Fale Elliota...

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
main
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: main »

witam

zastanawiam sie nad pociagnieciem tematu; wg mnie teoria fal elliotta to wspaniale narzedzie, na pewno trudne i wymagajce pracy, ale nie ma chyba innego "systemu" pelniej opisujacego sytuacje gieldowe;
mala uwaga: pan elliot (uzytkownik forum) zaprzestal pisania, poniewaz nie spelnil sie jego scenariusz zgodnie z teoria fal; moznaby powiedziec: jak zwykle, tzn. ze czlowiek ktoremu cos nie wyszlo poddaje sie, nie wiem z jakiego powodu, chyba przez wstyd; otoz, owe zmiany scenariusza, to w ramach teorii fal rzecz dosyc czesta, ale nie jest az tak zle; jesli jeden scenariusz ulega zmianie, zawsze czeka na ukazanie sie jego wersja alternatywna, ktora czesto zmienia sytuacje o 180 stopni; teoria elliotta nie pozostawia cie z niczym;
chcialbym wysondowac, czy jest zainteresowanie takim tematem, tzn. prowadzilbym rozwazania dotyczace zachowan pary eur/usd, bazujac na wykresie h1; jesli ktos nie ma pojecia o co w teorii fal chodzi, sa 2 opcje:
1) dla bardziej zainteresowanych: zakup, sciagniecie itp teorii fal elliotta frosta i prechtera; jest to zupelna podstawa i absolutna koneicznosc jesli ktos mysli o tym na powaznie; wydana po polsku przez wig-press; powinna kosztowac okolo 75 pln, mozna tez poszukac uzywanych na allegro;
2) moge na forum wstawic wycinek mojej pracy licencjackiej bardzo krotko (chyba 7 stron) streszczajacej teorie fal; jest to absolutne minimum, wielu rzeczy tam nie ma, ale na streszczenie sie nadaje;
chcialbym dodac, ze cala rzecz traktuje na powaznie od lipca tego roku, wiec w miare krotko, wiec prosze sie spodziewac lat doswiadczen jak w przypadku pana elliota, ale nie uwazam, zeby to akurat byla jakas przeszkoda do swobodnego wypowiadania sie na forum i prowadzenia tego tematu;
jesli na tym forum sa inni zapalency teorii fal, ktorzy pragna wymieniac spostrzezenia, zapraszam na priv i do pisania w tym temacie;
oczywiscie, czekam na spostrzezenia i pytania wszystkich czytelnikow forum;
pozdr
main

pawel
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: pawel »

witam,
ja moge dorzucic pare groszy o teorii elliota plus kilka z fibo.
ksiazke ktora dopisałbym do poprzedniego posta to Fisher Liczby Fibonaciego na giełdzie, koszt 25pln
pawel

pawel
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: pawel »

ok, niech i tak bedzie, ale zacznę nowy watek aby nie mieszać tego co tu było powiedziane o Elliot WAve.
pawel

ODPOWIEDZ