Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

Czy Wy też macie ciągłe problemy z pobraniem właściwych danych tickowych z ich strony - albo proces się zawiesza, albo pobiera cześć danych, a przy wyborze daty w kalendarzu data się nie zmienia.

Planują może jakieś zmiany w tym temacie, bo póki co pobranie tych danych to naprawdę duże wyzwanie.

Mowa o tym

http://www.dukascopy.com/swiss/english/ ... istorical/

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

leszczu pisze:Czy Wy też macie ciągłe problemy z pobraniem właściwych danych tickowych z ich strony - albo proces się zawiesza, albo pobiera cześć danych, a przy wyborze daty w kalendarzu data się nie zmienia.
Napisz proszę dokładnie jaki okres z jakiej pary próbujesz ściągnąc i zobaczę czy u mnie pójdzie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

EURUSD od 07.05.12 do dzisiaj.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Faktycznie trochę mi komputer zmuliło ale dane z ostatniego miesiąca na Edku pobrało bez problemu.

Włącz sobie Managera zadań i obserwuj jak zachowuje się obciążenie procesora i wykorzystanie RAM. Możesz też spróbować użyć innej przeglądarki. Wg mnie jest ok tylko może komp nie wyrabiać...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
ramaso
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ramaso »

czy ktoś z Was korzystał już z aplikacji Dukascopy na smartfony na androida? Jak wypada porównaniu do iPhone'a? Równie stabilna ta aplikacja czy nadal posiada błędy wieku dziecięcego?

Pozdro,

kowal00
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kowal00 »

Witam
Czy jest cos podobnego na jforex jak w zalaczniku? Pokazuje jaka wielkoscia pozycji mozemy grac przy okreslonym ryzyku i SL.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

ramaso pisze:czy ktoś z Was korzystał już z aplikacji Dukascopy na smartfony na androida?
Niestety nie mam nic z Androidem by ją sprawdzić ale przypominam, że dostępna jest tylko dla kont demo w ramach testów i właśnie wychwycenia błędów 'wieku dziecięcego' ;).
kowal00 pisze:Czy jest cos podobnego na jforex jak w zalaczniku? Pokazuje jaka wielkoscia pozycji mozemy grac przy okreslonym ryzyku i SL.
Jako wskaźnik nie widziałem ale LMT ma wbudowany mechanizm, który to automatycznie wylicza. Obecnie dla nowych klientów LMT jest na 1 miesiąc gratis ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

kowal00
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kowal00 »

Dzieki za szybka odpowiedz raposo. Chetnie wyprobuje :wink:

Awatar użytkownika
rh-fx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rh-fx »

raposo

Mam "zapuszczone" w Jforex 5 takich samych strategii na 5 parach . Warunki do otwarcia spełnione są na wszystkich, a otwiera tylko na dwóch parach.

W czym może tkwić problem ?

Czy spotkaleś się juz z czym takim ?
- Co ja tutaj robię ?
- Gdzie są ci co powinni tu być ?
- Co robią ci , których nie powinno tutaj być ?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

rh-fx pisze:Mam "zapuszczone" w Jforex 5 takich samych strategii na 5 parach . Warunki do otwarcia spełnione są na wszystkich, a otwiera tylko na dwóch parach.
Sprawdź czy wszędzie chodzą prawidłowo (są skonfigurowane, uruchomione itd. itp.). Możesz też sprawdzić komunikaty z platformy - może tam wyrzuca jakieś błędy. Nie spotkałem się z czymś podobnym.

Uruchamiałem LMT na 3 parach jednocześnie i na każdej działało, no ale to nie typowa strategia automatyczna...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ