Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
freeman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: freeman »

Cześć
Czy jest możliwość ustawienia na platformie jforex trailing stopa? Pewnie gdzieś jest info i próbowałem wyszukać przez wyszukiwarkę, ale wyszukało mi tylko wszystkie posty raposo ("ducascopy trailing") - masz ducascopy w stopce... :)

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Jeżeli Twoje zlecenie ma już ustawiony SL to wchodzisz w zakładkę orders, wybierasz SL, edit order i jest tam opcja trailing step którą trzeba zaptaszkować.
Jeżeli nie masz SL to poprostu go ustawiasz - pojawi się identyczna ramka co w opcji powyżej i postępujesz dokładnie tak samo.

I tu ciekawostka - trail działa po stronie serwera. Nie trzeba mieć odpalonego JForex aby działał.

Awatar użytkownika
freeman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: freeman »

Dzięki Cyb

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

freeman pisze:Czy jest możliwość ustawienia na platformie jforex trailing stopa?
Dlatego warto zaglądać do instrukcji JForex jaką zrobiłem... :)
Ale Cyb już odpowiedział.
Vanguard pisze:czy jest jakas opcja zeby te cieniowanie zamienic na jeden kolor - jeden odcien ?
Szukam i szukam ale niestety nie widzę by była możliwość edycji tego parametru..
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

kowal00
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kowal00 »

Witam,
Szykuje sie do zmiany brokera w niedalekiej przyszlosci i tak sobie testuje rozne platformy ( w tym dukasa ).Przejrzalem manual i nie znalazlem tam edycji kolorow TP i SL. Czy rzeczywiscie tego nie ma czy to moje niedopatrzenie? Obecnie uzywam szarego tla dla wykresu dlatego poziomy te sa malo widoczne.
pozdr.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

kowal00 pisze:Przejrzalem manual i nie znalazlem tam edycji kolorow TP i SL. Czy rzeczywiscie tego nie ma czy to moje niedopatrzenie?
Hm, też teraz szukam i póki co nie widzę. Trzeba poeksperymentować w Preferences -> Themes.

Dziś wysłałem im Wasze sugestie, które zebrałem, m.in. było też o kolorach, więc przy najbliższej okazji jeśli nie uda nam się znaleźć to doślę i to.

Oczywiście sugestie były bardzo mile odebrane i już zostały przekazane do odpowiedniego działu IT, który myśli nad ich wdrożeniem w najbliższym czasie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

kowal00
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kowal00 »

Wlasnie tam probuje to znalezc, niestety bezskutecznie :?

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

potrzebuje na jforex mieć możliwość BE oraz zawasowana funkcja TS
na mt4 to mi wystarcza lvoe lub vorm
żeby się przesiąść na JForex mam do wyboru most z mt4 albo ProTradera
teraz prośba o wskazówkę:
z mt4 mam problem bo jego demo nie mam w dukka a u innych brokerów są ograniczenia w odległości SL, zleceń oczekujących od ceny oraz czasami mt4 muli w trakcie wysyłania zlecenia - w czasie skalpu to poważny problem jest
protradera nie testowałem ale love i vorm to EA a to jest chyba wersja płatna tam
i tak żle i tak nie dobrze :(
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

TARKIN pisze:protradera nie testowałem ale love i vorm to EA a to jest chyba wersja płatna tam
Raczej nie ale dla upewnienia lepiej zapytać Karola.

Może uda mi się poprosić pewnego specjalistę by przepisał LOVE na JForex i wtedy cały problem zniknie... ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
quapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quapi »

Mam pytanie dot. spreadów w dukasie:

gdzieś w tym wątku czytałem, ze an edku bez problemu można uzyskać 0,4 pipsa - z moich dwutygodniowych obserwacji wynika, że nigdy nie ma niższych od 0,9, w praktyce jest 1-1,2, czyli po dodaniu prowizji rzędu 0,6 pipsa za roundturn mamy ofertę niekonkurencyjną, przynajmniej pod względem kosztów transakcyjnych.
Na kablu - jest 1,9+ comm

Jakie Wam w praktyce, na rachunkach real wychodzą koszty?
Porównywałem sobie z innym ECN - Nordmarkets - na e/u jest 0,3+com, g/u 1,0+comm

pozdro
The irresistible force met the immovable object

ODPOWIEDZ