Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
candleelephants2
Gaduła
Gaduła

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: candleelephants2 »

Miał ktoś taki przypadek, że na jforex nie może wejść w ustawienia? U mnie pare dni już tak mam i żadne instalowanie na nowo nie pomaga. Wszystkie inne opcje dziajałą
gdzieś jest to drzewo.

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Chyba już rozmawialiśmy na Skype. Sugeruję skontaktować się z Account Managerem - może jemu uda się coś ustalić. Niestety ja nie mam już pomysłów co można z tym zrobić.

Info ze strony Dukascopy:
We are pleased to report the continuing reduction of spreads on our SWFX Marketplace trading platform.

Please see the recent evolution of our average EUR/USD spreads during the European trading session:
• October 2012 - 0.57 pips
• January 2013 - 0.51 pips
• February 21st, 2013 - 0.46 pips
[...]
Widać, że spready sukcesywnie spadają i są perspektywy na dalszą redukcję... Coraz częściej zdarza mi się zawierać transakcje przy spreadzie 0.3 pips.

Niebawem więcej dobrych wieści z Dukascopy, których jeszcze zdradzić nie możemy... ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

cemberek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: cemberek »

Domyślam się że te dobre wieści to informacja że to Dukascopy będzie płacić za każda zawartą transakcję i żadnych prowizji :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

... I każdy klient będzie miał pięknooką pracownicę Dukascopy na wyłączność, która za niego będzie klikać na JForex... ;)

A tak serio, wiem, że na pewno wiele osób ucieszą wprowadzane zmiany. Jak tylko będę mógł to powiadomię Was o nich.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
rh-fx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rh-fx »

A czy wiadomo kiedy ruszy Visual JForex?
- Co ja tutaj robię ?
- Gdzie są ci co powinni tu być ?
- Co robią ci , których nie powinno tutaj być ?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

rh-fx pisze:A czy wiadomo kiedy ruszy Visual JForex?
... To jedna z nowości... :)

Nie jest znana dokładna data ale prace są już na zaawansowanym poziomie więc powinna to być kwestia najbliższych tygodni.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

avasfx
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: avasfx »

A czy jest jakaś informacja o możliwości wprowadzenia CFD's? Jakiś czas temu ten wątek był poruszany na forum dukascopy, i mówili że prawdopodobnie będą, tylko jeszcze nie wiadomo kiedy...

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Stworzylem wykres wizualizujacy oplacalnosc gry intraday na poszczegolnych parach u brokera Dukascopy.
Wykres uwzglednia stosunek zmiennosci intraday (ATR(1000) z H1) do usrodnienionych spreadow z ostatniego kwartalu (z poszczegolnych sesji) + commission.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

avasfx pisze:A czy jest jakaś informacja o możliwości wprowadzenia CFD's? Jakiś czas temu ten wątek był poruszany na forum dukascopy, i mówili że prawdopodobnie będą, tylko jeszcze nie wiadomo kiedy...
Widzę, że intuicję użytkownicy forum mają dobrą... :D
CFD mają być (już nie tylko prawdopodobnie). Niestety na razie więcej na 100% nic powiedzieć nie mogę więc proszę o cierpliwość.
ZielonaMgielka pisze:Stworzylem wykres wizualizujacy oplacalnosc gry intraday na poszczegolnych parach u brokera Dukascopy.
Wykres uwzglednia stosunek zmiennosci intraday (ATR(1000) z H1) do usrodnienionych spreadow z ostatniego kwartalu (z poszczegolnych sesji) + commission.
Warto dodać jaką stawkę prowizyjną założyłeś, bo są różne progi w Dukascopy, a dochodzą jeszcze ew. rabaty od introducerów.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Zalozylem podstawowa stawke czyli 70 i 105 za RoundTurn na walutach i metalach szlachetnych. Ostatecznie zmiany w prowizji wpywaja na poszczegolne instrumenty w tych samych proporcjach i nie powinny robic zadnej roznicy.

ODPOWIEDZ