Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Faktycznie, coś jest nie tak - na komputerze też nie mogę się zalogować. Dukascopy o tym wie i już nad tym pracuje.

Tymczasem możemy logować się z tych linków:
https://login.dukascopy.com/
https://login.online-trading-solutions.com/
(na górze trzeba wybrać w jakim Dukascopy mamy konto)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
POLAKOSBANDITOS
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: POLAKOSBANDITOS »

Witam forumowiczów. Zamierzam przeniesc trading do Dukascopy Szwajcaria, ale mam kilka pytan:

1) Procedura weryfikacji on-line: Czy podczas rozmowy on-line potrzebuje jakies inne dokumenty niz paszport? Czy ktos moglby opisac mniej wiecej w skrocie jak to wyglada? Musze miec fizycznie oryginal paszportu czy moze byc skan? Rachunkow niestety nie posiadam zadnych na siebie wiec co jesli beda wymagane?

2)Czy broker raportuje roczne wyniki do US w PL na wniosek tradera czy automatycznie? :d

3) Testujac platforme DEMO zauwazylem ze w piatek pod wieczor sa zwieksza sie 'margin used'. Co jest tego przyczyna?

Dzieki :)

-rookie-
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

POLAKOSBANDITOS pisze:3) Testujac platforme DEMO zauwazylem ze w piatek pod wieczor sa zwieksza sie 'margin used'. Co jest tego przyczyna?
Na 3 pytanie jestem w stanie odpowiedzieć.
Dźwignia na weekend

Maksymalnie dostępna dźwignia na weekendy i inne dni zamknięcia rynku jest zwykle ustawiona na 1:30 (1:60 dla kont o maksymalnej dźwigni 1:200). Celem tej polityki jest ograniczenie ryzyk spowodowanych potencjalnym występowaniem luk cenowych powstałych podczas zamknięcia rynków, które mogą poważnie zagrozić zainwestowanym środkom.

Standardowy algorytm: weekendowe warunki handlowe obowiązują począwszy od 3-4 godzin przed każdym zamknięciem rynku (weekendy, święta itp.) do ponownego otwarcia rynku. Dla zwykłego zamknięcia w piątkową noc, weekendowe warunki wejdą w życie o 18:00 [GMT]. W wyniku zmniejszenia dźwigni, użycie dźwigni może wzrosnąć, jeżeli na koncie występuje ekspozycja. Niezależnie od weekendowych warunków dla depozytów zabezpieczających, ogólny mechanizm egzekucji margin call i margin cut pozostaje taki sam. Oznacza to, że jeżeli kapitał na rachunku nie jest wystarczający do obsługi istniejących pozycji przy dźwigni 1:30, procedura margin cut zostanie zastosowana na rachunku (proszę sprawdzić sekcję Polityka margin call i margin cut).
źródło: https://www.dukascopy.com/swiss/pl/fore ... ts/margin/

W praktyce system otwiera pozycje przeciwstawne które redukują otwarte pozycje o 70%, jeśli dźwignia weekendowa ustawiona jest na 1:30. Ustawienia zmienić można w raportach w sekcji account > my account - tam gdzie są ustawienia dźwigni. Chyba maksymalnie można ustawić 1:90 przy dźwigni 1:100. Mam konto w Dukascopy EU btw. dlatego na reszte pytań nie znam odpowiedzi, a nie chce wprowadzać nikogo w błąd i mieszać tutaj.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

POLAKOSBANDITOS pisze:Witam forumowiczów. Zamierzam przeniesc trading do Dukascopy Szwajcaria, ale mam kilka pytan:

1) Procedura weryfikacji on-line: Czy podczas rozmowy on-line potrzebuje jakies inne dokumenty niz paszport? Czy ktos moglby opisac mniej wiecej w skrocie jak to wyglada? Musze miec fizycznie oryginal paszportu czy moze byc skan? Rachunkow niestety nie posiadam zadnych na siebie wiec co jesli beda wymagane?

2)Czy broker raportuje roczne wyniki do US w PL na wniosek tradera czy automatycznie? :d

3) Testujac platforme DEMO zauwazylem ze w piatek pod wieczor sa zwieksza sie 'margin used'. Co jest tego przyczyna?

Dzieki :)
Ad.1) Nie, dowód osobisty lub paszport do wyboru. Pokazujesz do kamery i tyle - nie przejmuj się tym za bardzo :). Ale tak, musi to być oryginał. Jako drugi dokument najlepiej wykorzystać wyciąg z karty kredytowej lub z konta bankowego.

Ad.2) Nie raportuje wcale. Nawet na życzenie tradera.

Ad.3) Na to pytanie odpowiedział Rookie - wszystko się zgadza ;).

Jeśli chciałbyś obniżyć swoją prowizję o 20% na pierwszy miesiąc lub otrzymać program do podatku to zapraszam do rejestracji konta poprzez http://www.ForexClub.pl .

-- śr 11-10-2017, 13:05 --

Dukascopy wprowadza nowe 85 CFD na akcje i redukuje opłaty.
https://forexclub.pl/dukascopy-nowe-cfd-na-akcje/

Na ten moment mamy dostęp do akcji z aż 14 krajów (13 z Europy). Opłata minimalna od pojedynczej transakcji na akcjach została zredukowana z 10 EUR na 4 EUR więc zyskają na tym wszyscy operujący pojedynczymi transakcjami o wartości mniejszej niż 10 000 EUR.
Zrzut ekranu 2017-10-11 o 13.14.01.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
POLAKOSBANDITOS
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: POLAKOSBANDITOS »

Witam: Gdzie w ustawieniach panelu 'instruments' znajde opcje dodania procentowego odchylenia kursu do dnia poprzedniego? Dzieki :?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

POLAKOSBANDITOS pisze:Witam: Gdzie w ustawieniach panelu 'instruments' znajde opcje dodania procentowego odchylenia kursu do dnia poprzedniego? Dzieki :?
Cześć,

Nie widzę opcji, aby móc to włączyć/wyłączyć (a właściwie tylko wyłączyć :) ) więc strzelam, że musisz po prostu zaktualizować swoje JForex 3. Chyba, że korzystasz nadal ze starszej wersji, a tam tego nie będzie...

W tym tygodniu dodano jeszcze przyciski buy/sell na wykresie (jak w załączniku).
Zrzut ekranu 2017-10-31 o 09.40.54.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

-rookie-
Maniak
Maniak

raposo, mam pytanie na temat trybu local run i remote run. Jeśli puściłem strategie na demo w trybie remote run i nie mam żadnej informacji poza komunikatem w konsoli że strategia wystartowała
04:31:48 Starting "strategy_sxxx" strategy at 2017-11-03 04:31:48.416 GMT on the remote server

Jak to teraz wyłączyć?
W oknie strategii nic nie mam puszczone, tzn wszystkie strategie są wyłączone i teraz nie wiem jak to sprawdzić, gdzie to jest włączone i jak to wyłączyć. To konto demo. Remote run to tryb gdzie strategia dziala na wirualnym serwerze i jforex moze byc wylaczony, a local to na komuterze tylko kiedy jest włączony jforex.

Może się nie odpaliła, bo nie został przypisany ID jak to jest przy włączoniu local run
04:36:37 Strategy "strategy_sxxx" Strategy ID: EE787F6B8337DCFBA60825B38B51EB46 is started at 2017-11-03 04:36:37.562 GMT on the local computer with no parameters

Pierwszy raz chciałem to sprawdzić...

W portfolio > strategy log nic nie ma - No Data Found wiec moze sie nie wlaczyla.

Ale i tak prosiłbym o przybliżenie troche informacji na te temat, to może być ciekawe... jak dziala remote run.

RobertK
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: RobertK »

Czy w Dukascopy mamy indeks dolara?
Jeśli tak, to byłbym wdzięczny za info pod jakim symbolem się kryje :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

RobertK pisze:Czy w Dukascopy mamy indeks dolara?
Jeśli tak, to byłbym wdzięczny za info pod jakim symbolem się kryje :)
Cześć Robert,

Nie, Dukascopy nie ma w ofercie innych indeksów niż giełdowe. To stosunkowo mało popularny instrument wśród brokerów... Za to jest szansa na wprowadzenie kryptowalut jeszcze w tym roku... ;)

-- pt 03-11-2017, 9:08 --

Rookie, szczerze powiedziawszy nie wiem i nie mam jak sprawdzić - nie mam obecnie dostępu do żadnego komputera z Windowsem, ani VPSa... Korzystam z Mac-a, a tam wyskakuje mi, że muszę coś pobrać z Javy, aby skorzystać z tej opcji... ;)

Na pewno jakiś sposób jest - napisz do supportu. Ale z tego wynika jakby Twoja strategia ostatecznie nie została uruchomiona zdalnie, a jedynie trwa próba jej włączenia.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

-rookie-
Maniak
Maniak

Teraz to działa, odpala mi strategie na remote run, tylko na weekendzie można tym zarządzać (?!)
Na jakimś webinarze Sofian Berrahal mówił że można to wyłączyć dzwoniąc do nich czy coś w tym stylu. Mówił że w sytuacji alarmowej trzeba dzwonić żeby to wyłączyć. Może tak to działa... odpala sie na weekendzie a potem ewentualnie telefonicznie zgłasza żeby wyłączyli.

ODPOWIEDZ