Ile ta opłata wynosi na tej GPW i o jaką opłate chodzi? A ile na fx ma miec ?zz pisze:200-300 % wyższy niż opłata pobierana dla GPW
Financial transaction tax
Chodzi o obowiązkową opłatę płaconą ryczałtem od każdej transakcji na GPW w Warszawie.reptile pisze:zz napisał:
200-300 % wyższy niż opłata pobierana dla GPW
Ile ta opłata wynosi na tej GPW i o jaką opłate chodzi?
Uważam że świetnie to ocenił i zobrazował.
Pozdrawiam.
Dodano po 3 minutach:
PS płaconą przez domy maklerskie na rzecz GPW.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
Dla porównania oczywiście w zależności od tego przez jakie gate wchodzimy (jakiego ECN'a) przy uderzeniu 100 akcjami na amerykańskiej giełdzie płacimy ok. 0,0023 $
Wiecie co coś te 300 % słabo do mnie przemawiają ktoś może poda konkretne liczby ?
Wiecie co coś te 300 % słabo do mnie przemawiają ktoś może poda konkretne liczby ?
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.
nic z tego nie bedzie, tu juz sie narzeka na ucieczke firm do szwajcarii, brytole nie chca placic na wspolna polityke rolna, a mieliby w 80% procentach skladac sie na ten podatek? jakos tego nie widze
Trzeba określić cele I zrobić to mądrze,To do czego dążę to sława i pieniądze,Chce mieć tak jak książę:Posiadłość i pałac,Własną podobiznę w skałach,Tak jak prezydenci w Stanach ,Spędzać życie na muzyce i niekończących balach,
Oczywiście że nie aż tak się nie interesuje UE ale z tego co widziałem Londyn, Szwecja, Włochy są przeciw wiele krajów jeszcze się nie ustosunkowało w tym Polska.... to co same Francja i Niemcy przegłosowały taką liczbę krajów ?ka7 pisze:nic z tego nie bedzie, tu juz sie narzeka na ucieczke firm do szwajcarii, brytole nie chca placic na wspolna polityke rolna, a mieliby w 80% procentach skladac sie na ten podatek? jakos tego nie widze
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.
- Phoenix_phx
- Gaduła
a co ma do tego wykazywanie straty skoro to ma byc podatek obrotowy? wydaje mi sie ze uderzy we wszystkich jak leciPhoenix_phx pisze:Dla mniejszych graczy podatek wejdzie, spółki (banki) wybronią się od niego, ukrywając zyski a wykazując straty
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.