Emigruję z BOSSAFX, ale co wybrać?

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Emigruję z BOSSAFX, ale co wybrać?

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Masz rację, mogło tak być ale skoro byly kwotowania to u nich dana cena wystąpiła i to już otwiera możliwość reklamacji jeśli zlecenie nie byłoby zrealizowane. Dochodzi jeszcze kwestia rozszerzenia spreadu. Pozostaje tylko czekać na drugą taką jazdę i sprawdzic ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

raposo pisze:Masz rację, mogło tak być ale skoro byly kwotowania to u nich dana cena wystąpiła i to już otwiera możliwość reklamacji jeśli zlecenie nie byłoby zrealizowane. Dochodzi jeszcze kwestia rozszerzenia spreadu. Pozostaje tylko czekać na drugą taką jazdę i sprawdzic ;).
no własnie cena wystapiła-- to prawda. Mozliwość reklamacji jest. Chodzi tylko o to , ze do tej pory nikt nie zgłaszał problemu ze zleceniami u nich-- albo więc wszystko było ok albo nie było tam klientów na tych parach. Stąd mój apel do ludzi którzy zamykali lub otwierali tam pozycje na franku. Czy było wszystko ok ? W wątku o HFT ---milczenie owiec. Sam HFT wypowiada sie tylko kiedy się chwali jakaś pierdołą lub opowiada o kosmicznej technologi jaką weszli w posiadanie.Dla mnie jednak jest coś nie halo. Ksiegowanie wpłat i wypłat reczne-- swiadczy to raczej o niezbyt zaawansowanej technologi, polityka informacyjna ---lekko kuleje( na stronie brak info o prowizjach jakie obowiązują a są teraz obnizone w promocji, dowolne konto mozna otworzyc już z panelu inwestora-- bzdura totalna---owszem dowolne konta z wpłatą 3000zł. Na ich stronie pisze jak wół , że najtańsze konto to wpłata- 1000zł). Fakt jest to nowy , wydawac by się mogło dobry broker-- więc trzeba mu wybaczać takie niuanse. Tylko dlaczego tak się chwalą tą zaawansowaną technologią? Gdzie to zaawansowanie??

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Hm nie chcę robić tu off-topicu, bo to nie wątek o nich ale tak w skrócie to brak skarg na pozycje np. na debety po CHFie może wynikać z braku takowych, bo mają póki co mało klientów - nie przeczę. Ale faktem jest, że większość miała luki lub zawiesiła kwotowania więc u takich brokerów reklamacje z góry skazane są na porażkę. Czas pokaże jak się faktycznie sprawy mają ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Janus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Janus »

Sprawdzałeś DeGiro?

kosinho
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kosinho »

Trochę dyskusja zeszła na temat platformy, na której grać ale chciałbym wrócić do tematu brokerów. Sam tez gram w Bossie i co prawda nie miałem w tym dniu pozycji z frankiem ale wcześniej potrafiłem przez rok trzymać pozycje na EUR/CHF. W tej chwili nie widzę możliwości na coś takiego co się stało po decyzji SNB, chyba że lokalny konflikt pomiędzy Ukrainą a Rosją stałby się wojną w Europie. A gyby się to stało nagle, np. zestrzelenie jakiegoś wojskowego samolotu należącego do NATO, jakieś rakiety spadające na miasto w krajach bałtyckich, nie mówiąc o jakimś pocisku nuklearnym, to mogłoby przebić to co się stało w ten feralny czwartek. Rozumiem, że Bossa nie umorzyła debetów na kontach graczy. Ale dużo się mówiło o tym, że XTB miało zlikwidować ujemne salda, dotyczy to kogoś czy to tylko bajka? Czy może jakiś polski ECN/STP to zrobił? Zależałoby mi na jakimś polskim brokerze, który wywiązałby się z dotrzymania Margin Calla. Jest ktoś taki czy pozostaje zagranica?

openinvestment
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: openinvestment »

Xtb i Noble umorzyły.

ODPOWIEDZ