Emigruję z BOSSAFX, ale co wybrać?

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
ADASKO2012
Pasjonat
Pasjonat

Re: Emigruję z BOSSAFX, ale co wybrać?

Nieprzeczytany post autor: ADASKO2012 »

Platforma MT4 nie nadaje sie do handlu.Nie wiem kto wogole gra na niej.Wiekszosc narzekan na brokera to wina powolnej zawieszajacej sie platformy MT4.Ale jest popyt na frajerow to jeszcze dlugo nie znikną.

bsony
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bsony »

ADASKO2012 pisze:Platforma MT4 nie nadaje sie do handlu.Nie wiem kto wogole gra na niej.Wiekszosc narzekan na brokera to wina powolnej zawieszajacej sie platformy MT4.Ale jest popyt na frajerow to jeszcze dlugo nie znikną.
Ostro piszesz, musisz być mocno sfrustrowany, polecam ci direct-a.
Koniec twojego nosa to nie koniec świata.

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

ADASKO2012 pisze:Platforma MT4 nie nadaje sie do handlu.Nie wiem kto wogole gra na niej.Wiekszosc narzekan na brokera to wina powolnej zawieszajacej sie platformy MT4.Ale jest popyt na frajerow to jeszcze dlugo nie znikną.
Chyba za dużo Kolega wczoraj :564: bo piszę głupoty. MT4 nie nadaje się do handlu :shock: -- dobre :lol:

bsony
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bsony »

Może postaram się coś podpowiedzieć, ale najpierw moja ocena.
Pracowałem na MT4, cTrader, direct. Dziś używam MT4 bo mi najbardziej odpowiada, jest na moim kompie najszybsza.
Moim zdaniem ( nie jestem ekspertem ) szybkość MT4 uzależniona jest od "szybkości" otrzymywanego sygnału od brokera.
Mając to zagwarantowane mogę ją przyśpieszyć usuwając WSZYSTKIE zbędne dodatki z platformy, liczbę otwieranych okien wykresu ograniczyłem do min.
No i przede wszystkim z kompa.
Komputer ( mam starego laptopa z niechlubną Vistą ): zużycie procesora ustawiłem na maxa, wyłączyłem wszystkie automatyczne aktualizację, zakupiłem (najlżejszego) antywirusa i zaporę, wyłączyłem zbędne usługi, wyłączyłem zbędne procesy w tle, wyłączyłem zbędne programy uruchamiające się przy starcie.
To co ja mogę zrobić aby platforma mi śmigała to na maxa odciążyć kompa i uniemożliwić aby cokolwiek na tym kompie uruchamiało się bez mojej wiedzy.

psychologtlumu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: psychologtlumu »

Być może faktycznie nie jest stworzona pod ciebie. Dla mnie starcza. I pewnie jeszcze dla wielu tysięcy również. na rynku jest już kilka do wyboru więc nikt cienie przymusza.

ADASKO2012
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ADASKO2012 »

Widze odezwali sie mikrusie MT4 owcy ,tylko pozniej nie plakac na forum ,ze platforma nie wiedzac czemu zawiesza sie na danych itd.

Awatar użytkownika
whisper
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: whisper »

Każdy chwali to co mu najbardziej odpowiada.
Ja używam MT4 i też jestem na etapie szukania brokera(ECN lub STP).
Obecnie mam rachunek w mForex, ale za 13 lutego wyłączają konta mini...
Mam EA i własne wskaźniki napisane pod MT4 i nie mam obecnie czasu aby to poprzepisywać na inny język.
Gram na renko i jakoś inna platforma mi nie pasuje. Rozważałem dukasa, ale tam wykres renko jest inaczej rysowany niż w mt4, a testy robiłem właśnie w metatraderze, choć na danych z dukasa.
Teraz skłaniam się ku FXPro - najważniejsze kryteria to MT4, mikroloty, ECN lub STP.
A może ktoś jakiego polskiego broka, co spełnia te warunki?
Mylić się jest rzeczą ludzką.

Chris_PL
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Chris_PL »

raposo pisze:U 95% brokerów będzie taki zapis w regulaminie. Na próżno szukać wg mnie innych zapisów.
Pozostałe 5 procent to kto? Będę wdzięczny za podpowiedź. Na razie wystartuję z małą kwotą u Oandy (tak do 200$)
i z niezbyt większą spróbuję z Dukascopy EU. Myślałem też o IC Markets, ale na FFactory nie piszą teraz o nich dobrze.
Może podpowiecie jeszcze coś. Dziękuję za wszystkie wcześniejsze wypowiedzi.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Z dużych i znanych firm np. FxPro. Oni to sobie chyba wrzucają w koszty, tyle, że akurat ich na to stać, bo swego czasu byli jednym z bogatszych brokerów w Europie ;). (teraz brak danych)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

raposo pisze:Z dużych i znanych firm np. FxPro. Oni to sobie chyba wrzucają w koszty, tyle, że akurat ich na to stać, bo swego czasu byli jednym z bogatszych brokerów w Europie ;). (teraz brak danych)
FxPro --przy takiej chorej prowizji to na pewno byli bogaci-- ale teraz umoczyli na franciszku. Rura im zmiękła. Prowizję obnizyli (Ctrader) oraz spread na MT4.
Próbują się ratować. Chyba znaczna kwotę musieli umoczyć widząc co teraz robią. Ogólnie jednak broker godny polecenia.

ODPOWIEDZ