Serwis Forex-nawigator.biz korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. [Zamknij tą informację]

Dzisiaj jest 24 wrz 2018, 00:50     Inwestuj z zaufanym, globalnym brokerem XM!



Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
18
41%
Poza paroma minusami są ok
14
32%
Przeciętny
4
9%
Mają wiele wad
1
2%
Stanowczo odradzam
7
16%
 
Liczba głosów : 44

  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 11085
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post20 lut 2018, 18:32

PipsKong pisze:po założeniu konta i zaakceptowaniu przez DB dokumentów ile czasu mam na pierwszą wpłatę ???

Z tego co pamiętam nie ma tu sztywnego limitu, ale można przypuszczać, że jak przez 1-2 miesiące nie wpłacisz nic to "zawieszą" rejestrację i znów będziesz musiał wysyłać przynajmniej potwierdzenie adresu. Wielu brokerów, jeśli w ciągu 30 pierwszych dni, nie zanotuje wpłaty, to usuwa aplikację lub dezaktywuje rachunki.
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- Vipro Markets (-10%) - XTB - (Pakiet książek) - Dukascopy - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu
Offline
Awatar użytkownika

doctorR

Stały bywalec

Stały bywalec

  • Posty: 25
  • Rejestracja: 03 sie 2017, 13:18

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post20 lut 2018, 22:10

Ja wplacilem po miesiacu o było ok. Skontaktuj się tylko z opiekunem to będą mieć cie na oku i szybko kase zaksięgują, dając dane do pierwszego logowania.
Macie jeszcze problem z jforex na androida? mi za każdym razem daje komunikat, że złe dane, błąd autoryzacji?
Offline
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 11085
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post20 lut 2018, 23:36

doctorR pisze:Ja wplacilem po miesiacu o było ok. Skontaktuj się tylko z opiekunem to będą mieć cie na oku i szybko kase zaksięgują, dając dane do pierwszego logowania.
Macie jeszcze problem z jforex na androida? mi za każdym razem daje komunikat, że złe dane, błąd autoryzacji?

A masz ustawiony PIN do konta i go też wpisujesz? I czy na pewno poprawnie? Co prawda, korzystam z iOS, ale jak się pomylę to właśnie takowy komunikat otrzymuję ;).
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- Vipro Markets (-10%) - XTB - (Pakiet książek) - Dukascopy - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu
Offline
Awatar użytkownika

PipsKong

Maniak

Maniak

  • Posty: 2993
  • Rejestracja: 23 gru 2011, 10:49

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post21 lut 2018, 10:30

raposo pisze:
PipsKong pisze:po założeniu konta i zaakceptowaniu przez DB dokumentów ile czasu mam na pierwszą wpłatę ???

Z tego co pamiętam nie ma tu sztywnego limitu, ale można przypuszczać, że jak przez 1-2 miesiące nie wpłacisz nic to "zawieszą" rejestrację i znów będziesz musiał wysyłać przynajmniej potwierdzenie adresu. Wielu brokerów, jeśli w ciągu 30 pierwszych dni, nie zanotuje wpłaty, to usuwa aplikację lub dezaktywuje rachunki.


Dzięki za odpowiedź ;]
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
Online

-rookie-

Maniak

Maniak

  • Posty: 2400
  • Rejestracja: 13 kwie 2015, 19:00

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post23 lut 2018, 15:36

Wcześniej nie widziałem tej opcji, co to jest Tax Information?
Zaloguj się (lub zarejestruj), aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Offline
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 11085
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post23 lut 2018, 15:43

Kliknij a zobaczysz ;). MiFID II wymusza na brokerach ustalenia rezydencji podatkowej klientów. Nie znam szczegółów dot. terminów, ale niektórzy już w grudniu zaczęli wymagać od klientów podania tych danych. Jak się tego nie zrobiło to zawieszali konto. W Dukascopy chyba (?) jeszcze tego nie wymagają, ale skoro już taka opcja się pojawiła to pewnie kwestia dni/tygodni.

Oczywiście chodzi o lepszy przepływ informacji i ukrócenie unikania płacenia podatków.
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- Vipro Markets (-10%) - XTB - (Pakiet książek) - Dukascopy - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu
Offline
Awatar użytkownika

T-REX

Pasjonat

Pasjonat

  • Posty: 1032
  • Rejestracja: 23 cze 2010, 23:33
  • Lokalizacja: Z Kosmosu
  • Pochwały: 2

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post24 lut 2018, 17:31

Już wymagają
Your account will be reported to Swiss tax authority for Automatic Exchange of Information ("AEOI") – please check tax residence

W skrócie: od 2017 roku Szwajcaria przystąpiła do organizacji zwalczania unikania opodatkowania - AEOI. I począwszy od tego roku (2017) będą wysyłać do wskazanego kraju informacje o stanie konta. Czyli za zeszły rok służby podatkowe wskazanego kraju otrzymają dane odnośnie stanu konta w Dukasie - stan początkowy ( jeśli konto zostało założone przed 2017), wpłaty/wypłaty, zysk/strata. Szwajcarska tajemnica bankowa tym samym poszła się pieścić.
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję
Offline
Awatar użytkownika

PipsKong

Maniak

Maniak

  • Posty: 2993
  • Rejestracja: 23 gru 2011, 10:49

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post01 mar 2018, 17:12

jak wyślę do DB dokumenty pocztą to jest jeszcze jakaś weryfikacja telefoniczna czy coś ??

w skrócie czy musze odbierać od nich telefony ??
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
Offline
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 11085
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post01 mar 2018, 17:14

PipsKong pisze:jak wyślę do DB dokumenty pocztą to jest jeszcze jakaś weryfikacja telefoniczna czy coś ??

w skrócie czy musze odbierać od nich telefony ??

Zawsze warto odebrać, bo może być np. coś nie tak z formularzem/dokumentami :). Ale nie, nie obdzwaniają i nie nakłaniają na debiuty :P. Weryfikacji dodatkowej nie ma.
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- Vipro Markets (-10%) - XTB - (Pakiet książek) - Dukascopy - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu
Offline

FreeWay

Stały bywalec

Stały bywalec

  • Posty: 45
  • Rejestracja: 05 lut 2018, 20:32

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post02 mar 2018, 22:51

T-REX pisze:Już wymagają
Your account will be reported to Swiss tax authority for Automatic Exchange of Information ("AEOI") – please check tax residence

W skrócie: od 2017 roku Szwajcaria przystąpiła do organizacji zwalczania unikania opodatkowania - AEOI. I począwszy od tego roku (2017) będą wysyłać do wskazanego kraju informacje o stanie konta. Czyli za zeszły rok służby podatkowe wskazanego kraju otrzymają dane odnośnie stanu konta w Dukasie - stan początkowy ( jeśli konto zostało założone przed 2017), wpłaty/wypłaty, zysk/strata. Szwajcarska tajemnica bankowa tym samym poszła się pieścić.


Ale to nie jest do końca tak jak mówisz , DukaScopy pod licencją FINMA jest dla klientów ze Szwajcarii , my należymy pod licencje Dukascopy Europe które jest regulowane przez łotewską komisję nadzoru finansowego - FKTK
PoprzedniaNastępna

Wróć do Brokerzy Forex

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości