Emigruję z BOSSAFX, ale co wybrać?

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
irmentruda
Maniak
Maniak

Re: Emigruję z BOSSAFX, ale co wybrać?

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

raposo pisze:Brawo! Wreszcie ktoś kto nie przepada za MT4 :). Ze świecą szukać takich traderów.
heh, ja też nie przepadam za MT4 :)
Zdecydowanie wolę cTradera, niestety pod linuxem zostaje tylko webtrader z cTradera (ale i tak jest rewelacyjny, wersja webowa ma wiecej funkcji niz sam MT4), jedynym problemem są poslizgi w wersji przegladarkowej. Wersja desktopowa pod windowsem smiga rewelacyjnie.
Ale do tematu.
Ponoc cTradera proponuje tez IC Markets,FXPRO oraz TradersWay. Nie zawsze wymogi kapitalowe przy kontach na cTradera sa minimalne typu "tylko 10 USD".

skoobi
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: skoobi »

jasonbourne pisze:Z zagranicznych to chyba jednak Oanda, fakt, nie można skalpować (...)
Czy mógłbyś rozwinąć myśl o skalpowaniu ?Dzięki

Awatar użytkownika
laranja
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laranja »

irmentruda pisze:Zdecydowanie wolę cTradera, niestety pod linuxem zostaje tylko webtrader z cTradera (ale i tak jest rewelacyjny, wersja webowa ma wiecej funkcji niz sam MT4),
Czy mógłbyś napisać, jakie opcje ma cTrader web, których nie posiada MT4? Słabo znam się na platformach, a jestem ciekaw, co przydaje się bardziej zaawansowanym użytkownikom.

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

laranja pisze:
irmentruda pisze:Zdecydowanie wolę cTradera, niestety pod linuxem zostaje tylko webtrader z cTradera (ale i tak jest rewelacyjny, wersja webowa ma wiecej funkcji niz sam MT4),
Czy mógłbyś napisać, jakie opcje ma cTrader web, których nie posiada MT4? Słabo znam się na platformach, a jestem ciekaw, co przydaje się bardziej zaawansowanym użytkownikom.
na plus:

szerszy wybor interwalow, M2, M3, M4, M10, M20, H12 + plus te standardowe jak w mt4, wersja desktop jest jeszczce bogatsza w interwaly.
wbudowany wykres Heiken Ashi jesli ktos stosuje.
wbudowany moduł TrailingStopa i BreakEven (jesli okienko z platforma jest otwarte), wszystko podaje sie w pipsach,
mozliwosc ustawienia 4 poziomowego TP z podzialem na wolumen,
wszystkie wyniki w pipsach i kasie,
przy funkcji oneclick trading mozna ustawic domyslne poziomy SL i TP,
handel z wykresu z pelnymi danymi (pipsy, kasa),
wykres od razu pokazuje czas do konca swiecy,
spread podany od razu przy instrumencie,
calkiem sporo wskaznikow (w tym MA z pelna opcja, high low close open, shift)
workdeski i kazdy workdesk ma swoje przypisane templates, wszystko przechowywane w chmurze, wiec masz wszedzie dostep do tego,

na minus:
na starszych komputterach WOOOLNO dziala albo zacina sie, na kompie 1 GB ram i proc nie wiem jaki, dziala ale przy 5 wykresach moze sie przyciac na pare sek. wersja desktop dziala rewelacyjnie szybko.
nie nadaje sie do skalpowania, za duze poslizgi na linii myszka-FlashPlayer-kod strony-broker, pod tym wzgledem wersja desktop cTradera i mt4 desktop bija na glowe.
jesli komus przeszkadza to maly wybor kolorow do ustawien

francuzfx
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: francuzfx »

Sam nie lubie mt4 dla mnie jest platforma fatalna , ja wole platforme Saxobanku , niezłą ma pkofx.
Nie robie reklamy :D

bsony
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bsony »

irmentruda pisze:
laranja pisze:
na plus:

szerszy wybor interwalow, M2, M3, M4, M10, M20, H12 + plus te standardowe jak w mt4, wersja desktop jest jeszczce bogatsza w interwaly.
wbudowany wykres Heiken Ashi jesli ktos stosuje.
wbudowany moduł TrailingStopa i BreakEven (jesli okienko z platforma jest otwarte), wszystko podaje sie w pipsach,
mozliwosc ustawienia 4 poziomowego TP z podzialem na wolumen,
wszystkie wyniki w pipsach i kasie,
przy funkcji oneclick trading mozna ustawic domyslne poziomy SL i TP,
handel z wykresu z pelnymi danymi (pipsy, kasa),
wykres od razu pokazuje czas do konca swiecy,
spread podany od razu przy instrumencie,
calkiem sporo wskaznikow (w tym MA z pelna opcja, high low close open, shift)
workdeski i kazdy workdesk ma swoje przypisane templates, wszystko przechowywane w chmurze, wiec masz wszedzie dostep do tego,

na minus:
na starszych komputterach WOOOLNO dziala albo zacina sie, na kompie 1 GB ram i proc nie wiem jaki, dziala ale przy 5 wykresach moze sie przyciac na pare sek. wersja desktop dziala rewelacyjnie szybko.
nie nadaje sie do skalpowania, za duze poslizgi na linii myszka-FlashPlayer-kod strony-broker, pod tym wzgledem wersja desktop cTradera i mt4 desktop bija na glowe.
jesli komus przeszkadza to maly wybor kolorow do ustawien
Większość z tych bajerów jest także na MT4, dla mnie największym minusem ctradera jest to, że nie mogę analizować historii na wykresie, za każdym przełączeniem na inny interwał wykres przeskakuje na bieżącą świecę ( być może można to wyłączyć ), nie ma czegoś takiego jak słupkii w historii.

Awatar użytkownika
laranja
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laranja »

@irmentruda, dziękuję. :) Faktycznie przydatne rzeczy.

openinvestment
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: openinvestment »

Chris_PL pisze:Witam

W związku z ostatnimi wydarzeniami i biorąc pod uwagę jakie warunki i bezpieczeństwo oferuje Bossa swoim klientom
postanowiłem poszukać nowego brokera.

Biorę pod uwagę tych trzech: LMAX, Dukascopy Europe oraz IronFx.

Najważniejszymi kryteriami są: bezpieczeństwo zainwestowanych pieniędzy, chodzi o to żeby nie stracić więdej niż posiadam
oraz dobre warunki egzekucji zleceń kupna, sprzedaży, SL oraz TP.
Którego wybrać, może spróbować wszystkich?
Prosze o podpowiedzi i wypowiedzi foreksowiczów, ktorzy mają konta u tych brokerów.
Wie ktoś może, czy LMAX nie planuje udostępnić handlu na darmowej pltaformie,
coś w rodzaju JForex, Ctrader?
W Dukascopy można stracić więcej niż się posiada - patrz pierwsza lub druga strona regulaminu. LMAX też. O IronFX nie wiem.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

U 95% brokerów będzie taki zapis w regulaminie. Na próżno szukać wg mnie innych zapisów. Pytanie czy będą dochodzić jego spłaty ale na ogół zagraniczny broker to i tak 'oleje', a sam klient uniknie np. zakładając drugie konto na brata lub całkowicie zmieni brokera. Gorzej jak minus jest naprawdę duży, bo wtedy broker się uprze i może podjąć kroki prawne. Tak jak teraz jest w FXCM. Niby mają zapis, że debet trzeba uregulować, niby umorzyli go po pamiętnym czwartku ale klientom z dużym debetem już nie. Zresztą niebawem praktyka pokaże jak będzie wyglądać dochodzenie do spłaty ;). Z polskimi jest trochę inaczej ale to już wiadomo.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

w temacie debetów napiszę, ze jak zaczynałęm przygodę z FX, to wkręcił mnie naganiacz z "markets.com".
Po miesiącu z powodu złej pozycji na srebrze zrobiłem stop out i debet na kwotę około 1500 PLN.
Następnego dnia na koncie było już zero PLN. W sumie pozycja była dobra, ale depo za małe - ale to już nieważne ;)
Mój doradca z tej firmy właśnie wymieniał zaletę tego brokera, że uzupełnia debety na zero.

Teraz już nie korzystam i raczej odradzam tego brokera MM, aczkolwiek nadal działa i kasę wypłaca pomimo, że sporo ludzi na nich narzeka. Duże spready i wolno działa ich MT4, ale np. na telefonie czy ipadzie już nie ma problemów.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

ODPOWIEDZ