Droga do zwycięstwa

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Zwyciężymy?

Czas głosowania minął 14 sie 2012, 18:21

Tak
0
Brak głosów
Nie
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Jednak niezbyt idzie dobrze - ja na razie czekam.... teraz doszliśmy do ciekawego oporu choć jeszcze trochę możemy podbić do góry - gdzieś o 10p powyżej szczytu- zobaczymy czy to S się spełni. Ja czekam..... 8)

ps. jest jeszcze fibo 61 na h4 - także pojawia się problem oceny tego który poziom s/r jest ważny - bo może być tak, że jest jeszcze s/r na 1,3700.

cdn...
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

: ) ja tam polecam wskoczyć na Ske ale na USDCHF : ), co do EU nie wiem już jakiego zakresu skoków się spodziewać, ale Gold i Aud dają sygnałek silny że dolar będzie miał problem ze swoją szarżą :) gra warta świeczki : ) u mnie dołożony 1lot Ski na usdchf po 0,9890 z SL na 0,9930 i Tp na 0,9700:) Co myślisz?
Obrazek

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

No i sl z S na edku - czekam z sell limit na 3669....
No pain - No gain

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

ostrożnie z Skami, i doradzam BE na wszelki wypadek z miarę szybko, szczegóły u mnie w dzienniczku :) oczywiście mogę się mylić :) żeby nie było że rozumy pozjadałem.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

no to teraz ja gratuluje idealnego wejścia :) o ile wskoczyło :)
Obrazek

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Tekron pisze:no to teraz ja gratuluje idealnego wejścia Smile o ile wskoczyło Smile
he he - zabrakło 2 pipsy - ale i tak wszedłem "ręcznie" na poziomie 3651 - już 3/4 zamknięte a reszta zabezpieczona.

I bardzo fajnie :) A ja już dzisiaj na południe traciłem nadzieję..

cdn...

zamknąłem resztę z ręki na +64p :)

cdn...
No pain - No gain

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

:) prawidłowo, no ja dzisiaj marny plus ale jeszcze plus :)) i trzymam Ske od 1,3600 z dużym SL 1,3670 i TP minimalnie 300pkt chce urwać :)
Obrazek

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Tekron pisze:trzymam Ske od 1,3600 z dużym SL 1,3670 i TP minimalnie 300pkt chce urwać Smile
No to faktycznie trochę nieciekawie to wygląda - ale zobaczymy - tylko ten sl - jak dla mnie nie do przyjęcia - ale pewnie Twoja strategia tak mówi - więc się nie czepiam. :D

Ja nie mogę sobie znowu darować złamania zasad - znowu pierwsza myśl z rana była prawidłowa ale nie wytrzymałem do tego s/r i wszedłem wcześniej i zaliczyłem niepotrzebnie sl :( druga sprawa to bardzo kiepsko postawiony sell limit - przecież takie coś stawia się w takiej sytuacji PONIŻEJ oporu - bo cena nie zawsze dochodzi idealnie do s/r - i w ten sposób "straciłem" kolejne 10p przez zbyt niskie wejście.

Od jutra zdecydowanie większy nacisk położę na psychologię tradingu - choć bardzo idealnie dzisiaj wyszedłem z tego S - zaczęło mi się to nie podobać co robi cena i miałem rację:)

Dodatkowo na pewno nie zrezygnuję z zamykania części pozycji na pewnym poziomie - bo przecież trzeba coś szybko zarobić i zabezpieczyć w ten sposób pozycję. :D

Mam parę pozycji traktujących o psychologii tradingu - może się coś ciekawego z tego dowiem - tylko ten real - zaczynają się pojawiać wątpliwości - niestety czy grać czy nie.

Tekron pisze:no ja dzisiaj marny plus ale jeszcze plus
moja gra do Twojej nawet się nie umywa :) przecież grasz chyba na real?? i widzę, że chyba dużymi stawkami ??

Możesz to potwierdzić ?? jeśli można wiedzieć oczywiście :)

Dzień skończony na +149p = 40.15 zł
Całkowity stan konta 892p = -15.49 zł

Ciągle ta magiczna granica stanu początkowego konta stanowi bardzo silny opór przez, który wykres konta nie może się na stale wybić :lol:

a tutaj jeszcze moje dzisiejsze pozycje:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Jak widać wyraźnie ten pierwszy sell - całkowicie z kosmosu - całkowicie nie tam gdzie trzeba - po prostu cierpliwość się skończyła - choć wcześniej pisałem gdzie dojdzie cena i tam wejdę w S:(

8)
No pain - No gain

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

:) nom dosyć duże kwoty już są, ale zaczynałem od 1000zł, u admirali teraz po 12 000 wtopy coś tam wyskrobałem :) i próbuje je wyciągnąć hybcikiem na 0 :) tyle że ryzykuje dosyć ostro na nim. Że tak powiem nie chce mi się bardzo siedzieć nad tym. Tragedii nie ma, AM nie puszcza więcej niż 2lot na micro koncie :). Ale tak jak mówisz, jak to real konto i nie chcesz popsuć to trzeba ostrożnie i takich wielkich SL jak ja lepiej nie sadzić. A patrząc na wejścia u Ciebie to sobie radzisz elegancko :) Także sporych zysków życzę :)
Obrazek

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Myślę, że jeszcze trochę do góry :) 3733 to jest cel.

cdn....

Odbicie od oporu na 3696 i teraz liczę na korektę do 3670 a potem L. Ale nie wiem czy ta korekta tak będzie...

cdn..

bo za dwie godziny ważne dane - także możemy tak mulić się i prawdopodobnie nic nie zagram :(
No pain - No gain

Zablokowany