Serwis Forex-nawigator.biz korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. [Zamknij tą informację]

Dzisiaj jest 19 lis 2017, 13:25     PREMIA 30$ bez depozytu! Dodatkowo aż do 50% bonusu od wpłaty w XM!



Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
15
42%
Poza paroma minusami są ok
10
28%
Przeciętny
3
8%
Mają wiele wad
1
3%
Stanowczo odradzam
7
19%
 
Liczba głosów : 36

  • Autor
  • Wiadomość
Online
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 10489
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 21:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post03 lis 2017, 08:58

RobertK pisze:Czy w Dukascopy mamy indeks dolara?
Jeśli tak, to byłbym wdzięczny za info pod jakim symbolem się kryje :)

Cześć Robert,

Nie, Dukascopy nie ma w ofercie innych indeksów niż giełdowe. To stosunkowo mało popularny instrument wśród brokerów... Za to jest szansa na wprowadzenie kryptowalut jeszcze w tym roku... ;)

-- pt 03-11-2017, 9:08 --

Rookie, szczerze powiedziawszy nie wiem i nie mam jak sprawdzić - nie mam obecnie dostępu do żadnego komputera z Windowsem, ani VPSa... Korzystam z Mac-a, a tam wyskakuje mi, że muszę coś pobrać z Javy, aby skorzystać z tej opcji... ;)

Na pewno jakiś sposób jest - napisz do supportu. Ale z tego wynika jakby Twoja strategia ostatecznie nie została uruchomiona zdalnie, a jedynie trwa próba jej włączenia.
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek
ForexClub.pl - Tickmill (-10%) - Vipro Markets (-10%) - XTB (Pakiet książek) - InterTrader (-10%) - Dukascopy (-20%) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu
Offline

-rookie-

Maniak

Maniak

  • Posty: 1644
  • Rejestracja: 13 kwie 2015, 18:00

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post04 lis 2017, 23:28

Teraz to działa, odpala mi strategie na remote run, tylko na weekendzie można tym zarządzać (?!)
Na jakimś webinarze Sofian Berrahal mówił że można to wyłączyć dzwoniąc do nich czy coś w tym stylu. Mówił że w sytuacji alarmowej trzeba dzwonić żeby to wyłączyć. Może tak to działa... odpala sie na weekendzie a potem ewentualnie telefonicznie zgłasza żeby wyłączyli.
Obrazek
Offline

FXpleyer

Stały bywalec

Stały bywalec

  • Posty: 47
  • Rejestracja: 21 sie 2017, 13:20

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post14 lis 2017, 17:56

Witam mógłby ktoś wyjaśnić jak to jest u nich ze swapem ? bo w poniższych raportach są pewne rozbieżności w jednym 0.13pln w drugim 1.02 pln nie wiem która kwota jest dopisywana za otwartą pozycję , z ich tabelą pkt swap też mi się to nie zgadza https://www.dukascopy.com/swiss/pl/cfd/ ... ht-policy/
Zaloguj się (lub zarejestruj), aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Offline

-rookie-

Maniak

Maniak

  • Posty: 1644
  • Rejestracja: 13 kwie 2015, 18:00

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post14 lis 2017, 20:22

Nie mam pojęcia tak samo. Można wywołać jakieś mnożniki z
Kod: Zaznacz cały
import com.dukascopy.api.system.Overnights
new Overnights().getLongOvernights()
new Overnights().getShortOvernights()

ale co to jest dokładnie i skąd pobrać współczynniki dla regular, advanced, premium nie wiem.

A na tym drugim obrazku swap się różni bo to skumulowana wartość. W rolover policy są pojedyncze rekordy z rolowaniem, więc codziennie jest kolejny rekord i dla tej konkretnej wartości jest to liczone, a w raportach otwartych pozycji masz skumuowany swap od dnia otwarcia do teraz. Po cenie widać że trzymasz od kilku dni pozycje na ZARJPY.
Obrazek
Online
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 10489
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 21:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post14 lis 2017, 21:22

Z tymi raportami Dukasa od zawsze są "cuda" :). Dokładnie jak pisze rookie, to zsumowana wartość z całości.

Swapy najlepiej kalkulować sobie w oparciu o ich kalkulator:
https://www.dukascopy.com/swiss/english ... alculator/
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek
ForexClub.pl - Tickmill (-10%) - Vipro Markets (-10%) - XTB (Pakiet książek) - InterTrader (-10%) - Dukascopy (-20%) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu
Offline

-rookie-

Maniak

Maniak

  • Posty: 1644
  • Rejestracja: 13 kwie 2015, 18:00

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post14 lis 2017, 22:55

-rookie- pisze:Nie mam pojęcia tak samo. Można wywołać jakieś mnożniki z
Kod: Zaznacz cały
import com.dukascopy.api.system.Overnights
new Overnights().getLongOvernights()
new Overnights().getShortOvernights()

ale co to jest dokładnie i skąd pobrać współczynniki dla regular, advanced, premium nie wiem.

A na tym drugim obrazku swap się różni bo to skumulowana wartość. W rolover policy są pojedyncze rekordy z rolowaniem, więc codziennie jest kolejny rekord i dla tej konkretnej wartości jest to liczone, a w raportach otwartych pozycji masz skumuowany swap od dnia otwarcia do teraz. Po cenie widać że trzymasz od kilku dni pozycje na ZARJPY.

Pomyłka, są to wartości domyślne do testów https://www.dukascopy.com/client/javado ... ights.html daty aktualizacji z 2016. Nie mam pojęcia gdzie tego szukać. Może kiedyś samo się znajdzie... :p
Obrazek
Offline

FXpleyer

Stały bywalec

Stały bywalec

  • Posty: 47
  • Rejestracja: 21 sie 2017, 13:20

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post15 lis 2017, 18:00

Dokładnie to pozycja ZAR/JPY jest otwarta od 25.10.2017 i pozostawiona sama sobie jak i to konto , nie zamknąłem tego tylko ze względu na to że zasugerowałem się ich tabelą pkt swap https://www.dukascopy.com/swiss/pl/cfd/ ... ht-policy/ i raportem w ktorym widniało co dzień +1,02pln liczyłem że ta pozycja w pewnym momencie będzie na + z samego swapu. Szwajcarzy a taki bałagan mają :shock: po za tym kilka razy zauważyłem egzekucję zleceń na moją niekorzyść, od kąd jestem u tego brokera nic nie mogę ugrać a moje zlecenia często zamykają końcówki szpilek pech a może coś więcej... no nic czas pomyśleć nad zmianą.
Online
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 10489
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 21:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post15 lis 2017, 18:08

Dokładnie to pozycja ZAR/JPY jest otwarta od 25.10.2017 i pozostawiona sama sobie jak i to konto , nie zamknąłem tego tylko ze względu na to że zasugerowałem się ich tabelą pkt swap https://www.dukascopy.com/swiss/pl/cfd/ ... ht-policy/ i raportem w ktorym widniało co dzień +1,02pln liczyłem że ta pozycja w pewnym momencie będzie na + z samego swapu

Dlatego najlepiej skorzystać z w/w kalkulatora, gdzie od razu widać ile zarobimy przy konkretnych parametrach zlecenia :).

od kąd jestem u tego brokera nic nie mogę ugrać a moje zlecenia często zamykają końcówki szpilek pech a może coś więcej...

Heh, bez przesady. Manipulowanie kursami przez brokera ECN dla "wycinania" zleceń o wolumenie 0.01 lota brzmi wyjątkowo mało prawdopodobnie... ;)
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek
ForexClub.pl - Tickmill (-10%) - Vipro Markets (-10%) - XTB (Pakiet książek) - InterTrader (-10%) - Dukascopy (-20%) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu
Offline

FXpleyer

Stały bywalec

Stały bywalec

  • Posty: 47
  • Rejestracja: 21 sie 2017, 13:20

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post15 lis 2017, 18:30

0.01 nie trafia na rynek międzybankowy, to że ECN to nie oznacza że wszystkie zlecenia tak realizuje minimum które może na ten rynek trafić to chyba 1kk , owszem może zbierają zlecenia klientów indywidualnych łączą je i na tym rynku umieszczają , ale jeśli nie ma chętnych na te zlecenia to muszą dostarczyć płynność poprzez DukaScopy Bank i właśnie wtedy można dostać szpile :wink:
Online
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 10489
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 21:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post15 lis 2017, 18:34

Myślę, że czas pracownika jest tutaj więcej wart niż korzyść z wycięcia takiego zlecenia... ;) Prędzej upatrywałbym możliwości występowania szpil na skutek faktu, iż źródła danych kwotowań są w znacznie mniejszym stopniu filtrowane (co może być szczególnie odczuwalne na małopłynnych instrumentach jak JPY/ZAR), niż standardowo ma to miejsce u brokerów MM z MT4. No ale podobnie jak Ty, tylko gdybam. Może się nie znam... :)
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek
ForexClub.pl - Tickmill (-10%) - Vipro Markets (-10%) - XTB (Pakiet książek) - InterTrader (-10%) - Dukascopy (-20%) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu
PoprzedniaNastępna

Wróć do Brokerzy Forex

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości