Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

havk
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: havk »

raposo pisze:Tak jak piszesz, udział procentowy zwrotu będzie zależeć od tego w jakim progu prowizyjnym ktoś się znajduje. Jest to mniej więcej tak obliczone, aby w najniższym progu prowizji ostatecznie zwrot był bliski 100%.

Przypominam, że z bonusów można skorzystać wielokrotnie :).
Dziekuje za odpowiedz

Piszac "zwrot byl bliski 100%" masz na mysli prowizje czy to taki skrot myslowy odnosnie 100% bonusu do konta ?

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Mam na myśli prowizję. Bonus wtedy jest na tyle duży, że przy najniższej stawce prowizyjnej niemalże całkowicie powinien pokryć zapłaconą prowizję.

-- pn 20-04-2015, 9:18 --

Gdyby byli zainteresowani - USD/RUB powraca do handlu na kontach Live.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
tarfue
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tarfue »

raposo takie pytanie - łacznie pozycji nie bardzo wiem jak oni to liczą jak to dokładnie jest robione ?
Są sobie dwie pozycje które połączyłem powstaje mi pozycja 0,003 S z zyskiem 347,7 pipsów +/- 27,92 USD przy kursie 3,73498 Kurs spada więc czekam i zamykam z zyskiem 549,9 pipsów platforma pokazuje już zysk +/- 50 USD na tej pozycji

w raporcie mam co innego 118 pln = 31 usd skąd te L 0,005 ? skąd te ceny otwarcia zamknięcia ?

Nie mówię że coś jest nie ok ale nie rozumię do końca metodologii jak oni to liczą łaczą ? Skąd to się bierze
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

To kurs średni ustalany na podstawie proporcji wolumenu każdej pozycji i ich cen otwarcia, a może też dochodzi tu kwestia zmiany kursu instrumentu (wartości pipsa) ale ręki sobie uciąć nie dam.

Dokładny wzór otrzymasz tylko od Dukascopy :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

whitefox
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: whitefox »

Hej, jak długo czekaliście na otwarcie konta (po przesłaniu już dokumentów i kontakcie z account managerem)? więcej niż 24h?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Witaj,

Zdaża się, że czeka się dłużej niż 24h w przypadku, gdy rejestracji jest dużo lub polski account manager dodatkowo np. jest na zwolnieniu/urlopie/w delegacji. Jest też opcja, że wiadomość od brokera doszła w spam więc sprawdź tę zakładkę w swojej poczcie. Jeśli nie to poczekaj do jutra rana - często kontakt następuje pod wieczór :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

whitefox
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: whitefox »

Ok, w takim razie czekam :) dzięki za odpowiedź

Peterow89
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Peterow89 »

Hej. Dopiero zaczynam przygodę z FX i mam jedno proste pytanie. Czy mogę w jakiś sposób przedłużyć grę na tym samym koncie demo bo niestety dwa tygodnie to bardzo mało a nie chciałbym zakładać nowego konta.

zbisow
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: zbisow »