Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

Dziękuję Cyb :) A czy istnieje już możliwość pozbycia się tych wkurzających cyferek, które pojawiają się po wejściu w pozycję i często zasłaniają zamknięcie świec? Kiedy scalpuję to często mi to cholernie przeszkadza, można to wyłączyć, ale wtedy znikną też linie Tp i Sl. Czy da się tak zrobić, żeby linie zostały ,a te ustrojstwo zniknęło? Dawno temu o to pytałem, wtedy podobno się nie dało ;)

Pomyślności
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Da się. Po angielsku to jest w Tools - Preferences - zakładka Charts i odznacz Show positions Labels.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

W PL -> Narzędzia -> Ustawienia -> Wykers -> Wizualizacja zleceń.
Te 'brzydkie' cyferki to Etykiety pozycji ale wraz z nimi znika wartość pipsów (zysk/strata).

Możesz też zmienić kolejność rysowania żeby trafiły "pod" to co jest na wykresie.

edit:
Jeszcze krótka informacja. Nie wiem ile osób śledzi na bieżąco spready jednak cały czas ulegają one poprawie.
Średni spread na EUR/USD w godzinach sesji europejskiej spadł już poniżej 0,5 pips.
Na złocie 34.49 pips.
Na USD/PLN 8.15 pips.

Zapowiada się, że będzie jeszcze lepiej ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

Cyb pisze:Da się. Po angielsku to jest w Tools - Preferences - zakładka Charts i odznacz Show positions Labels.
raposo pisze:W PL Narzędzia Ustawienia Wykers Wizualizacja zleceń.
Dziękuję, rzeczywiście wszystko jest tak jak piszecie :564:
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"

fxmatys
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: fxmatys »

Witajcie !
Powiedzcie mi jeśli przeleje pieniądze na rachunek w dukascopy w Złotówkach. A potem będę chciał przewalutować je na drugi wewnętrzny rachunek w USD to ile broker weźmie sobie prowizji. W Mbanku jest to koszt 11 groszy na każdym dolarze. A to za dużo. pozdro
Protect What's Yours

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

W Dukascopy Bank będzie to 1% spreadu od kursu rynkwego dla kwot poniżej 10 000 USD. Od 10 000 do 50 000 będzie to już 0,75%.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Pentuer
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Pentuer »

Witam. Mam pytanie do Uczonych w Dukasie: stosuję układ kilku okienek pokazujących wybrane pary walutowe na kilku interwałach jednocześnie, w MT4 mogłem sobie ułożyć je poleceniem "tile ordered" i skopiować obiekty z jednego interwału na wszystkie inne za pomocą szablonów. JForex też ma to polecenie, ale układa okna wg innego porządku niż ja chcę. Do kopiowania obiektów próbowałem użyć "Clone Chart" ale nie pomaga ze względu na widzimisię platofrmy co do układu okien. Jak inaczej skopiować obiekty na inne interwały? O ile wiem w JForex innej możliwości niż ręcznie nie ma a nie o taki sposób pracy chodzi. Albo jak zmusić platformę żeby ułożyła okna w takim układzie jak chcę? Przesuwałem okna ręcznie i zapisywałem tak utworzony "work space" ale ciężko wyrównać okna, a poza tym i tak układ nie jest zachowany po ponownym uruchomieniu.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Witaj Pentuer,

Opcja "Clone chart" klonuje cały wykres z nałożonymi obiektami więc powinieneś mieć wszystko identycznie zachowane. Fakt, że w takiej opcji nowy wykres trafia na koniec kolejki na górnej zakładce. Ma się pojawić opcja przesuwania ich kolejności za pomocą myszki w przyszłości ale na razie trzeba zadowolić się innym sposobem.
Musisz sobie zaplanować jak chcesz aby te wykresy były poukładane, a następnie odłączyć dany wykres od platformy (undock - w tytule wykresu). Zamknięcie wykresu X'em sprawia, że trafia on na koniec.
Jeśli potem chcesz je porozmieszczać jakoś na monitorze to albo robisz to ręcznie albo korzystasz z jednej z opcji autorozmieszczania (klik prawym na tytuł wykresu -> rozmieść).

Jeśli nadal będziesz miał z czymś problem to daj znać.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Pentuer
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Pentuer »

Cześć Raposo. Okna póki co rozmieszczam ręcznie. Klonowanie wykresów za każdym razem gdy na jednym z interwalow pojawi się kilka nowych obiektów jest nieco uciazliwe, ale rozumiem ze póki co nie da się tego obejść. Próbowałem oddokowac wykresy jak radzisz ale nie daje to efektu, albo tez nie znam tajemnego algoeytmu kolejności oddokowania i zadokowania okien. Mam trzy pary walutowe w trzech rożnych interwalach, dziewięć okien, które chce ułożyć w trzech kolumnach - każda kolumna to jedna para, górne okno krótki interwal, środkowej średni a dolne dlugi. Można to zrobić, a jakże, ale niech postawie dwie kreski na jednym interwale to te same muszę stawiać w pozostałych dwóch albo szukać tajemnej sekwencji dokowania. Jeśli skorzystam z opcji tile ordered platforma układa okna w w trzech wierszach zamiast kolumnach (interwaly rosną poziomo, a nie pionowo) albo tez układa te okna zupełnie od czapy. No cóż, z tego co piszesz wynika, ze na razie muszę z tym jakoś żyć ;-)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Z większością niestety faktycznie musisz jakoś żyć :).

A ustawianie kolejności działa w ten sposób, że oddokowujesz wykres i w momencie zamknięcia go (wraca wtedy do okna głównego platformy) trafia na koniec listy. Mam nadzieję, że niebawem będzie można sobie je przesuwać ręcznie, bo też czasem mnie to denerwuje ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ