Firma w Delaware i inne kraje offshore.

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Camillus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Camillus »

MrYogi pisze:Własne pisałem o Wyspach Marshalla, czytałem o tym jakieś rok temu i szczegółów do końca nie pamiętam, musiałbym poszukać linków do strony od nich.
Bardzo byłbym wdzięczny za wszelkie informacje :) !

canar
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: canar »

Ps. Jeżeli kogoś interesuje to mogę przygotować procedura otwarcia firmy i kąt bankowych ( offshore oczywiście ) dla Hongkongu i Singapuru.[/quote]

Jak najbardziej jest to interesujące! :)

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Camilus jeszcze jedna mnie wątpliwość naszła...
Czy Tobie na pewno chodzi o IBC,a nie o LTD.
Wiesz to jest decyzja która będzie skutkować na całe życie.
Przemyśl to sobie jeszcze raz.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Camillus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Camillus »

zz pisze:Camilus jeszcze jedna mnie wątpliwość naszła...
Czy Tobie na pewno chodzi o IBC,a nie o LTD.
Wiesz to jest decyzja która będzie skutkować na całe życie.
Przemyśl to sobie jeszcze raz.

Pozdrawiam.
Dokładnie mi chodzi o IBC, a nie LTD. Jaka jest dla Ciebie różnica?

zz
Maniak
Maniak

Ps. Camilus popatrz na mojego poprzedniego posta wymieniłam tam kilka znanych i wiarygodnych firm,może tam uderz...?.

Dodano po 3 minutach:
Camillus pisze:Dokładnie mi chodzi o IBC, a nie LTD. Jaka jest dla Ciebie różnica?
Oj...Oj....Różnica jest fundamentalna.Poczytaj te nasze dyskusje jeszcze raz .
LTD sprawa jest jasna jest to spółka kapitałowa stanowiąca odrębną osobowość prawną.IBC niekoniecznie......,można stanąć na minę i kategorycznie Ciebie przestrzegam.

Pozdro.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

squpek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: squpek »

Chciałbym poznać opinie bardziej doświadczonych w temacie.
Jestem jednoosobową firmą z DG założoną na terenie kraju. Świadczę usługi dla firmy z Europy Zach. na terenie Indii.
Zapytałem pewną firmę w kraju o możliwość optymalizacji podatkowej i zaproponowano mi:
Fundację w Panamie kontrolująca spółkę w Delaware z kontem w banku na Bliskim Wschodzie albo w Azji.
Spółka z Delaware miałaby umowę z moim klientem z Europy a ja z moją DG miałbym umowę z LLC w Delaware
Cena za takie rozwiązanie i jego obsługę to 20 000 PLN w pierwszym roku i 12 000 PLN w następnych latach. Co wy na to?
Wielokrotnie pisano tu, że koszt dla LLC to kilkaset $ rocznie ... , a może dostałem propozycje usługi z "górnej półki" no i ta obsługa, może to robi taki koszt?

zz
Maniak
Maniak

Dokładnie mi chodzi o IBC, a nie LTD. Jaka jest dla Ciebie różnica?

Camilus przypomniałem sobie ważną rzecz.
Wszystkie spółki kapitałowe /// czyte prawnie///, muszą być LTD.Muszą mieć w nazwie LTD
IBC niekoniecznie są czyste prawnie ponieważ w niektórych krajach IBC mają lewe odnogi które to komplikują prawnie i możesz stanąć na minę bez wyścia.

.
squpek pisze:Zapytałem pewną firmę w kraju o możliwość optymalizacji podatkowej i zaproponowano mi:
Jeżeli są profesjonalistami pełną gębą to polecam Tobie takie rozwiązanie.
Uważam że warto dać w pierwszym roku 20 tyś,a w następnych 12 tyś a PEŁNY PROFESJONALIZM.z

Pozdrawiam.

Dodano po 1 godzinach 27 minutach:

PS squpek daj namiary na tą firmę,mój znajomy jest zainteresowany.

Może się komuś z forumowiczów też przyda.

Dobrze by było abyśmy stworzyli raiting z 20-30 profesjonalnych firm podatkowych ponieważ znacznie by to ułatwiło życie wielu forumowiczom...

Pozdrawiam.

squpek
Bywalec
Bywalec

Firma o której pisałem to Tax&Law LLC. To LLC na końcu to chyba dowód na to , że firma rejestrowana w USA? Delaware?
Jej przedstawiciel udzielał się w tym wątku i dlatego skontaktowałem się z nim

zz
Maniak
Maniak

squpek pisze:Jej przedstawiciel udzielał się w tym wątku
znalazłem http://taxandlaw.pl/

Sprawa wygląda interesująco.

Powiedz nam jeszcze jak Ciebie traktują i jakie masz odczucia odnośnie tej firmy?.

Pozdrawiam.

squpek
Bywalec
Bywalec

To jest druga firma z którą się kontaktowałem i odpowiedziała. Dostałem dość obszerne wyjaśnienie jak to będzie wyglądało i dodatkowo odpowiedź na moje wątpilwości.
Wygląda, że traktują klienta poważnie.
Pierwsza firma wprawdzie skontaktowała się ze mną, pogadaliśmy ale oferta do dziś nie doszła.
Wczoraj rozmawiałem z przedstawicielem następnej firmy i w ciągu kilku dni oczekuje opisu ich propozycji.
Bazując na tym co do tej pory dowiedziałem się mam jedno zastrzeżenie do rozwiązań optymalizacji podatkowej. Najczęściej problem polega na tym, że nie mogę swobodnie korzystać z pieniędzy, które zarobiła moja firma ulokowana za granicą w raju podatkowym, czy jak to tam nazwać. Nie mogę nic kupić w kraju na siebie tylko na firmę, nie moge założyć konta w kraju na siebie tylko na firmę. Podawano tu przykłady jak można te pieniądze "przeflancować" do kraju; np. pożyczka dla mnie z mojej "rajowo podatkowej" firmy, wynagrodzenie jako dla dyrektora, itp.
Może to być odebrane, że się boję ale mi to wszytko jakoś śmierdzi.
A może mam tylko takie wrażenie, bo nie spróbowałem ?
Ktoś mi proponował, że można to rozwiązać zakładając firmę w Europie, w kraju który ma umowę z Polską o unikaniu podwójnego opodatkowania (to chyba większość krajów na naszym kontynencie?!) a podatki w tym kraju sa niskie. Tylko, że jak wtedy z tą rezydencja podatkową? Jeżeli w Polsce jestem rezydentem to nie ważne gdzie jest moja firma płacąca kilka procent income taxu, i tak musze płacić podatek według naszych stawek?
Czekam na opis takiego rozwiązania.

P.S.
Monako jest krajem gdzie nie ma podatku dochodowego, tylko tam chyba trudno założyć firmę bo inaczej cały świat by tam robił biznesy

ODPOWIEDZ