Financial transaction tax

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Mavratus pisze: Możecie podać źródła panowie ?
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 429#358429
http://www.parkiet.com/artykul/7,1099780.html
BRUSSELS (Dow Jones)--The proposed European Union tax on financial transaction would have an impact of roughly 0.5% on the bloc's gross domestic product in the long run, but the tax would also boost government revenue and should be seen in comparison with alternatives, the EU tax chief said Wednesday.

"When measuring an impact we have to look at alternatives, there is no secret that any taxation if introduced has negative impact on growth," Algirdas Semeta, European commissioner for taxation, said during a press conference in Strasbourg.

He added that the proposed tax would raise roughly EUR57 billion annually, to be shared between national governments and the EU budget.
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2011, 14:40 przez Esco, łącznie zmieniany 1 raz.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Zresztą Panowie.. tracimy czas na pierdoły i wkurw..amy się debilami.
Sprawa uważam jest prosta
1- Spółka LTD
2-I ..kierunek ...Viking Currunex pełny , lub pro - trader z Integrala ...
Temat uważam za zakończony....

Serdecznie Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
mohertrader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mohertrader »

skco pisze:"We would not do anything that is not in the UK's interests," he told the BBC.

Wystarczy zerknąć na pierwszą piątkę w rankingu.

Pozdrawiam

http://www.forbes.com/lists/2006/181/bi ... peed=30000

zz
Maniak
Maniak

Sprawa uważam jest prosta
1- Spółka LTD
2-I ..kierunek ...Viking Currunex pełny , lub pro - trader z Integrala ...
Temat uważam za zakończony....
aby być uczciwym wobec siebie... to dopisałbym jeszcze do tego Dukascopy ,Interactivebrokers,.Bracly bank czy M.L czy Bank of America ,UBS,
,MB Trading,

Pozdro.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Yenn
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Yenn »

dla mnie to wszystko jest jakiś kosmos, co jeśli Goldman kupi akcje Commerzbanku ode mnie we Frankfurcie, giełda ma rozłożyć tax na dwie strony a wpływy mają iść do kas państwowych, ale przeciez USA nie będą mieć, to co Goldman zapłaci tax, skoro na dwie strony? i pójdzie to do kasy amerykańskiej? Na siłe ich uszczęśliwią.
Z tego co widzę pisze tam co zapodał skco, że instytucje mają płacić, więc może ludzie prywatni nie.

I jeśli rzeczywiście od 2014 roku dopiero to nie ma co panikować, ja myslałem że od stycznia za 3 miesiące.

zz
Maniak
Maniak

dla mnie to wszystko jest jakiś kosmos,
Prawda jest niestety brutalna i bolesna...,oni po prostu są jebnięci...

Yenn pisze:Z tego co widzę pisze tam co zapodał skco, że instytucje mają płacić, więc może ludzie prywatni nie.
To jest niemożliwe...
Jeżeli masz np. 1 pip spredu ,a oni wprowadzą np. maksymalny podatek to będzie 10 pip spredu,więc na kogo z 1 na 11 pip spredu koszty te przerzucą instytucje?.,przecież nie dopłacą do każdej transakcji 1 000%

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Yenn
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Yenn »

chodzi mi to że tam pisze jak istytucja zawiera transakcje to płaci, bank jak kupuje bondy albo jakiś hedge fund, a człowiek prywatny nie zapłaci, bo ja jestem stroną transakcji, osoba fizyczna a nie mój broker -instytucja np alior

zz
Maniak
Maniak

Yenn pisze:chodzi mi to że tam pisze jak istytucja zawiera transakcje to płaci, bank jak kupuje bondy albo jakiś hedge fund, a człowiek prywatny nie zapłaci, bo ja jestem stroną transakcji, osoba fizyczna a nie mój broker -instytucja np alior
Na rynku kupują zarówno instytucje jak i osoby fizyczne. tego się nie da na różne sposoby liczyć...

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Mavratus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mavratus »

zz pisze:
Yenn pisze:chodzi mi to że tam pisze jak istytucja zawiera transakcje to płaci, bank jak kupuje bondy albo jakiś hedge fund, a człowiek prywatny nie zapłaci, bo ja jestem stroną transakcji, osoba fizyczna a nie mój broker -instytucja np alior
Na rynku kupują zarówno instytucje jak i osoby fizyczne. tego się nie da na różne sposoby liczyć...

Pozdrawiam.
Nie da się na rynku forex ale na akcjach da się cos takiego wprowadzić. Co do fx byla mowa o zbudowaniu odpowiedniej infrastruktury informatycznej poprzez wprowadzenie arsenału przepisów (o zgrozo)
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.

zz
Maniak
Maniak

No... :P tak..
Cytuję Prezesa Rozłuckiego z CNBS . niby ten podatek wydaje się nieduży..,aby go lepiej zobrazować.. ten podatek będzie o 200-300 % wyższy niż opłata pobierana dla GPW o d każdej transakcji,.. aby to jeszcze lepiej zobrazować... to obowiązkowe opłaty na GPW są najwyższe na świecie....
Reasumując Prezes stwierdził że gra na krótkie trendy stanie się niemożliwa i handel się przeniesie tam gdzie takiego podatku nie ma i jak stwierdził Prezes jest to banalnie proste....
:P

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ