Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

dawider
Uczestnik
Uczestnik

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: dawider »

Nie musisz zakładać konta real, żeby mieć demo dłużej niż 2 tygodnie.
Wystarczy założyć konto w Dukascopy Community:

https://www.dukascopy.com/fxcomm/

Jeśli nie chce Ci się zakładać konta na fxcomm to wiedz, że nie ma ograniczeń co do ilości otwartych demo. Jak skończy Ci się jedno otwierasz nastepne.

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Peterow89
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Peterow89 »

Dzięki wszystkim za pomoc:)

Awatar użytkownika
ZomG
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ZomG »

Czy w Jforex jest opcja automatycznego przestawiania pozycji na BE+X pips przy zysku Y pips (X i Y definiowalne)?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Nie, w standardzie nie na takiej opcji. Trzeba by posłużyć się dodatkową strategią. Sam korzystam z tego http://forexclub.pl/narzedzia/jforex-manual-trader/ ale być może gdzieś jest coś prostszego i darmowego w sieci...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

mam pytanie,
były dotychczas wprowadzane opłaty za rachunek w Dukascopy?
dlaczego lepszą decyzją jest wybranie tego brokera zamiast innego podobnie dużego?
ile czasu trwa procedura rejestracji konta, aż do pełnej weryfikacji i uruchomienia rachunku?
Dziekuję

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Witaj,
pr7emo pisze:były dotychczas wprowadzane opłaty za rachunek w Dukascopy?
Tylko w Dukascopy Bank i tylko w przypadku braku aktywności przez przynajmniej 90 dni. Jeśli w ciągu 90 dni otworzysz pozycję na jednego mikrolota (koszt poniżej 1 PLN) to opłata nie zostanie naliczona. Jeśli nie grasz i wypłacisz wszystkie środki to również opłata nie zostanie naliczona (nie powstanie debet). Jeśli otworzysz rachunek w Dukascopy Europe to tam także jej nie ma. Więc nie ma tu jakiejś tragedii :).
pr7emo pisze:dlaczego lepszą decyzją jest wybranie tego brokera zamiast innego podobnie dużego?
Dukascopy oferuje korzystne stawki prowizyjne, szczególnie w przypadku większego kapitału czy obrotu. Dodatkowo, dochodzą "odnawialne" programy bonusowe, które mogą jeszcze bardziej ją obniżyć. Platforma JForex - dla mnie super ale to też kwestia gustu.
pr7emo pisze:ile czasu trwa procedura rejestracji konta, aż do pełnej weryfikacji i uruchomienia rachunku?
W Dukascopy Europe można się zamknąć w 3 dniach roboczych łącznie z wpłatą. W Banku trzeba wysłać dokumenty pocztą więc czas ten wydłuża się do tygodnia.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

dziękuję, właśnie muszę wysłać dokumenty :D

Awatar użytkownika
Głupol
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Głupol »

Witam
Mam pytanie odnosnie dukascopy i ich platformy , po bliższym "pobuszowaniu "w niej najbardziej brakuje mi możliwosci ustawiania na wykresie TP czy SL , tylko trzeba modyfikować pozycje w rejestrze , troche to niewygodne ,podpowiedzcie mi czy nie umiem tego robić , czy faktycznie nie ma takiej mozliwosci .
Druga sprawa , jestem na demie dukascopy , ale zacheca mnie do nich ich legendarna wiarygodnosc, jakie są warunki wjazdu tam , czy przecietny gość moze u nich sobie grać , z kapitałem rzedu np 4 tys zł , czy można zasilic u nich sobie konto ze swojego konta Bankowego w Angli , czy wyrabiaja może karte np visa jak inni dla graczy do kont , i jak to jest konkretnie z tym ebankiem swis , bo coś słyszałem ,ze przy okazji mozna otworzyc konto w banku szwajcarskim , jesli to prawda jakie warunki , ile kasy na wjazd w taki układ , czy karta debetowa itd , nie interesują mnie sprawy prowizji , poslizgów , bo one wszedzie są ....wszędzie i róznice dla gracza grajacego kapitałem do 10 tys pln a wiec mini lotami są bez znaczenia . dziekuje

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Witaj,
Głupol pisze:Witam
Mam pytanie odnosnie dukascopy i ich platformy , po bliższym "pobuszowaniu "w niej najbardziej brakuje mi możliwosci ustawiania na wykresie TP czy SL , tylko trzeba modyfikować pozycje w rejestrze , troche to niewygodne ,podpowiedzcie mi czy nie umiem tego robić , czy faktycznie nie ma takiej mozliwosci .
Nic podobnego. Możesz chociażby ustawić w samej platformie, aby SL i TP były dodawane automatycznie do każdej pozycji. Narzędzia -> Ustawienia -> Ogólne.
Odległości definiujesz w zakładce Instrumenty.
Następnie możesz przesuwać poziomy tych zleceń po wykresie, tak jak w MT4.

Więcej w naszej instrukcji:
http://forexclub.pl/download/instrukcje ... py-jforex/
Głupol pisze:Druga sprawa , jestem na demie dukascopy , ale zacheca mnie do nich ich legendarna wiarygodnosc, jakie są warunki wjazdu tam , czy przecietny gość moze u nich sobie grać , z kapitałem rzedu np 4 tys zł , czy można zasilic u nich sobie konto ze swojego konta Bankowego w Angli , czy wyrabiaja może karte np visa jak inni dla graczy do kont , i jak to jest konkretnie z tym ebankiem swis , bo coś słyszałem ,ze przy okazji mozna otworzyc konto w banku szwajcarskim , jesli to prawda jakie warunki , ile kasy na wjazd w taki układ , czy karta debetowa itd , nie interesują mnie sprawy prowizji , poslizgów , bo one wszedzie są ....wszędzie i róznice dla gracza grajacego kapitałem do 10 tys pln a wiec mini lotami są bez znaczenia . dziekuje
Dukascopy Europe - min. depozyt 100 USD. Są konta w PLN, jest konto w polskim banku. Karty do konta inwestycyjnego nie ma.

Dukascopy Bank - min. depozyt 5000 USD, Są konta w PLN, brak konta w polskim banku. Jest to licencjonowany bank szwajcarski. Szczegóły oferty znajdziesz na ich stronie:
https://www.dukascopy.com/swiss/english ... e-banking/

Wpłacać środki można z dowolnego rachunku bankowego, który należy do właściciela konta w Dukascopy. Nie są akceptowane transfery od osób trzecich.

Więcej informacji o samej ofercie znajdziesz ładnie wypunktowane na naszej stronie. Do tego rabat prowizji na pierwszy miesiąc, program do rozliczenia podatku i inne benefity. W razie pytań najlepiej pisz do mnie na PW lub maila.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Głupol
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Głupol »

dzieki RAPOSO , i jeszcze jedno do czego nie moge sie przyzwyczaić , otóz na MT4 kazda pozycja widoczna jest na wykresie w postaci przerywanej krechy po całym wykresie , w dukascopy jest znacznik wraz z etykietą która według mnie nawet niepotrzebnie "zabrudza przejrzystość wykresu" , etykiete wyłączyłem , ale czy zamiast znacznika możemy osiągnąć " normalne" oznaczanie pozycji.... sory może głupie , ale mówie co technicznie troche wkurza ..... spogladasz na wykres i jest "czysty "

ODPOWIEDZ