Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

RobertK
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: RobertK »

denaturaton pisze:Witam.
Na którym raporcie znajdę informację takie jak gross loss/ gross profit (podobnie jak w statmentach mt4).
Pozdrawiam
Cześć.
To jest chyba najgorsza funkcjonalność Dukasa :

1. Wchodzisz w "Raport pozycji" gdzie będziesz miał wynik dla zamkniętych i otwartych w walucie kwotowanej (usd,jpy, gbp itp.)

2. Żeby sobie wszystko przeliczyć na złotówki, bierzesz cenę przeliczeniową waluty z raportu "Raport Portfela" (portfolio statement) i mnożysz. Masz wynik. Unsettled oznacza że cena po której przeliczas kurs jeszcze nie jest ustalona dokładnie, jest przybliżona. Z reguły około północy ustalona jest cena oficjalna przeliczeniowa (settlement), która w zależności od dziennych wahań może się różnić o 1-2 grosze na plus lub minus.

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
ZomG
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ZomG »

Ze strony forexclub.pl: „Broker nie pobiera żadnych opłat z tytułu wpłat i wypłat ale też ich nie pokrywa.”.
Na stronie Dukascopy: https://www.dukascopy.com/swiss/pl/abou ... ansferFees .
Więc dalej przelewy z polskiego banku do mBanku są bezpłatne czy 65zł?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Witaj,

Już wyjaśniam. Musimy rozróżnić Dukascopy Bank od Dukascopy Europe. Ten pierwszy nie ma konta w polskim banku, natomiast drugi ma je właśnie w mBanku. W przypadku tego pierwszego do którego link podałeś wypłata kosztować będzie 65 PLN, u drugiego będzie to darmowe. Tak też jest na naszej stronie :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
ZomG
Gaduła
Gaduła

Racja, sprawdzałem na stronie szwajcarskiej spółki, a nie unijnej odnogi ;)
Wielkie dzięki!

Jeszcze jedno pytanie: Dukascopy zrezygnowało z rabatów prowizji (poza pierwszym miesiącem), dlaczego więc wciąż macie (jako forexclub) ich w swojej ofercie? Dla części zniżki z tego jednego miesiąca czy dają wam coś na stałe, tylko klientom już nie? :P Od strony klienta patrząc - zakładanie konta za pośrednictwem forexclub daje już jedynie symboliczne korzyści (zawsze coś, ale...).

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: galileo »

Gra ktoś na opcjach binarnych u Duka,? jeśli tak to niech się wypowie jak to u nich funkcjonuje.
Niech Pipsy Będą z Nami !!!

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

ZomG pisze:Racja, sprawdzałem na stronie szwajcarskiej spółki, a nie unijnej odnogi ;)
Wielkie dzięki!

Jeszcze jedno pytanie: Dukascopy zrezygnowało z rabatów prowizji (poza pierwszym miesiącem), dlaczego więc wciąż macie (jako forexclub) ich w swojej ofercie? Dla części zniżki z tego jednego miesiąca czy dają wam coś na stałe, tylko klientom już nie? :P Od strony klienta patrząc - zakładanie konta za pośrednictwem forexclub daje już jedynie symboliczne korzyści (zawsze coś, ale...).
Przepraszam, że odpowiadam dopiero teraz ale nie zauważyłem, że zedytowałeś post.

Zawsze coś ale... Nic Ciebie to nie kosztuje :). Korzyści jest trochę więcej niż sam rabat - nasza pomoc we wszelakich możliwych kwestiach, program Podatek, rabaty na szkolenia, zniżki na usługi programistyczne, narzędzia do JForex w korzystnych cenach oraz z darmową licencją na okres jednego miesiąca (JForex Manual Trader) i zapewniam że ta lista profitów niebawem jeszcze się wydłuży, a Was to nadal nic nie będzie kosztować ;).

Odnośnie opcji binarnych - z moich informacji nie słyszałem żeby handel różnił się czymkolwiek od tego z którym mamy do czynienia na demie. Polecam spróbować, handel już od 1 PLN na pozycję z 90% premią ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Patryś
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Patryś »

Jak spisuje się granie z "mostem" MT4? Niestety, używam wskaźników które działają raczej tylko na meta traderze i ciężko byłoby je odpalić w Javie.
Drugie pytanie to łatwość wypłat - zakładam, że tak uznana marka raczej nie robi problemów i nie przeciąga wypłat kasy. Czy jest tak w rzeczywistości?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Patryś pisze:Jak spisuje się granie z "mostem" MT4? Niestety, używam wskaźników które działają raczej tylko na meta traderze i ciężko byłoby je odpalić w Javie.
Drugie pytanie to łatwość wypłat - zakładam, że tak uznana marka raczej nie robi problemów i nie przeciąga wypłat kasy. Czy jest tak w rzeczywistości?
Witaj,

Ad.1) Sprawdź na demie. Wygląda to tak samo:
http://forexclub.pl/brokerzy/dukascopy- ... atrader-4/
Możesz też zobaczyć jak wygląda to na naszym filmiku. Sam grałem tak chwilę na realu i różnic nie odczułem. Ale trzeba pamiętać, że to most stworzony przez firmę trzecią więc używasz go na własną odpowiedzialność.

Ad.2) Nic z tych rzeczy :). Jest dostępne konto w polskim banku więc wszystko idzie szybko i sprawnie.

Przypominam, że cały czas trwa promocja 100% bonusu od wpłaconego depozytu:
http://forexclub.pl/brokerzy/dukascopy- ... -promocje/
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
ZomG
Gaduła
Gaduła

Czy coś takiego często się zdarza?
Zaczęło się na danych o 13:30 i trwało ok. godzinę. Zlecenia otwierały się, ale z wielkim (kilka-kilkanaście sekund) opóźnieniem.
Nie, na razie nie kontaktowałem się z Dukascopy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Raczej nie często, bo jestem pewien, że już ktoś zdążyłby mi to zgłosić, a sam tego nie doświadczyłem... Zdecydowanie skontaktuj się z supportem Dukascopy, które na pewno dostarczy Ci szczegółowych wyjaśnień.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ