Serwis Forex-nawigator.biz korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. [Zamknij tą informację]

Dzisiaj jest 21 kwie 2018, 01:44     PREMIA 30$ bez depozytu! Dodatkowo aż do 50% bonusu od wpłaty w XM!



Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
18
45%
Poza paroma minusami są ok
11
28%
Przeciętny
3
8%
Mają wiele wad
1
3%
Stanowczo odradzam
7
18%
 
Liczba głosów : 40

  • Autor
  • Wiadomość
Offline

-rookie-

Maniak

Maniak

  • Posty: 1988
  • Rejestracja: 13 kwie 2015, 19:00

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post16 kwie 2018, 22:26

Pisałem kiedyś z Account Manager i napisał mi że jeśli wypłace wszystkie środki z konta wtedy nic nie będzie naliczane, nie będę płacił za brak aktywności. W XM z kolei jak spytałem o to samo to mi napisali że albo zamkne konto albo mi będą naliczali prowizje za brak aktywności ( co jest według mnie absurdem, bo nabiją mi debet czy jak ). W tickmill też po wypłaceniu nie ma pobieranych prowizji za brak aktywności na rachunku JEŚLI WYPŁACISZ WSZYSTKO. Wiem bo już sprawdzałem. No ale wracając do DUKASCOPY !!! Nie sprawdzałem tego , ale pytałem opiekuna konta, i tak mi napisał, że po wypłaceniu wszystkiego z konta nie będzie nic naliczane. I to wystarczy. Nie trzeba zamykać konta.

Wysłałem takiego maila 9 lutego 2018
Witam. W jaki sposób można zamrozić konto żeby nie płacić prowizji za brak aktywności? Chciałbym na jakiś czas całkowicie przestać handlować, wystarczy wypłacenie z konta wszystkich środków?

Pan Radosław Rudnicki opisał
Dzień dobry,
Tak, wystarczy wypłacić wszystkie środki bez zamykania rachunku.
Obrazek
Obrazek
Offline
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 10820
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post17 kwie 2018, 09:02

Wszystko zależy od opcji ;). Bank też można zmienić.
Teraz mam konto w PLN, ale wcześniej jak miałem EUR to wypłata na walutowe (Kantor Alior Banku, prowadzenie darmowe), potem wypłata w oddziale i wymiana waluty w kantorze - wychodziło najtaniej. Teraz są jeszcze kantory on-line i powinno wychodzić podobnie.

edit:
W XM też nie naliczają debetu. Wiem, bo mam tam z 10 kont.
W DB też mam konto z zerowym stanem od dawna - nic nie naliczają.
Tyle, że w obu przypadkach, tak czy inaczej, po pewnym czasie dezaktywują Ci rachunek.

Ideą opłaty za brak aktywności jest "wyczyszczenie" konta z zalegających groszy, aby nie musieć go do końca życia rozliczać w systemie brokera, a nie żeby ograbić klienta ;).
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- Vipro Markets (-10%) - XTB (-25%) - Dukascopy (-20%) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu
Offline

RobertK

Stały bywalec

Stały bywalec

  • Posty: 51
  • Rejestracja: 06 cze 2013, 11:01

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post17 kwie 2018, 09:43

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi,
gdy Pan Radosław wróci pewnie się do mnie odezwie i uzbrojony w wiedzę od Was przystąpię do działania 8)

Pozdrawiam, powodzenia i wielu pipsów dodatnich :wink:
Offline
Awatar użytkownika

PipsKong

Maniak

Maniak

  • Posty: 2617
  • Rejestracja: 23 gru 2011, 10:49

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post18 kwie 2018, 11:18

czy mogę odpalić 2 JForexy na jednym kompie ?? Dwa inne konta oczywiście
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
Offline
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 10820
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post18 kwie 2018, 11:24

PipsKong pisze:czy mogę odpalić 2 JForexy na jednym kompie ?? Dwa inne konta oczywiście

Napewno możesz uruchomić drugą wersję JForex, czyli np. 1 wersja stacjonarna, druga bez instalacji lub Web. Na Mac-u nie jestem w stanie uruchomić 2x stacjonarnego JForex, ale to może być przypadłość samego Mac-a. Na Windows trzeba by spróbować ;).
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- Vipro Markets (-10%) - XTB (-25%) - Dukascopy (-20%) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu
Offline

alijazz

Bywalec

Bywalec

  • Posty: 7
  • Rejestracja: 21 lis 2013, 21:19

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post18 kwie 2018, 18:30

w windowsie po prostu klikasz skrót na pulpicie,w macku zrobiłem to tak kliknełem na skrót>pokaż orginał>na orginale >powiel>zmieniłem sobie nazwę powielonego pliku>i odpalam z tego 2 platformę jforex.
Tylko przy restarcie platform loguje się podwójnie jeden użytkownik wtedy z jednej platformy trzeba się wylogować i zalogować na drugie konto.Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłem, u mnie to działa, może jest prostszy sposób ,ale za krótko mam ten komputer.
Poprzednia

Wróć do Brokerzy Forex

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości