i wybrałem forex już dawno :wink: Pozdrawiam serdecznie

jordan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jordan »

klonmarcin pisze:Powiem jedno - lepiej wybierz forex - nie zajmuj się niejasnymi zakładami i naciąganiem ludzi - tutaj to Ty o wszystkim decydujesz - kiedy wejść, wyjść, za ile, jakie tp, sl, be itp. itd....

8)
Na bf masz dokładnie to samo. Sam decydujesz czy chcesz wejść po kursie jaki oferuje rynek czy sam chcesz go wystawić. Możesz ustawiać sl. Zgoda, że u normalnych buków mogą zdarzać się i zdarzają niejasne sytuacje ale to dla tego, że zakładasz się z bukiem a jego regulamin jest tak skonstruowany, że bardzo nic nie poradzisz. Z bf jest inaczej bo drugą stroną rynku są inni użytkownicy a bf pobiera prowizję (zresztą jeśli ktoś trzepie sporą kasę to wcale nie małą). Na bf nie potrzebujesz olbrzymich sum aby ruszyć kursem tak jakby to było w przypadku Fx.

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: LowcaG »

Cadermo pisze:iekaw jestem czy ktoś zarobił na bukmacherce sumę większa niż 1000 zł ,inwestując kilka złotych?
Wielu ludzi, ale to tacy sami ryzykanci jak ci co na forexie z "kilku" zlotych robia tysiace procent w tydzien.

klonmarcin pisze: tutaj to Ty o wszystkim decydujesz - kiedy wejść, wyjść, za ile, jakie tp, sl, be itp. itd....
Jak pisałem, tam na zakładach na zywo na giełdzie zakładów (Betfair) masz dokładnie to samo, tyle, że nie masz lewarowania.(nie, nie popieram bukmacherki, ale jest to bardzo podobne) A no i jeszcze trudniej zrobic backtesty na danych bo chyba ich nie archiwizują (ale nie wiem, nie sledzę tematu)

vicki
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: vicki »

Bukmacherka , poker czy forex , wszedzie chodzi o to samo o stanie sie expertem , tylko najlepsi sa w stanie z tego wyzyć , to ze są zawodowi pokerzysci to fakt to że są zawodowi gracze na zakładach to tez fakt [chocby gang matematyków] , na forex podobnie , statystyki też pewnie podobne , kiedys na forum mecz.pl - taki bukmacherski navi ,wielokrotnie się przewijała liczba 3-7% zarabiajacych na zakładach , reszta topi kase.Przez lata u buków naziemnych można było kosić kase o której forexowi spece i mentorzy moga tylko pomarzyć - wtedy bukmacherka biła na głowe forex w sposób nieporownywalny [przynajmniej jesli chodzi o przyrost budżetu %] teraz rynek wyglada inaczej , taki gang matematyków juz sobie nie pogra.

bulecznik
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: bulecznik »

Good Will Hunting pisze:bulecznik umknął mi Twój post i nie odpisałem Ci na niego, jeśli nadal czekasz na moją odpowiedź to daj mi trochę czasu, bo ostatnio trochę mi go brakuje; nie chciałbym Ci odpisywać "na odwal się" więc powinienem się odnieść do Twoich pytań mw w okolicach czwartku, prawdopodobnie w czwartek wieczorem :wink:

Pozdrawiam

byłbym bardzo wdzieczny za odpowiedz :D

Nadal bawie sie na demo bossafx.

Jaką platforme polecacie poczatkujacemu taka abym ogł zaczac od np 500zł a za pare miesiecy na tej samej platformie wpłacic ok 5k jakbym miał i sie nauczył grac. Najlepiej z niskimi spredami.
Lepszy broker zagraniczny czy polski?
Podobno z zagranicznego bardzo trudno sie rozliczac (tzn te obliczenia robic itd...) I czy wogole lepiej sie rozliczac czy nie?
Widziałem ze mozna wykonywac wiele sposobow płatnosci np przelew bankowy, neteller, moneybookers.... ktory typ płatnosci polecacie?

Kolega mowi własnie ze wielka zaleta bukmacherki jest to ze jest nieopodatkowana, w sumie mozna to uznac tez za minus, sam nie wiem
Forex niby tez nie musi byc jak gramy zagranica, słyszałem ze ktos sie w jednym roku rozliczył i przestał grac i pozniej miał problemy pytania, czemu nie gra itd.... pozniej ta osoba załowała ze od poczatku nie grala "nielegalnie"

Sprawdzałem w jakich kraja sa rozni brokerzy i z tego co widze to czesto USA,UK, Polska......
A sprawdzałem tez bukmacherow internetowych i zazwyczaj takie wynalazki jak jakies małe wysepki, raje podatkowe, kostaryka, ze "normalnych państw" to UK głownie.

:D

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

vicki pisze: reszta topi kase
Co znaczy topi kasę?.
Jeżeli masz kredyt w CHF np. 3 mln ,następnie zabezpieczasz go na FX ,jesteś jak piszesz na stratach powiedzmy 500 tyś zł...// lub około zera...///,lecz dzięki temu zarobiłeś // uratowałeś...// 5 - 5.5 mln zł....
To straciłeś czy zyskałeś.... :P ?

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

bulecznik pisze:Jaką platforme polecacie poczatkujacemu taka abym ogł zaczac od np 500zł a za pare miesiecy na tej samej platformie wpłacic ok 5k jakbym miał i sie nauczył grac. Najlepiej z niskimi spredami.
Platformę MT4. Pewnie chodzi CI o brokera to odpowiadam .Go Markets .
bulecznik pisze:Kolega mowi własnie ze wielka zaleta bukmacherki jest to ze jest nieopodatkowana
Jest opodatkowana. Naziemni bukmacherzy są opodatkowani i Twój kurs zakładu jest potrącany o podatek. Internetowi nie ,ale wtedy jest to nielegalne.

vicki
Stały bywalec
Stały bywalec

"reszta topi kase" odnosiło sie do graczy na zakładach , wiadomo ze jak ktoś bawi sie w heding to trudno tu mówić o grze.

Kolega mowi własnie ze wielka zaleta bukmacherki jest to ze jest nieopodatkowana,

Polska naziemna bukmacherka jest opodatkowana podatkiem 12% + 10% jak wygrasz powyzej ok 2300 [niepamiętam dokładnie].
Internetowa nie jest bo przestępstwa nie da sie opodatkowac.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

vicki pisze:Polska naziemna bukmacherka jest opodatkowana podatkiem 12% + 10% jak wygrasz powyzej ok 2300 [niepamiętam dokładnie].
Internetowa nie jest bo przestępstwa nie da sie opodatkowac.
Nie wiem czy Szanownym Kolegom to pomoże,jeżeli myślicie o profesjonalnym podejściu do tematu dobrze by było abyście się skontaktowali z dobrą Kanclarią podatkową specjalizującą się w optymalizacji podatkowej...
Myślę że to jest jedyna droga...

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

vicki
Stały bywalec
Stały bywalec

W przypadku bukmacherki nic sie nie da zrobić z podatkami , gra u polskich sztywne 12% + 10% [od wiekszych wygranych] gra w necie noelegalna i tyle - chyba ze potrafisz udowodnic ze zakłady zawierałeś z poza terytorium RP lub potrafisz sie tak skryć w sieci ze cie nie widać że grasz

Dodano po 2 minutach:

oczywiście nikt rozsadny nie płaci tego drugiego podatku [10%] jeśli wychodzi ze miałbyś go potancjalnie zapłacić to puszczasz kilka takich samych kuponów - panienki bukmacherki czasem same to proponują by rozbić kupon na kilka by niepłacić podatku

ODPOWIEDZ