Tekron pisze:trzymam Ske od 1,3600 z dużym SL 1,3670 i TP minimalnie 300pkt chce urwać Smile
No to faktycznie trochę nieciekawie to wygląda - ale zobaczymy - tylko ten sl - jak dla mnie nie do przyjęcia - ale pewnie Twoja strategia tak mówi - więc się nie czepiam.
Ja nie mogę sobie znowu darować złamania zasad - znowu pierwsza myśl z rana była prawidłowa ale nie wytrzymałem do tego s/r i wszedłem wcześniej i zaliczyłem niepotrzebnie sl

druga sprawa to bardzo kiepsko postawiony sell limit - przecież takie coś stawia się w takiej sytuacji PONIŻEJ oporu - bo cena nie zawsze dochodzi idealnie do s/r - i w ten sposób "straciłem" kolejne 10p przez zbyt niskie wejście.
Od jutra zdecydowanie większy nacisk położę na psychologię tradingu - choć bardzo idealnie dzisiaj wyszedłem z tego S - zaczęło mi się to nie podobać co robi cena i miałem rację:)
Dodatkowo na pewno nie zrezygnuję z zamykania części pozycji na pewnym poziomie - bo przecież trzeba coś szybko zarobić i zabezpieczyć w ten sposób pozycję.
Mam parę pozycji traktujących o psychologii tradingu - może się coś ciekawego z tego dowiem - tylko ten real - zaczynają się pojawiać wątpliwości - niestety czy grać czy nie.
Tekron pisze:no ja dzisiaj marny plus ale jeszcze plus
moja gra do Twojej nawet się nie umywa

przecież grasz chyba na real?? i widzę, że chyba dużymi stawkami ??
Możesz to potwierdzić ?? jeśli można wiedzieć oczywiście
Dzień skończony na
+149p = 40.15 zł
Całkowity stan konta
892p =
-15.49 zł
Ciągle ta magiczna granica stanu początkowego konta stanowi bardzo silny opór przez, który wykres konta nie może się na stale wybić
a tutaj jeszcze moje dzisiejsze pozycje:
Uploaded with
ImageShack.us
Jak widać wyraźnie ten pierwszy sell - całkowicie z kosmosu - całkowicie nie tam gdzie trzeba - po prostu cierpliwość się skończyła - choć wcześniej pisałem gdzie dojdzie cena i tam wejdę w S:(