Firma w Delaware i inne kraje offshore.

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Camillus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Camillus »

zz pisze:Ja bym koledze radził jeszcze raz przeczytać i przeanalizować z dobrym prawnikiem,poniieważ IBC nie we wszystkich krajach znaczy to samo.
Sprawdziłem. IBC na Wyspach Marshalla jest spółką kapitałową.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Camillus pisze: Sprawdziłem. IBC na Wyspach Marshalla jest spółką kapitałową.
Jeżeli jesteś pewny na 100% że nie ma żadnych ukrytych kruczków To OK.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

zz
Maniak
Maniak

Aest pisze:Sporo osób piszę do mnie na maila.

Chłopaki, nie bójcie się - zadawajcie pytania na forum.
Może ktoś jeszcze ma takie same problemy/pytania jak Wy.

Odpowiedzi przydadzą się wszystkim.

Czy IBC na Wyspach Marshalla jest spółką kapitałową.?,bez żadnych kruczków prawnych?.
Pytam dlatego że bywa z tym różnie,natomiast czysta spółka kapitałowa bez żadnych kruczków musi być LTD,mało tego musi to mieć w nazwie,
Jeżeli by to kolega rozwinął bylibyśmy zobowiązani.

Pozdrawiam.

Ps. rozmawiamy cały czas o tym że musi mieć spółka samodzielną osobowość prawną. Cały majątek jest tej spółki ,nie nasz.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

canar
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: canar »

W takim razie ja również zadam pytania :)

1. Rozumiem, że najlepiej będzie, jak właścicielem spółki w Delaware będzie spółka (fundacja? Co lepsze?) z Wysp Marshalla, Brytyjskich Dziewiczych czy Panamy (co polecasz?)

2. Czy znasz może jakieś strony, na której byliby jacyś bezpośredni agenci rejestrowi na tych wszystkich egzotycznych wyspach? (chodzi mi o coś takiego jak np. http://corp.delaware.gov/agents/agts.shtml gdzie są dane agentów rejestrowych w stanie Delaware)?

3. W zasadzie najwięcej moich obaw budzi konieczność korzystania z dyrektorów nominowanych, akcji czy udziałów na okaziciela itd. Czy nie ma tu możliwości oszustwa? Np. dyrektor wyprowadza mi kasę z banku, bo ja jestem tylko reprezentantem, a on np. pozbawił mnie już tego i stał się jedynym właścicielem mojego konta? :)

Pozdrawiam

Camillus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Camillus »

"Co ciekawe, na Wyspach Marshalla nie ma publicznego rejestru spółek prowadzonego przez organ państwowy. Rejestr taki jest prowadzony, na podstawie umowy z władzami Wysp Marschalla przez spółkę z siedzibą w USA." (źródło)
Zastanawiam się, co to za spółka z siedzibą w USA...

zz
Maniak
Maniak

Zastanawiam się, co to za spółka z siedzibą w USA...
Camilus to nie problem,postaraj się dowiedzieć czy
Czy IBC na Wyspach Marshalla jest spółką kapitałową,bez żadnych kruczków prawnych?.

Pozdrawiam.

LeoJ
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: LeoJ »

Mamy następujący model dotyczący działalności w postaci spekulacji na platformie tradingowej (żadnej innej działalności):
Rejestrujemy firmę w Panamie - otwieramy rachunek firmowy również w Panamie. Otwieramy rachunek prywatny w Szwajcarii. Rachunek do spekulacji jest u brokera fx zarejestrowanego na Cyprze. Oczywiście ten rachunek u brokera otwieramy na firmę panamską
Przelewamy kasę z rachunku w Polsce na rachunek w Szwajcarii, a z niego na rachunek w Panamie. Z tego rachunku zasilamy konto u brokera cypryjskiego. Z powrotem: Z Cypru do Panamy na rachunek firmowy, a z niego do Szwajcarii. Ze Szwajcarii przelew na rachunek do Polski. Polscy nadzorcy bankowi powinni być przyzwyczajeni do przelewów do i z Szwajcarii - jest kilka banków szwajcarskich rekrutujących w Polsce klientów np. UBS, jest też kilka platform zarejestrowanych tam, które mają w Polsce klientów (np. ACM, MIG Bank)
Pytanie do Aesta: czy model jest do zrealizowania, a anonimowość zachowana?

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

LeoJ pisze:Ze Szwajcarii przelew na rachunek do Polski
w tym przypadku nie ma mowy o anonimowości

zz
Maniak
Maniak

LeoJ pisze: Pytanie do Aesta: czy model jest do zrealizowania, a anonimowość zachowana?
Do zrobienia to jest,lecz moim zdaniem nie ma to sensu ponieważ to jest przestępstwo.
Cały wysiłek powinniśmy skoncentrować na zrzuceniu z siebie nieograniczonego obowiązku podatkowego w polsce // ponieważ skoro urodziłeś się polakiem to taki obowiązek istnieje///
Moim zdaniem jedynym wyjściem jest założenie spółki kapitałowej która musi mieć samodzielną osobowość prawną. Cały majątek jest tej spółki ,nie nasz., ewentualnie fundusz zamknięty FIZ // wiem że bogaci to stosują //,o FIZie mozna myslec przy min. kilkudziesieciu mln zl ktoś to analizował potrzeba między 40 a 60 mln zł.......

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Mavratus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mavratus »

Cały wysiłek powinniśmy skoncentrować na zrzuceniu z siebie nieograniczonego obowiązku podatkowego w polsce // ponieważ skoro urodziłeś się polakiem to taki obowiązek istnieje///
Doprecyzujmy osoba z jednym obywatelstwem - Polskim, bo jeśli miałbyś dwa obywatelstwa np. często się to w Polsce zdarza niemieckie i polskie to gdzie wolałbyś się rozliczać :D ?

Pozdrawiam.
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.

ODPOWIEDZ