Firma Profit Point

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
chihuahua
Gaduła
Gaduła

Re: Firma Profit Point

Nieprzeczytany post autor: chihuahua »

jasonbourne pisze:Tania manipulacja mająca na celu wyciągnięcie pieniędzy od głupich. Nic więcej.
Ja to tak widzę, Ty to tak widzisz, wszystkie osoby w tym temacie tak to widzą. Z wyjątkiem jednej.
Ktoś pluje innym w twarz i dziwi się, że nie mówią, że deszcz pada.
Ale może jest tu jakaś ukryta wartość, jakiś nowy system rekrutacji, który czymś się broni.
Może czegoś się dowiemy.

Szkoda, że stanowiska nie zajęła Państwowa Inspekcja Pracy czy urząd w tym stylu. A może jakieś jest?
Jak na świętego Hieronima jest deszcz albo go ni ma,
to pod koniec listopada pada albo nie pada.

janek123-70
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: janek123-70 »

nie na wstępie ale po pierwszym szkoleniu jest taka propozycja więc gościu nie kłam,ja byłem ,zaliczyłem test ,zapłaciłem za II szkolenie 700 zł i je odbyłem,bo uważam, że to nie wysoka cena za pełne przeszkolenie,a ty wymyślasz jakieś historyki,uczyć się trzeba, a potem mieć oczekiwania, a wy chcecie odwrotnie

-- Dodano: 09 cze 2014, 11:24 --
chihuahua pisze:
jasonbourne pisze:Tania manipulacja mająca na celu wyciągnięcie pieniędzy od głupich. Nic więcej.
Ja to tak widzę, Ty to tak widzisz, wszystkie osoby w tym temacie tak to widzą. Z wyjątkiem jednej.
Ktoś pluje innym w twarz i dziwi się, że nie mówią, że deszcz pada.
Ale może jest tu jakaś ukryta wartość, jakiś nowy system rekrutacji, który czymś się broni.
Może czegoś się dowiemy.

Szkoda, że stanowiska nie zajęła Państwowa Inspekcja Pracy czy urząd w tym stylu. A może jakieś jest?
Możesz i do Premiera napisać jak chcesz.Jak chcesz się przeszkolić to trzeba zapłacić nie ma tak dobrze, macie duże oczekiwania , a mglistą wiedzę.Po co taka rozmowa kwalifikacyjna na której kandydaci wciskają kity aby przejść dalej?.
I co potem w realu na transakcjach,ktoś od razu straci i co wtedy?Ryzyko firmy?

chihuahua
Gaduła
Gaduła

Historyjki wymyślasz ty "gościu".
Twój brak odpowiedzi merytorycznej na pytania tylko potwierdza, że nie masz nic do powiedzenia poza "potencjalny pracownik ma płacić pracodawcy za szkolenie, którego pomyślne przejście jest bardzo mało prawdopodobne!"
Niestety w tym smutnym jak piz... kraju takie numery przechodzą. Stąd są Amber Goldy, agencje pracy przekonujące, że regularna praca 3 lata na umowę zlecenie to nie praca stała i takie "rekrutacje" jak ta.

Powtórzę jeszcze raz:
Dlaczego uwzględniane jest tylko to płatne szkolenie?!
Dlaczego szkolenie nie jest organizowane przez firmę zewnętrzną, która nie miałaby interesu w stracie kursanta?!

I nie obchodzi mnie czy uważasz, że to dobra cena.
Bo ja ci mogę zorganizować szkolenie za 700 zł, gdzie 699 będą kosztowały ciastka i kawa na przerwie i też powiem, że to bardzo dobra cena.
Odnoś się do faktów, o które pytają cie ludzie, bo jakbym chciał się dowiedzieć co się komu wydaje to bym sobie oglądał jurorów Tańca z Gwiazdami.

Dodane:
Skoro "firma straci" to dlaczego nie rekrutujecie ludzi, którzy na wstępie nie pokazują swojego wyniku?!
Jak firma przewozowa rekrutuje do pracy to rekrutuje kierowców czy kandydatów na kierowców?!
Tylko nie opowiadaj bajek, że to co co innego, bo kompetencje na stanowisko się ma albo nie. I są znacznie lepsze metody na sprawdzenie tego niż rozmowa kwalifikacyjna "na słowo".
Jak się nie ma to się przyjmuje na staż albo dokształca obecnych pracowników najbardziej sprofilowanych na nowe stanowisko.

janek123-70
Bywalec
Bywalec

Jak ktoś jest głupi i nie zda egzaminu to jego sprawa,pewnie wszyscy po kursie odfajkowanym chcą od razu 5 tys.zł,premię i max kwotę do inwestowania?Dobrze by było.
A co ma wspólnego Ambergod z nauką?Jak chcesz się uczyć to płacisz , za friko nic nie ma.
Jak masz złe doświadczenia to idź do tej firmy i tam wypłacz się.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

janek123-70 pisze:Ponawiam pytanie
Ponawiam odpowiedz, oferta z kaucją jest beznadziejna ;)

Skoro zapłaciłeś już za II etap to wyjaśnia dlaczego bronisz takiego rozwiązania, a szczególnie że warto odbyć takie szkolenie bo podejrzewam ze zostałeś bez pracy a kaucja przepadła tak ? :D

Przykro mi ale jesteś jednym z tych naiwniaków którzy łykają każdą nawet podejrzana ofertę :p

janek123-70
Bywalec
Bywalec

chihuahua pisze:Historyjki wymyślasz ty "gościu".
Twój brak odpowiedzi merytorycznej na pytania tylko potwierdza, że nie masz nic do powiedzenia poza "potencjalny pracownik ma płacić pracodawcy za szkolenie, którego pomyślne przejście jest bardzo mało prawdopodobne!"
Niestety w tym smutnym jak piz... kraju takie numery przechodzą. Stąd są Amber Goldy, agencje pracy przekonujące, że regularna praca 3 lata na umowę zlecenie to nie praca stała i takie "rekrutacje" jak ta.

Powtórzę jeszcze raz:
Dlaczego uwzględniane jest tylko to płatne szkolenie?!
Dlaczego szkolenie nie jest organizowane przez firmę zewnętrzną, która nie miałaby interesu w stracie kursanta?!

I nie obchodzi mnie czy uważasz, że to dobra cena.
Bo ja ci mogę zorganizować szkolenie za 700 zł, gdzie 699 będą kosztowały ciastka i kawa na przerwie i też powiem, że to bardzo dobra cena.
Odnoś się do faktów, o które pytają cie ludzie, bo jakbym chciał się dowiedzieć co się komu wydaje to bym sobie oglądał jurorów Tańca z Gwiazdami.

Proszę o fakty merytoryczne a nie płakanie w rękaw.

Dodane:
Skoro "firma straci" to dlaczego nie rekrutujecie ludzi, którzy na wstępie nie pokazują swojego wyniku?!
Jak firma przewozowa rekrutuje do pracy to rekrutuje kierowców czy kandydatów na kierowców?!
Tylko nie opowiadaj bajek, że to co co innego, bo kompetencje na stanowisko się ma albo nie. I są znacznie lepsze metody na sprawdzenie tego niż rozmowa kwalifikacyjna "na słowo".
Jak się nie ma to się przyjmuje na staż albo dokształca obecnych pracowników najbardziej sprofilowanych na nowe stanowisko.
-- Dodano: 09 cze 2014, 13:51 --

Przecież jak ktoś u nich pokaże wyniki to zapraszają na sam egzamin a nie na kurs,więc nie pisz nieprawdy.

-- Dodano: 09 cze 2014, 13:53 --

A co mi ze szkolenia u ciebie skoro nie masz chyba pojęcia o AT czy szkoleniach,jak byłeś na kursach to pewnie nie zdawałeś bo do tego trzeba coś umieć a nie tylko żale.

-- Dodano: 09 cze 2014, 14:04 --
Ink. pisze:

Skoro zapłaciłeś już za II etap to wyjaśnia dlaczego bronisz takiego rozwiązania, a szczególnie że warto odbyć takie szkolenie bo podejrzewam ze zostałeś bez pracy a kaucja przepadła tak ? :D

Przykro mi ale jesteś jednym z tych naiwniaków którzy łykają każdą nawet podejrzana ofertę :p
Zapłaciłem i zdałem egzamin kolego a Ty pewnie zostałeś w jakiejś firmie wykolegowany prawda?
Jak nie podejmę pracy to i tak liczę się z tym, że opłata za szkolenie od A do Z nie jest wygórowana.
Zamiast skakać po webinarach mam skompresowaną wiedzę.
Ktoś tu pisze o ambergoldach itd,zupełnie bez sensu, lepiej niech napisze, że tam pracował syn premiera pod zmienionym nazwiskiem.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

janek123-70 pisze: Zamiast skakać po webinarach mam skompresowaną wiedzę.
to ty w końcu szukałeś pracy czy szkolenia bo nie rozumiem

chihuahua
Gaduła
Gaduła

Ten temat wywołuje uśmiech na moje twarzy :)
Ale życzę "traderowi znającemu AT od A do Z" samych sukcesów. Takich ludzi teletrade potrzebuje i mam nadzieję, że tylko z takimi będzie kojarzona.
Nie chce mi się dyskutować z gościem, który, chociaż w swym nieudolnym marketingu jest śmieszny, to na wszystko odpowiada pomidor.
W jednym zwracam honor. Do egzaminu na "tradera" teletrade można podejść bez szkolenia. Wystarczy pokazać statement i można przystąpić do egzaminu.

Oto warunki jego zdania:
http://profit-point.pl/kariera/warunki-zatrudnienia

A oto opinie o firmie na serwisie o pracy.
http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,886075

Bystre oko może nawet dostrzec, że "niektóre" wypowiedzi są "lekko" przekolorowane, a inne jakby świeżo wyszły spod ręki tego gieniusza pi aru.

Tak się składa, że ten temat jest dobrze pozycjonowany jeżeli chodzi o tę firmę i mam nadzieje, że zobaczy go jak najwięcej traderów z ulicy.

janek123-70
Bywalec
Bywalec

To są te trudne waruni zdania egzaminu:

Trudny egzammin:

20 zleceń po pipsów 50 TP i SL w ciągu 5 dni.

Łatwy egzamin

20 zleceń po pipsów 40 TP i SL w 10 dni.

Czy to jest straszna sprawa dla tych którzy chcą dobrze zarabiać?Pewnie chcą od razu cudza kasą zarządzać?
Powodzenia

-- Dodano: 10 cze 2014, 15:57 --
Ink. pisze:
janek123-70 pisze: Zamiast skakać po webinarach mam skompresowaną wiedzę.
to ty w końcu szukałeś pracy czy szkolenia bo nie rozumiem

i jednego i drugiego, wyszkol sie za 700 zł, jak wolisz za 2 czy 3 tys to twoja sprawa

-- Dodano: 10 cze 2014, 15:59 --
Ink. pisze:

dzięki za troskę

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

janek123-70 pisze:To są te trudne waruni zdania egzaminu:

Trudny egzammin:

20 zleceń po pipsów 50 TP i SL w ciągu 5 dni.

Łatwy egzamin

20 zleceń po pipsów 40 TP i SL w 10 dni.

Czy to jest straszna sprawa dla tych którzy chcą dobrze zarabiać?Pewnie chcą od razu cudza kasą zarządzać?
Powodzenia
Normalnie banalny egzamin a dodając jeszcze do tego ten warunek :
Stosunek pozycji zyskownych do stratnych w żadnym przypadku nie może być niższy niż (70% / 30%). Oznacza to, że pozycje zyskowne muszą stanowić minimum 70% wszystkich transakcji wykonanych podczas trwania egzaminy kwalifikacyjnego, a stratne mogą stanowić maksymalnie 30% transakcji wykonanych podczas trwania egzaminy kwalifikacyjnego.
to rzeczywiście wystarczy byle kto z ulicy który oczywiście "dobrze przyswaja" i po szkoleniu za 700 zł może spełnić wszystkie te warunki ;)

A teraz na poważnie to Janek zejdź na ziemie, i popatrz racjonalnie na to czego wymagają :

RR minimum 1 i łapać ruchy po minimum 50 pips

dodatkowo w trudnym egzaminie w 5 dni 1000 pipsów ( dziennie 200 pips ) a w łatwyn w 10 dni 800 pipsów ( dziennie 80 pipsów ), pamiętając ze skuteczność w żadnym przypadku nie może być niższa niż 70%, to są trudne warunki nawet dla najlepszych na świecie kolego ;)

Warunki egzaminu ewidentnie są w ten sposób ułożone aby nikt nie zdał i robili w koło rekrutacje wciskając swoje szkolenia po 700 zł od osoby, a jak ktoś zda to bedą mieć pracownika z ksywką grall albo farciarz i sami bedą chcieli sie dopytać jak to zrobił :p

Zapłaciłeś za szkolenie i będziesz bronił tego jak lew ale popatrz na to racjonalnie, na tym forum nawet najwięksi bajkopisarze nie prezentowali takich wyników jakich oni wymagają aby zaliczyć ten egzamin

ODPOWIEDZ