klonmarcin pisze:Może jeszcze coś dzisiaj zagram.......
jeśli dojdziemy do 3640 to może S..... Wink
klonmarcin pisze:Najbliższy przystanek jeśli przebijemy wsparcie to 1,3500
K......

wbij sobie do tej głupiej głowy, że pierwsza myśl, pierwsza analiza jest ZAWSZE w twoim przypadku najlepsza - miało być sell limit na 3640 - jest tam opór i jako tako górna banda kanału spadkowego - wbij sobie do głupiej głowy, że mamy trend spadkowy i k... graj zgonie z nim
Już nie mam siły na walkę ze sobą - kompletnie - i zamiast zysku jest dzisiaj strata -28p - ten L na południe to była moja reakcja na przebicie lokalnego oporu - ale k.... mamy trend spadkowy i raczej można się było spodziewać tego, że będziemy spadać - dodatkowo dane i fiasko szczytu UE.
K... chyba nigdy się nie nauczę grać i wygrywać.
ps. TP miało być na 1.3501
a zamiast sell limit dałem buy stop - na szczęście w porę zdjąłem
Na pierwsze miejsce w trading planie wędruje zdanie: PIERWSZA MYŚL JEST NAJLEPSZA.
Teraz doszliśmy do s/r na daily i pewnie można się spodziewać korekty do przebitego wsparcia - czyli w okolice 3560 i tam zastanowię się nad sell limit
Koniec kropka.
ps. mój głupi tok myślenia jest taki: robię analizę i wtedy wszystko wydaje się jasne i ustalone zgodnie z trading planem - ale patrzę sobie na wykres i widzę o... zaczyna iść w drugą stronę - twoja analiza jest do d... i w momencie gdy zaczynam już kombinować z nową analizą pod to co zobaczę w stanie przestraszenia i nie wejdę w to co wcześniej zaplanowałem - cena idzie tam gdzie trzeba tylko ja nie wsiadłem do pociągu

Tak to po krótce wygląda