Firma w Delaware i inne kraje offshore.

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
canar
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: canar »

cook:

Ta firma to http://www.seychellesoffshore.com

Mógłbyś rozwinąć, co masz dokładnie na myśli, mówiąc, że trzeba iść w kierunku sieci firm?
I dlaczego IBC nie jest typową spółką kapitałową? (http://www.seychellesoffshore.com/seych ... ompany.php)

squpek:

Niestety nie pamiętam, gdzie to czytałem. W każdym razie m.in. dlatego przestałem się interesować Cyprem, bo – jako że jest w Unii – pewnie dość szybko inni członkowie Unii uzgodnią z nim im pasujące zapisy (chodzi o to, nieopodatkowane nigdzie, wynagrodzenie dyrektora).
Co z tego, że się pospieszysz, wydasz pieniądze na założenie spółki, jak po miesiącu może się okazać, że podatek i tak musisz płacić np. w Polsce…

Wygląda na to, że jak się zarabia niewiele, to nie ma problemu (ale czy to się wtedy opłaca?),
natomiast przy dużych zarobkach opłaca się (ale jak będą chcieli, to zawsze mogą wszystko udowodnić).

Trzeba by wtedy postarać się o rezydenturę w jakiejś Gujanie i najlepiej do końca życia nigdy jej nie opuszczać ;) Żeby ani polskie, ani unijne, ani amerykańskie (w przypadku posiadania EIN powinno się płacić podatek federalny) urzędy skarbowe nie mogły dobrać się do skóry. Tylko czy ma to sens?

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Co z tego, że się pospieszysz, wydasz pieniądze na założenie spółki, jak po miesiącu może się okazać, że podatek i tak musisz płacić np. w Polsce…
canar pisze:atomiast przy dużych zarobkach opłaca się (ale jak będą chcieli, to zawsze mogą wszystko udowodnić).
Dlatego trzeba szukać rozwiązań systemowych ,a nie wchodzenie w drobne bitwy z Ministrami Finansów z UE ,ponieważ na długi termin to z nimi nie wygracie!!!.

Na pewno takim rozwiązaniem jest LTD,FIZ, konstrukcja liechtenstainskiego anstaltu, Anstalt to hybryda fundacji i spółki - tak jak fundacja nie ma właścicieli, natomiast może prowadzić działalność gospodarczą jak każda spółka.

Jeżeli chodzo o osoby fizyczne to Singapur

Poza ścisłą tajemnicą bankową Singapur oferuje inwestorom także inne zalety. W kraju nie obowiązuje podatek dochodowy od inwestycji kapitałowych. Poza tym nie ma także żadnego problemu z zakładaniem zwolnionych z podatku fundacji rodzinnych, tzw. trustów.

Firmy zarządzające finansami radzą także swoim klientom, w jaki sposób można łatwo i legalnie oszczędzać podatki: wystarczy zmienić swoje stałe miejsce zamieszkania przenosząc się na wyspę. Standard życia w Singapurze jest wysoki, urzędy przyznają niezbędne zezwolenie na pobyt bez żadnych utrudnień. Wraz ze zmianą miejsca zamieszkania na Singapur inwestor nie podlega obowiązkowi uiszczania podatków w Europie. Singapurscy bankowcy są zdania, że w przyszłości model ten będzie się cieszył coraz większą popularnością.

http://biznes.interia.pl/news/bezskutec ... 1333478,,2

Proszę szczególną uwagę zwrócić na to ////
Ulubione Kajmany

Obserwacji podlegają zarówno spółki, jak i osoby prywatne. Badanie TJN opublikowane w marcu ujawniło, że 99 proc. największych spółek notowanych na giełdach Wielkiej Brytanii, Holandii oraz Francji wykorzystywało do prowadzenia interesów filie w rajach podatkowych

Po to się to robi i z tego się bierze 12 bln $ prywatnych pieniędzy w rajach podatkowych....o firmowych nie wspominam......

Reasumując optymalizacja podatkowa jeżeli jest to rzeczywista działalność a nie fikcyjna jest zgodna z prawem.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

michalj
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: michalj »

Mam działającą firme Delaware LLC i w najbliższym czsie będę potrzebował otworzyć konto w polskim banku

na pewno można otworzyć w aliorze i bph

Dokumenty wymagane to:
- dokumenty firmy (zero problemu)
- pełnomocnictwo dla osoby w Polsce podbite przez notariusza

Czy da się przez ten proces nie zdradzając członków zarządu firmy LLC ? Jak zrobić aby udostępnić jak najmniej danych bankowi ?

jak napisać takie pełnomocnictwo dla kogoś aby nie było tam moich danych ?

czy ktoś zakładał już konto w polskim banku i jak to poszło ?

Wacki
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Wacki »

Co z tego ze nie podasz swoich danych ? Jak beda chcieli sprawdzic to i tak po IP logowan na konto internetowe wyjdzie, ze to wlasnie ty z niego korzystasz.

michalj
Uczestnik
Uczestnik

to nei chodzi o jakies ukrywanie sie czy cos ;)

Chciałbym tylko informacje jakie dane musze udostepnic do Banku i jak to zrobić w najdogodniejszy dla mnie sposób - tak aby nie dawać im za dużo, a to co potrzebuje i w sposób taki aby było to dla mnie najbezpieczniejsze

Awatar użytkownika
ziomekz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ziomekz »

Wacki pisze:Co z tego ze nie podasz swoich danych ? Jak beda chcieli sprawdzic to i tak po IP logowan na konto internetowe wyjdzie, ze to wlasnie ty z niego korzystasz.
Zgadza się i to jest nieuniknione, bo zawsze jak chcesz zawrzeć jakąś transakcję kupna/sprzedaży czy dostać się na konto to występujesz osobiście ale ... jako pełnomocnik zagranicznej firmy.
O właściciela nikt nie pyta, w jego imieniu działa właśnie pełnomocnik. Jeśli kogoś (np. US) chce wiedzieć kto jest właścicielem, droga wolna, niech sobie ustala... procedurę postępowania opisał Aest.

Wack a jak sobie wyobrażasz zakup np. samochodu przez zagraniczną firmę? przecież ktoś musi pójść i odebrać z salonu... i nie musi to być właściciel.

Wacki
Bywalec
Bywalec

No dobra to z innej beczki jak wypisac pelnomocnictwo, jako wlasciciel firmy wypisuje upowarznienie np Kowalskiemu i co ja mam z nim zrobic ? jak to podbic u notariusza ?

michalj
Uczestnik
Uczestnik

ja trochę się zagłębiłem w temat - nie jest to takie proste

musza obie osoby (właściciel lub osoba która może udzielić pełnomocnictwa + pełnomocnik) udać się do notariusza i przy nim podpisać dokumetny

I na dokumencie udzielenia płnomocnictwa będą wszystkie Twoje dane - czyli dane właściciela firmy

Więc nie wiem czy jest jakiś sen z udzielaniem pełnomocnictwa - lepiej iść samemu i otworzyc konto :)

Wacki
Bywalec
Bywalec

No tak a jesli masz dokumenty na ktorych nie ma informacji kto jest wlascicielem firmy, bo celowo chciales ich nie ujawniac co w takim wypadku ?

michalj
Uczestnik
Uczestnik

to nikt nie zalozy konta

Aby założyć konto trzeba podać jakąś osobe fizyczną:
1) członek zarządu itp..(dokumenty firmy zaświadczające o tym, że ktoś jest członkiem zarządu, może reprezentować firme)

2) pełnomocnik - dokument o tym, że członek zarządu (pełne dane) reprezentujący firmę X udziela pełnomocnictwa

ODPOWIEDZ