Droga do zwycięstwa

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Zwyciężymy?

Czas głosowania minął 14 sie 2012, 18:21

Tak
0
Brak głosów
Nie
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Wracając do sprawy - gdyby był dobry MM - który nie pozwala grać po dwóch wpopach tego dnia - było by dobrze - inaczej jest jak jest - wróciło "stare" :(

Ale nie poddam się - to naprawdę nie jest trudne - wystarczy trzymać się planu i MM. Bo przecież ruchu ceny NIKT NA ŚWIECIE nie jest w stanie przewidzieć. 8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

klonmarcin pisze:Bo przecież ruchu ceny NIKT NA ŚWIECIE nie jest w stanie przewidzieć. 8)
I wlasnie o to chodzi. Trenuj psychike a za jakis czas beda wyniki 8)
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

guccon pisze:I wlasnie o to chodzi. Trenuj psychike a za jakis czas beda wyniki Cool
Bo patrząc na statystyki dla EUR/USD - same tylko one na myfxbook to wyglądają znakomicie - dołożyć do tego dobry MM i trening psychiki - aby nie robić takich rajdów jak wczoraj i trzymać dłużej dobre trejdy - TO JEST W ZASIĘGU RĘKI DLA MNIE - to jest moje nowe motto.

guccon

I jeszcze razem rozwalimy coś w realu. :wink:
No pain - No gain

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

Pamiętaj że mamy niedokończony czy też nieroztrzygnięty nasz pojedynek na pipsy ;) ale na razie nie będę wprowadzał dodatkowej presji i cierpliwie poczekam na obiecujące wyniki na realu 8)
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

guccon pisze:Pamiętaj że mamy niedokończony czy też nieroztrzygnięty nasz pojedynek na pipsy Wink ale na razie nie będę wprowadzał dodatkowej presji i cierpliwie poczekam na obiecujące wyniki na realu Cool
Oczywiście nie zapominam :) ale tak jak piszesz - na początku chcę poznać real - a potem na pewno coś zorganizujemy. 8)
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Konto real w drodze......

A tymczasem wpadło +52p

Ten dzień - 08.11.2010 w, którym złamałem swoje zasady mam nadzieję, że nigdy się nie powtórzy - powinienem był przerwać grę po dwóch wtopach - max po trzech - a tak jestem znowu pod kreską - i znowu te +52 było zrobione na najmniejszej stawce :(

Bez reala nie widzę tutaj szans na poprawę - żadnych - co do dzisiaj - chyba jeszcze trochę polecimy w dół - ale mamy ważne dane i to chyba wyznaczy kierunek.

cdn.... 8)
No pain - No gain

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

Marcin,

czy masz już jakiś pomysł na swoje MM ?

pozdrawiam,
TeXs

dulf
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: dulf »

Bez reala nie widzę tutaj szans na poprawę - żadnych
Porażający optymizm.Na demo idzie kiepsko ale w real będzie lepiej.
Czyli pierwszy depozyt na 0 :wink: .
Nie spiesz się , zawsze zdążysz stracić .

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Trochę się przeciąga to wszystko z mojej winy - ale już oczekuję na aktywację - potem tylko wpłata..... i jazda.

TeXs pisze:czy masz już jakiś pomysł na swoje MM ?
Coś tam się już rysuje - ale przy takiej kwocie jaką zamierzam wpłacić - nawet przy 0.01 lota będzie ryzyko na poziomie 5% :( ale zastanawiam się nad piramidowaniem pozycji - oczywiście pod pewnymi warunkami.
dulf pisze:Porażający optymizm.Na demo idzie kiepsko ale w real będzie lepiej.
Czyli pierwszy depozyt na 0 Wink .
Na zero czy nie - przynajmniej zobaczę ocb z prawdziwą kasą - i już pogodziłem się z tym, że tą kasę stracę - ale lepiej ją stracić tutaj i być może czegoś się nauczyć niż.... wydać na inne przyjemności (nieprzyjemności)

W końcu trzeba przeżyć ten "pierwszy raz":)

Chciałbym podsumować te 201 transakcji na koncie demo - okres od początku lutego do teraz - choć dopiero ostatnio zacząłem więcej grać.

Patrząc na statystyki skuteczności nie jest tak źle - a już biorąc pod uwagę tylko EUR/USD jest naprawdę znakomicie – skuteczność ok. 64% ostanie głupie trendy popsuły te piękne 70% :) - także dalej będę się skupiał tylko na EUR/USD.

Na początku prowadzenia tego konta pisałem, że celem jest ochrona kapitału – czyli oscylowanie w okolicach stanu początkowego +/- 10% odchylenia. Myślę, że ten cel został osiągnięty w stu procentach. Kiedyś po tylu trejdach na koncie było by zero – przy takim samy depozycie :).

Na Edku było 129 trejdów przy czym wynik pipsowy i w kasie jest na moją korzyść – natomiast średnia strata jest większa niż średni zysk – wynika to pewnie z dzielenia pozycji na drobne.
Także podsumowując – statystyki Edka są na moją korzyść – za wyjątkiem tych średnich – ale to się da poprawić :) - do tego gdyby nie głupie błędy i idiotyczne zagrania – było by naprawdę pięknie.

Także celem początkowym Real jest likwidacja tych błędów – co myślę, że jest osiągalne zważając na to, że Real będzie mnie bardziej motywował do lepszego przygotowania i gry.

Pozdrawiam Marcin :)
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Jeszcze na demo - S po 3674, 1/2 zamknięte na +45p. Reszta leci do TP - choć coraz bardziej mi się to nie podoba.

ps. sygnał na S miałem na 3740 - ale... w nocy :) Jako odbicie od górnej bandy kanału spadkowego + S/R.
8)

ps. TP na 3582 8)

BE na +23 - nad ostatnim lokalnym szczytem

cdn..

kotłujemy się na lokalnym s/r
cdn.
No pain - No gain

Zablokowany