Droga do zwycięstwa

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Zablokowany

Zwyciężymy?

Czas głosowania minął 14 sie 2012, 18:21

Tak
0
Brak głosów
Nie
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Post autor: klonmarcin »

Dzisiaj znowu nie moglem grać, a było co.

Od nowego tygodnia tylko Forex, musi być na pierwszym miejscu, bo inaczej do niczego nie dojdę grając tak z doskoku.

Muszę sobie tak organizować dzień aby przy Forexie spędzać osiem godzin dziennie - tak jak w normalnej pracy.

Zdaję sobie sprawę, że to tylko gdybanie, ale system jest po prostu rewelacyjny.

8)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
Eko
Gaduła
Gaduła

Post autor: Eko »

klonmarcin pisze:
Na ekju idelane wejście, ale to w monecie danych. Także ryzykowne, możliwy utarg +70p.
Tu właśnie ryzykowałem +50 , szybko po 20 przestawiłem na BE a na danych wiadomo co się stało :)
Wczoraj podobnie na danych było na ejku.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Nigdy nie prowadź dyskusji z debilem - najpierw sprowadzi Cię na swój poziom, następnie pokona doświadczeniem.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Właśnie bardzo ważnym elementem z którym mają problemy średnio zaawansowani jest umiejętne zarządzanie pozycją, tj. przestawianie na BE, zamykanie części pozycji itp.

Właśnie umiejętnie zarządzając tymi elementami można wycisnąć max z danej pozycji.

pozdrawiam Marcin

8) 8)
No pain - No gain

Awatar użytkownika
Spragniony
Gaduła
Gaduła

Post autor: Spragniony »

klonmarcin pisze:Dzisiaj znowu nie moglem grać, a było co.
nic mi nie mów. ostatnie dni to mekka dla daytradingu. mnie niestety do 16 często nie ma w domu i wiele mnie omija.

klonmarcin pisze:przestawianie na BE, zamykanie części pozycji itp.
dorzuciłbym do tego moment wejścia. wiąże się to z BE. jeśli wejdzie się w dobrym momencie, to czasem po 10-15 pipsach można dawać na BE, bez większego ryzyka, że cena zawróci. jak się źle wejdzie to często jest tak, że cena zawróci walnie w BE i pójdzie w dobrą stronę. wtedy zostaje tylko wk..nie ;)
Yes, I can

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

No i kolejna szansa na kablu, do tej pory byłoby +80p, podobnie na ejku ale tutaj wejście dopiero mogłoby być o 17, do tej pory +30p.

Miałem wejść na kablu ale czegoś się bałem :evil: jeszcze nie do końca wierzę w to, że ten system może być aż tak prosty :shock:

Tak jak mówiłem od poniedziałku biorę się na dobre za ten system, bo inaczej to nie będzie dziennik tylko gdybanie, a z tego nie da się nic ugrać i nauczyć.

8) 8)
No pain - No gain

Awatar użytkownika
Eko
Gaduła
Gaduła

Post autor: Eko »

klonmarcin pisze:No i kolejna szansa na kablu, do tej pory byłoby +80p, podobnie na ejku ale tutaj wejście dopiero mogłoby być o 17, do tej pory +30p.

Miałem wejść na kablu ale czegoś się bałem :evil: jeszcze nie do końca wierzę w to, że ten system może być aż tak prosty :shock:

Tak jak mówiłem od poniedziałku biorę się na dobre za ten system, bo inaczej to nie będzie dziennik tylko gdybanie, a z tego nie da się nic ugrać i nauczyć.

8) 8)
Wiesz ja tak się zapatrzyłem w ejka że tez tego kabla przegapiłem , kumpel pisze do mnie bo tez gra nim ale już było 20 pisów niżej, też się już bałem, system jest rewelacyjny, tylko ciągle mam problemy z zarządzaniem pozycją, ale będę teraz miał 3 TP tak od poniedziałku też zaczynam, także powodzenia Marcin będę tez walczył dalej :)
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Nigdy nie prowadź dyskusji z debilem - najpierw sprowadzi Cię na swój poziom, następnie pokona doświadczeniem.

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Post autor: SEROL666 »

klonmarcin pisze:Miałem wejść na kablu ale czegoś się bałem Evil or Very Mad jeszcze nie do końca wierzę w to, że ten system może być aż tak prosty Shocked
W NLA najlepszy jest sygnał do otwarcia transakcji cena zapieprza przeciwko Tobie a tu bęc sygnał do otwarcia przy mocnym trendzie to swietnie działa. Człowiek ma wątpliwości w tym momencie czekasz na potwierdzenie i często można zrobić duże oczy no i zepsuć sobie dobre wejscie czekając... moim zdaniem tu jest klucz. dobre wejście które da Ci przewagę te ekstra 15-30 pips za ryzyko. Często wyczekiwanie na otwarcie pozycji- potwierdzenie powoduje że wchodzisz w korekcie impulsu i wtedy różnie bywa. No ale też lubi repaintować ale w zgodzie z trendem powinno być OK.
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Niestety nie będę mógł prawdopodobnie zacząć realizować swojego planu tj. gra od rana przez osiem godzin.

Po prostu wypadają mi różne ważne rzeczy, ostatnio coraz częściej i niespodziewanie :evil: tak jakby coś mi dawało znak "nie zajmuj się Forexem"

ale ja nie wierzę w takie rzeczy, będę tylko z doskoku najczęściej wieczorem dawał swoje analizy. Mam ogromną nadzieję, że moje kłopoty skończą się w przyszłym tygodniu i będę mógł wreszcie zacząć normalnie grać.

Dzisiaj działo się na rynku, najlepiej na kablu.

Rano było wejście zgodne z systemem ale sl musiałby być na poziomie ponad 30p, żeby coś zarobić, ale tego nikt nie mógł przewidzieć.

Z związku z tym pozostało granie lognów od południa, w końcu można było grać zgodnie z h1, ale przeciw d1, czyli krótki, skalp.

Ale jak widać mogło się opłacić, korekta była ogromna, jak policzyłem można było na lognach ugrać ponad 100p,

ale wiadomo, to przeciw d1, ale jak HEX mówił "h1 jest ważniejsze od d1", czyli wejścia były dobre.

Teraz znowu mamy wejście w shorta tu już zgodnie z d1 i h1 i dodatkowo silny psycho level 1.5000.

Bardzo podobnie na ejku.

Naprodukowałem się, ale mam nadzieję, że to komuś pomorze w lepszym zrozumieniu tego prostego jak drut systemu.

8) 8) 8)
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Daję kolejną analizę, tak jak pisałem w tym tygodniu nici z gry :( także tylko analizy.

Dzisiaj rano na edku możliwe wejście na ponad +80p

Dodatkowo moje wczorajsze przewidywania co do shorta na kablu się potwierdziły, było do zgarnięcia +20p.

Więcej wejść dzisiaj nie widzę, oprócz krótkich skalpów pod prąd, czyli przeciw d1 ale w zgodzie z h1.

Wiem, że to wszystko po fakcie i tak to można sobie każdy system opowiadać, ale naprawdę jest to najlepszy system z jakim miałem do czynienia. I chyba wreszcie do mnie dociera, że można zarabiać korzystając z bardzo prostych rzeczy jaką jest system Never Lose Again.

Pozdrawiam Marcin.

8) 8)
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Czas na dzisiejsze analizy.

Dzisiaj najlepiej było na kablu, dwa wejścia po +20p, to zgodnie z d1, natomiast można było także grać przeciw d1 i także można było swoje ugrać.

Przez ten czas konsolidacji zauważyłem, że więcej można zarobić grając zgodnie z h1 ale przeciw d1+ przeciw kanał EMA niż grając zgodnie z h1 i d1 + zgodnie z kanałem EMA.

Takie są moje przemyślenia.

Teraz na kablu widzimy potencjalne wejście, zobaczymy jaka będzie nowa świeca o 17. Ale trzeba pamiętać o silnym oporze do, którego zmierza cena.

8) 8)
No pain - No gain

Zablokowany