Eksperyment Wirusa, czyli moneta z kością

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
ODPOWIEDZ
Cadermo

Post autor: Cadermo »

Wirus pisze:29 wejście:

- kostka: EUR/USD;
- moneta: SELL.

SELL 1,31549 TP 1,31249 SL 1,31849.
To samo mam na scalpie :) ,już na BE .Wejście identyczne do Twojego. Ok TP :D Coś dobra ta Twoja moneta 8)

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Post autor: Wirus »

30 wejście:

- kostka: EUR/USD;
- moneta: BUY.

BUY 1,31603 TP 1,31903 SL 1,31303.
Zamknięte stratą.

Stan po 30 transakcjach: 12 stratnych, 18 zyskownych, czyli skuteczność 60%.
Ostatnio zmieniony 26 sty 2012, 20:42 przez Wirus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Cadermo:

Może i kierunek słuszny, ale droga wyboista ;-) Cały czas się kisi, nie mogę przestawić... Kolejna transakcja okazała się przeciwstawną ;-)

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Czas na małe podsumowanko.

W ciągu 8 dni przeprowadziłem 30 zupełnie przypadkowych transakcji; intrument wybierała kostka, kierunek moneta. Okazało się, że te przypadkowe wejścia, w 60% zakończyły się zyskiem. Kapitał $1000, po początkowym spadku, wzrósł po 30 transakcji do $1090,78; wspominam o tym, mimo że nie był to cel eksperymentu, bo zaskoczył mnie ten wynik.

Ogólnie spodziewałem się trafności w granicach 50%, jednak przy stracie kapitału. Nie wiem co o tym myśleć. Są ludzie, którzy godzinami i tygodniami ślęczą przy monitorach, obserwują wykresy, robią analizy... i tracą ;-)

8 dni, 60% trafności, 9,08% zysku. Miło mi będzie poznać Wasze opinie.

Cadermo

Post autor: Cadermo »

Eksperyment taki bez sensu ,bo się chyba nie przydał :) Ale jako ciekawostka może być :) Poza tym nie masz pewności co będzie za 2 -3 dni.

Jako eksperyment ok ,ale na dłuższą metę nie da rady

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Cadermo:

Nie wiemy czy się nie przydał. Przez chwilę zastanawiałem się, czy nie zagrać tak na realnych pieniądzach; w końcu ponad 1% dziennie, to niezły zysk ;-)

Oczywiście, nie wiadomo, co będzie dalej; można prowadzić ten eksperyment, ale raczej zakończę, bo wpływa on negatywnie na moją grę w realu. Jak ktoś chce, może kontynuować.

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: gfx »

Szkoda, że RR 1:1. Ciekawe jak z 1:2 i 1:3 (TP 2 i 3 razy większe od SL)? Spróbuj teraz tak!

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Jak wspomniałem, chcę się skupić na grze realnej, więc wszelkie dema idą w odstawkę. Uważam, że sporo się już nauczyłem, teraz trzeba nabierać doświadczenia i utwardzać jaja ;-) Jak się nie uda, to moneta z kością pójdzie na real :D

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: Stforex »

Eksperyment ciekawy. Zachęcam do kontynuowania w dwóch wariantach:

1) RR 2:1
2) RR 1:2

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: LowcaG »

Wirus pisze:Ogólnie spodziewałem się trafności w granicach 50%, jednak przy stracie kapitału. Nie wiem co o tym myśleć. Są ludzie, którzy godzinami i tygodniami ślęczą przy monitorach, obserwują wykresy, robią analizy... i tracą
Wirus pisze:30 zupełnie przypadkowych transakcji; intrument wybierała kostka, kierunek moneta. Okazało się, że te przypadkowe wejścia, w 60% zakończyły się zyskiem
A wiesz jakie miałeś szanse na taki wynik? (pomijając spread)

Miałeś na to szanse 18 %

Nie wiem jak mogłeś się spodziewać 50% ;)
miałeś na to szanse 14% ;)
a na okolice czyli 14-16 trafień, nie było tak źle i było już ponad 41%., ty trafiłes o 2 "oczka" wyżej.

ODPOWIEDZ